Jump to content

Tor

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tor

  1. Jeg bestilte noen magasiner, en riflestokk og masse 45 ACP hylser 5/2. I dag ble statusen endret til sendt. Vi får nå se hvor lang tid sendingen tar, men foreløpig er jeg fornøyd :-) Prisene var helt greie også...

  2. Jeg har en Helix øverst på ønskelisten akkurat nå. Den eneste bekymringen jeg har er hvordan den takler halspressede hylser. Mener å ha lest et sted at den ikke liker det noe særlig. Har en av dere Helix eiere erfaring med det? Det går jo selvfølgelig å helpresse hver gang, men blir litt mer jobb på laderommet.

  3. Kjøpte en pakke (500) med topshot sist jeg var innom XXL for å teste. Han som sto der påsto at de var helt identisk med CCI standard og ble lagd på samme produksjonslinje. I min 22 match pistol kan jeg ikke merke forskjell. Testet også med en ruger 10/22. De har mer fett/voks på seg, så det er vel noe som kanskje er negativt i en revolvertønne.

  4. Jeg kjøpte lee collett die her : http://www.natchezss.com/product.cfm?co ... c=exrbSrch

     

    Har ladet noen tusen skudd og er veldig fornøyd. Bortsett fra den ene gangen jeg klarte å få med en hylse som ikke var skutt med rifla mi. Klarte å ødelegge ekstratoren på bolten når jeg skulle ha ut igjen patronen, som var delvis kamret (fikk ikke låst bolten helt ned, slik at jeg fikk skutt den). Men da lærte jeg å passe på hylsene mine ;-)

  5. Jeg er straks med i seven klubben. Fikk tak i en brukt "standard" Remington Seven i 308 med trestokk. Har lyst på synt stokk og hadde vel egentlig bestemt meg for en H-S Presicions Pro-Series. Midway skulle få inn 11/6, men den har visst blitt discontinued av H-S Precision :-(

     

    Ser Midway også har Remington synt stokk. Noen som har erfaring med den å dele, alternativt tips til andre stokker?

  6. Takk for alle svar.

     

    Nå er jeg ingen børsemaker, men kroningen ser konsis og fin ut den.

    normal_IMG_2787.jpg

     

    Kikkerten og basen ser også bra ut.

     

    Men når jeg ser nøyere på det, så ligger løpet inntil stokken på høyre side.

    normal_IMG_2788.jpg

     

    Jeg tok av stokken og satte en retttolk mot låsekassen på begge sider. Da ser jeg at løpet heller mot høyre. Enten er løpet bøyd eller så er låsekassen skjev!

    Huff.. Jeg får sende rifla tilbake i morgen, så får vi se hva konklusjonen blir.

  7. Jeg fikk akkurat igjen rifla mi etter å ha fått gjenget den for lyddemper. En Winchester Heavy Varmint i 308. Jeg regnet vel med at treffpunktet var endret noe, så jeg satte på tofoten før jeg begynte skyting. Testet på elektronisk dfs blink på 100m med Norma jaktmatch, uten lyddemper. Første skudd dukket ikke opp på monitoren. Det har vært noe småtull med skivene, så jeg satte et skudd i skiva til venstre også. Da kom skuddet inn som en 1er på monitoren til høyre! Etter å ha makset ut antall klikk til venstre så var jeg fortsatt ikke innpå riktig skive. Ganske så skuffet pakket jeg sammen og dro hjem.

     

    Det ser ikke ut til at montasjen eller kikkerten har fått noen smell, så jeg er litt usikker på hva dette kan være. Dette ble gjort hos en av de mest anerkjente børsemakerne på østlandet. Vil ikke nevne noe navn, da jeg ikke fikk tak i dem i dag. Alle kan jo gjøre feil, men er jo bekymret for at de har ødelagt rifla. Noen som har hatt opplevd tilsvarende og i såfall hva viste seg å være årsaken?

  8. Jeg klarte å brekke ekstraktoren på en Winchester Model 70 (post 64).

     

    Nr 31 på skjemaet her:

    Capture.PNG

     

    Hvis noen har tips om steder i Norge som kan ha en sånn liggende, så mottas det med stor takk! :-)

     

    Jeg prøvde å bestille en fra Numrich Gunparts. Fikk svar fra dem nå at jeg må ha dealer license eller annen godkjenning før de sender noe.

  9. Det var det jeg mente også. Jeg får sende dem en mail og høre...

     

    Her er forresten brevet jeg fikk:

     

    normal_fortolling.png

     

    Dokumentasjon på sendings innehold og verdi har jeg fått brev om tidligere på andre ting. Da har det vært nok å mailet inn kopi av faktura.

  10. Jeg bestilte et diesett og noe småtteri (flip-opp deksler til kikkert, og en hylseholder til ladepresse) fra http://www.natchezss.com" target="_blank. I dag fikk jeg brev fra posten om at jeg må legge ved original tillatelse fra politiet for å få tollet pakka. Det må sikkert være diesettet de reagerer på. Jeg har tidligere søkt om tillatelse (brukt samme skjema som for våpensøknad) for å få tatt inn magasiner, men trenger man virkelig dette på et diesett?

     

    Jeg skal sende spørsmål til posten om hvorfor dette er nødvendig. Noen som har opplevd det samme?

  11. Takk for alle svar.

     

    Tenker jeg tester litt med neck size dien først. Jeg bruker bare hylser som er skutt med samme våpen jeg skal lade for. Blir de trange å kamre så blir det fullpressing. Hylsene varer vel kanskje lenger hvis de ikke fullpresses for hver gang?

  12. Jeg har ladet pistolammo i mange år, men har nå investert i presse for å begynne med rifle lading. Når jeg kjøpte en av riflene mine (i 1995 mener jeg å huske) så fikk jeg med et RCBS die sett. Det skulle visstnok være veldig bra. Derfor tenkte jeg å bruke det nå. RCBS COMP F L DIE SET 308 WIN. P/N 37801 står det på esken.

     

    Det følger med to size dier, jeg regner med at bare en av de skal brukes. Hvis jeg har skjønt ting riktig, så sizer den ene bare neck og den andre er sizer hele hylsen.

     

    Her er bilder av den første dien, det står RCBS 308 WIN NECK S på den

    normal_neck1.JPG

     

    normal_neck2.JPG

     

    Her er den andre. Der står det RCBS 308 WIN FL S

    normal_fl1.JPG

     

    normal_fl2.JPG

     

    Så til spørsmålet. Hvilke av disse bør jeg bruke? Googlet litt og leser at full sizing er foretrukket av de som bedriver benchrest skyting. Det er vel antagelig endel vanskeligere å stille inn en fullsize die riktig? Jeg har primært tenkt å lade trenings ammo, da er vel kanskje neck sizing godt nok?

×
×
  • Create New...