Jump to content

Kristiansen

Members
  • Posts

    216
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kristiansen

  1. He he! Fenagass, der altså ;)

    Nei, ingen hull i posen, derav at den var oppblåst. Stakk et hull i enden av posen, kjørte vakum og forseglet på nytt. Dagen etter var det luft i posen igjen, men ikke fullt så mye som dagen før.

  2. Hei

     

    Jeg har laget en del fenalår til jul, 8 stk faktisk :) Låra ligger på 65% restvekt og er så og si klare.

    Prøvde å vakumpakke et lår, men over natta på kjølerommet blåste posen seg opp. Slapp ut lufta og pakket på nytt i samme pose, men igjen kom det luft i posen. Posen er tett så det må være "gass" av fenalåret.

    Noen som har erfaring med å vakumpakke fenalår/spekelår?

     

    Espen

  3. Å du er helt sikker på at det ikke fantes krutt i??

    Det er nettopp dette som selvsagt blir det store spørsmålet.

    Tar vi utgangspunkt i eksemplet til fredrik hvor kula satt midt i løpet (regner med at han mener løpslengden :mrgreen: ), så krever dette litt krutt eller tennsatsen til ca 20 normaltennhetter.

    Kula satt i bommene, men ikke mer enn nok til å slippe en spiker vi fant liggende ned i løpet 2-3 ganger så den løsnet. Det var merker etter bommene på kula, men ikke av karakter at den har gått inn i løpet. Rimelig sikker på at hylsa var tom for det var ikke antydning til smell. Nå lader jeg med kula veldig nærme bommene.

  4. I vinter var jeg på Lygna en tur og jeg fikk oppleve min første blindpassasjer. Jeg skjønnte ikke hva som skjedde, men for sikkerhets skyld kikka jeg inn i løpet etter på. Joda, der var det mørkt. Kula satt "bom fast". Kaliber 308 win med 168 Smk med vanlige CCI hetter. Buster var vitne.

  5. Å jeg har valgt en M700 i lang kasse for .308 som er en kort patron. Fordelen med dette er at man kan bruke lange spisse kuler satt langt ut i hylsa for å få kort friflukt som fortsatt vil passe i magasinet.

    Samt at M24 ble konstruert slik... ;)

  6. Det er bare å følge kokeboka, som alltid.

    Kremt... Ikke alltid. COL er i lengste laget i VV sin tabell på noen kalibre.

    VV oppgir 80mm på 6,5x55 139gr Lapua Scenar.

    Min 202 klarer maks 76,5mm med denne kula. Ved 80mm går kula i bomma og sitter bør fast. Styr unna COL og fin din lengde selv.

×
×
  • Create New...