Jump to content

Nevian

Members
 • Content count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Nevian

 1. I morgen er det første dag på fuglejakt. Jeg er ikke særlig erfaren, så jeg lurer litt på hva som er gunstigst tidspunkt på døgnet? Jeg hører noen nevne grålysning, så jeg planlegger egentlig å legge ut ganske tidlig. Hva er deres tanker?
 2. Takk for svar. Annet spørsmål - det er alltid sånn at når elgjakta begynner så skal alle ut den første uka, selv om jaktida varer over en måned. Er det bare for å unngå at alt er tatt når man til slutt kommer seg avgårde?
 3. Så hva gjør solojakt på elg spesielt?
 4. Det virker som det absolutt vanligste er å dra på storviltjakt med et jaktlag, og jeg har inntrykk av at å gjøre det på egen hånd er sett litt ned på. De er liksom "raringer". Stemmer det? I så fall hvorfor? Hvorfor skal det være annerledes enn med småviltjakt? Skjønner at det sikkert er greit å være flere når det kommer til å håndtere dyret etterpå, men bortsett fra det? Jeg har så langt aldri jaktet storvilt i det hele tatt, så jeg bare lurer foreløpig.
 5. Bipod som passer til Sauer 101?

  Vil denne kunne passe? Ser den sies å passe Blaser R93 og Mauser, og de har jo samme plassering av reimfestet som Sauer.
 6. Bipod som passer til Sauer 101?

  Jeg skulle hatt en bipod for liggende bruk til min Sauer 101. Denne har reimfeste helt fremme på stokken, og ikke på undersiden som kanskje er det mest typiske. Jeg har sett på noen varianter, men har ikke funnet noen som ikke innebærer at reimfestet må modifiseres - noe jeg helst vil unngå. Noen som har forslag?
 7. Hvor kan jeg levere fra meg vilt?

  Gi bort og gi bort - dyret har jo en verdi - men hvis jeg ikke finner en annen løsning må jeg ha noen som kan være interessert i det.
 8. Jeg bor i Trondheim, men bor slik til at jeg ikke har mulighet til håndtere slakt selv. Følgelig er jeg nødt til å levere det fra meg på et eller annet vis. Det er snakk om rådyr. Jeg er ikke interessert i å få det tilbake i form av x antall kjøttstykker, jeg ønsker bare å gi det til noen som vil ha det selv, eller eventuelt ser butikk i det videre. Noen som vet steder i området som tar i mot den slags?
 9. Erfaringer med PPU-ammo?

  Ser genrelt at PPU for rifle selges ganske rimelig. Jeg har ingen erfaring med det, men en får kanskje hva en betaler for? Noen som har erfaringer å dele?
 10. Hva kan sies om denne 308-patronen?

  Har også lest det der. Hvordan får du "considerable fragmentation effect deep in the target" til å bety tvilsom dybdevirkning...?
 11. Hva kan sies om denne 308-patronen?

  Jeg er egentlig mest nysgjerrig på konseptet med denne "kappa" som ligger i front. Det er nok bare en teori jeg har skapt i mitt eget hode, men vil det være en sjanse for at ekspansjonen skjer (for) langt inn i dyret ettersom kappa må brytes bort først? Eller er den så ømfintlig at den faller av umiddelbart ved anslag?
 12. Hva kan sies om denne 308-patronen?

  Liker tanken
 13. Hva kan sies om denne 308-patronen?

  Trakter ikke etter avstand for avstandens egen del, men viltet dukker nå opp på den avstanden det gjør. Noe rundt 100m er vel gjennomsnittsavstanden på storvilt.
 14. Kikker litt på ulike 308-patroner for storvilt. Jeg blir lett smigret av god BC (ballistisk koeffisient), og har derfor sett meg ut patronen under. Dog kan det fort hende det er aspekter ved patronen jeg ikke kjenner til eller tenker over. Noen som kan uttale seg på grunnlag av dataene som listes opp? http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5856&prodid=11653
 15. Hvilken jegeravgift for rådyr?

  Gode greier
×