Jump to content

Ulken

Members
  • Posts

    282
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ulken

  1. Det finnes noen sånne "trakter" som er tilpasset damenes understell, så de også kan få tisset på flasker. Brukes bl.a. av folk som telter i (grise)kalde omgivelser så de skal slippe å gå ut av teltet. Vil tro at en urolig, tissatrengt samboer ikke akkurat lokker til seg grisene . . . 8)

  2. Som forrige svar sier, så er dette en kort krag-bajonett produsert for okkupasjonsmakten.

    Den blir ofte kalt for en Hird-bajonett.

    Hird-bajonetten kjennetegnes ved at den ikke har serienummer, den mangler doppsko på balgen, og den er generelt mye grovere maskinert enn de vanlige krag-bajonettene. Dette fordi okkupasjonsmakten og Hirden trengte mange bajonetter - fort. :shock:

     

    Begynner å bli et par år siden jeg drev med bajonetter, men vil tro at verdien ligger på 250-350 kr.

  3. Vi har kjøpt kroker m/ruller på Felleskjøpet. Om de er spesielt billige/dyre aner jeg ikke, men de har ihvertfall slike kroker der.

    Skrævejern med kjetting og feste til krokene har vi fått laget på et lokalt mekanisk verksted.

  4. Du nevner det essensielle her. Avstand. Jo lengre avstanden er jo større er sannsynligheten for å få gjennomskyting

     

    Ja, du sier noe der, men har skutt kalv på 10 meter også med gjennomskyting.

    Det var vel mest det at det ble funnet igjen kuler i en kalv jeg stusset på, men det er kanskje mer vanlig enn jeg hadde forestilt meg?

     

    Min eneste elg i år ble en kalv med slaktevekt 68 kg. Den ble skutt skrått forfra, gjennom bogplata, ei lunge og vom før kula endte opp i skinnet på motsatt side. Ble litt overrasket over å finne igjen kula. Skuddholdet var 80-90 meter. Kaliber .308W og 185 grs. Lapua mega.

     

    mvh

    Ulken

  5. I min tid som HV-ungdom brukte vi disse ganske ofte til innendørstrening om vinteren.

     

    Pga. langt fremskreden teflonhjerne, så er jeg ikke i stand til å huske hva slags siktemidler det var på de. . . :oops:

     

    mvh

    Ulken

  6. men om det er en uten søringsperre er det sikkert eldre, å da er det ikke helt sikkert det er strømeng (selv om sjansene er store)

    Da jeg var stasjonert ved Heggelia Garnison i 1984, kjøpte vi samekniver i mannskapsmessa, dette var Strømeng uten sperre.

     

    Denne har forøvrig lakkert skaft, uten at den har sprukket ennå, eneste skaden jeg har på den er et hakk etter at kona la en ørret på en stein og skar hue av den . . . :shock:

     

    mvh

    Ulken

  7. Har sluttet å bruke stolsekk på post av to grunner.

    For det første blir jeg sittende alt for høyt for å få et godt anlegg på knærne, og for det andre får jeg så inni hæl..... vondt i ræva av ramma på stolsekken.

    Har gått over til å bruke sånn "trekant-stol" som vist av forrige taler, den er passe høy, og mye snillere mot min sarte bakdel . . . :P

     

    mvh

    Ulken

  8. Jeg har hatt to Rossi-revolvere, de eneste våpnene jeg har sendt til destruksjon.

    Snakker vi om det samme merket? I så fall må jeg spørre, hvorfor i all verden vil du ha en Rossi?

    Samme her, eneste våpen jeg har levert til gjenbruk er ei slarkepurke av en Rossi sideligger.

     

    mvh

    Ulken

  9. Anniversary har pressemontert tennhetteisetter(safety prime), Breech lock har håndholdt tennhetteisetter.(auto prime) Ellers likt.

    Min Breech lock presse har da pressemontert tennhetteisetter, på samme måte som vist litt nede i denne tråden:

     

    http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=22&t=36287&p=467670#p467670

     

    Den største fordelen med Breech lock pressa er etter min mening de løse bøssingene som gjør at du slipper å stille inn diene hver gang de skal ut og inn av pressa.

     

    mvh

    Ulken

  10. Dermed begynte jeg å bruke babyolje til mye svineri. Det fjerner lærsmøring fra hendene, kvae, sølvtusj fra kjøkkenbenkplata, fett på røroshetta over komfyren(børstet kobberplate som ikke kan skrubbes uten å bli stygg), tyggis i håret. Bruker det på den kjeramiske toppen på komfyren sammen med skrape. Skal vedde på at det hadde tatt asfalt på bilen også, men det hadde sikkert blitt dyrt.

     

    Ihvertfall er det helt suverent som håndrens, og for å fjerne feite og klebrige ting. Og babyolje lar seg lett fjerne etterpå uten sterke såper. Jeg ville gnukket litt med babyolje til kvaen var vekk/oppløst, og så vasket jakka i samsvar med bruksanvisningen etterpå.

    . . . og dette smører folk unga sine med . . . :shock::shock::mrgreen:

     

    mvh

    Ulken

  11. Hei Hanne

     

    Jeg er blant de som velger å ikke stoppe ut dyr. Å ha døde dyr hengende på veggen virker for meg litt makabert, men jeg har full forståelse og respekt for de som synes det er et hyggelig minne/trofé.

     

    Lykke til med oppgaven :D

     

    mvh

    Ulkken

  12. Jeg er selv veldig skuffet over frivilligheten for å stille opp for kammeret sin stand. Det er de samme som drar skuta hver gang, og det er ikke slik Kammeret og Nojs skal funke. Kammeret fikk en meget kul mulighet til og fronte og promotere kammeret og organisasjonen, men fordi dere andre ikke rekker opp hånda og stiller opp blir det de samme som må ta støyten hver gang. Med nok mannskap kunne det blitt gjort utrolig mye kult.

    Mulig det har gått meg hus forbi, men kan ikke huske å ha sett i noen tråd at kammerledelsen har vært ute i markedet og prøvd å få flere folk til å stille opp på kammerstanden.

     

    Jeg bor et rifleskudd fra messa, og hadde - hvis jeg hadde oppfattet at de trengte hjelp - ikke hatt noe problem med å stille opp.

     

    mvh

    Ulken

×
×
  • Create New...