Jump to content
 • Hagler-historiske oppussingsobjekter

     (0 reviews)

  Per-S

  I min samling har jeg en gammel belgisk sidelås hagle med en interessant bakgrunn. Den er av meget god kvalitet, merket på ene låsplaten med F. W. Fasting og på andre sideplaten med Bjørgvin nr.2. Fredrik Fasting skrev noen jakt og friluftsbøker og haglen kan være en av et par. Våpenet har noe pen gravyre og gullinnlegg for å vise om låsene er spent, og det er gullinnlegg ved sikringen med ordet SIKRET. Våpenet er uten fabrikantmerking. Baskyle, sidelåser og kolbe er i god stand, løpene er noe pitret av svartkrutt. Låsene bærer preg av mye bruk, haner og tennstempel har tydelige slagmerker, men de viktigste delene er ikke slitt.

  Haglen er blitt svartoksidert av alder, og jeg vil prøve å få den tilbake til opprinnelig blank overflate

  Jammen klarte jeg å skrive feil fornavn på Fasting, han het Ole Wilhelm Fasting og var overlærer ved Bergen tekniske skole fra 1878 til 1908. Han skrev boken "Fra Jagten her vestpaa" i to bind utgitt 1898 og 1899.

  IMG_3126.JPG

  IMG_3127.JPG

   

  Jeg prøvde å få dette inn som en tråd, men det var ikke mulig, så da får vi ta prosjektet som artikkel om ikke en av moderatorene kan få flyttet innholdet.

  Første forsøk var å fjerne oksideringen med sitronsyre for å unngå skader på gravyren, Det ble ikke vellykket og polering med skipepasta blir neste trinn.

  • Like 8

  User Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest

×
×
 • Create New...