Jump to content

UtpåturStian

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

UtpåturStian's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Mye bedre å ladde for slapt? Minimumsladdinger er der av en grunn. Selv om jeg har studert Speer sin manual samt 30-40 Krag data jeg fikk fra Sierra, kryssjekket mot underlag på brennhastighet samt kjørt simulering så er jeg faktisk så dum at jeg spørr om noen har publisert data på N160 før jeg er smart nok til å trø det ned i hylsa å fyre av. Nå har jeg lekt med upublisert data til vildkatt i en Mark V, men der er det faktisk marginer i låsekassen til å drite seg ut, noe jeg nå lengre ikke har. Jeg utviser her paranoia og sunn skepsis for å prøve å bli en del år eldre og med intakte våpen.
  2. 220RN fra Sierra of coal på 3 tommer blankt da det er hva som var oppgitt i Sierra's tabeller. Sett litt på Sierra sine tabeller med IMR og Hogdton å matet de dataene inn i GRT for å se hva trykk det simulerer frem. Så prøvd å simulere samme trykk i GRT med 160krutt å kommer da frem til at jeg bør holde meg mellom 40 og 46grain. Reagerer derfor på at det i hornady sin tabell går så laft som 34,5.
  3. Har noen sider jeg fikk tilsendt fra Sierra med IMR og Hogdton krutt å synes hornadys data virker slapp. Havnet på rundt 40grain med N160 som minimum når bruker grt å simulerer frem likt trykk med 160 som med de kruttypene som Sierra oppgir. Mulig hornady sin 220grain har større kontaktflate mot løpet, mere setedybde eller har en hardere mantel som gjør at den har mindre krutt? Står det noen IMR eller Hogdton krutt der også? Eventuelt coal?
  4. Hei. Noen med laddningen til dette kaliberet? Det som står i Speer sin manual og det som finnes av publisert data fra US of A så er det lite med krutt som er lett tilgjengelig på Intersport. 40-45grn N-160?
  5. Kjøpte rent bly fra midway for en del år siden, men ikke begynt å støpe før nå. Funker fint, men innser jeg går tom en dag. Trenger jeg rent for å få det til å ekspangdere i sub? Hvor får jeg tak i? Midway er borte og erstattet med brownells og der er alt bly mangelvare og satt til kan ikke restnoteres
  6. Joda. Håper de kan kompletteres og gjøres i nystand
  7. Der er bilder av begge 2. Måtte demontere sikkringen på den ene. Av en eller annen grunn vrid seg slik at laddegrep kunne tas når den var på, men ikke når den var av. Siste patron i kammeret blir ikke plukket opp av bolten. Virker som om fjæra er for svak. Ser heldigvis 100%.orginal ut. Eneste jeg ser litt mørkt på er utskutt løp. Hvem i dette land borrer opp og setter i ny rifling?
  8. Uffa. Har skaffet 2. En i 30-40 og en i 8x58RD. Venter på diesett fra det store utland til 8mm, men 30-40 fant jeg alt her til lands så blir nok å ladde til den først. Tabbe av meg å ikke nevne det før jeg dumper ut med usammenhengende uttalelser. Får skylde på alder,stress, barn, oppstemthet eller noe.
  9. Da er hylser på vei. Noen som har laddedata til 30-40 med 220 sierra RN? N-160? 565? H414? Lyst å leve videre
  10. 300wm gir mere rekyl, dyrere å skyte med og lager mere søl uten noe vesentlig større evne til å legge ned dyr. Over 300 så hadde jeg nok tenkt 300wm. Har et kappet 300 weatherby løp liggende og noen patroner liggende fra ei donorbørse. Dimensjonene gjør meg småkvalm
  11. Da har det gått litt e-post i øst og vest. Får se hva som dukker opp og når. Må prøve å finne dier også. Om noen har liggende 50 hylser og et diesett så er jeg veldig interisert
  12. Noen som har hylser? Trond Alvestad var tom og vet ikke når får. Brownells hadde ikke. Prøvde meg i Danmark, men niks.
  13. Saumfart nettet uten hell. Lost fawn call er det som gir mest treff, men da for andre raser en våre eller det er ikke spesifisert.
×
×
  • Create New...