Nevian

Members
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Nevian

 • Birthday
 1. Jeg har en nyinnkjøpt Hausken lyddemper JD184 på en 6.5x55 Sauer 101. Har ikke prøvd noen av delene ennå, så jeg har ingen formening om lydnivået. Selgeren påstod at kombinasjonen omtrent gjorde det mulig å skyte uten hørselvern. Er det noe i det, eller er det bare dumskap? Noen som vet lydnivået?
 2. Det gjør jeg på min også.
 3. Det kan jo forklare saken - har kun testet med klikkpatroner.
 4. Har nylig anskaffet en Beretta 690 Field 3. Flott sak, men jeg sliter med én ting. På sikringen er det en løpsvelger for å velge hvilket løp som skyter først. Men etter at første skudd er avfyrt kommer jeg ingen vei med skudd nummer to uten at jeg må dytte løpsvelgeren over til den andre siden, selv om det står i skriften at dette ikke skal være nødvendig. Noen som vet hva som er greia her?
 5. Jeg leter etter en god sekk å ha med på småviltjakt. Tenker rundt 35 ltr. Det er mange greie sekker der ute, men de fleste har det til felles at de er et reim-helvete! Det er reimer og dingeldangel overalt! Jeg er nesten redd for å ta den på meg i frykt for å sette meg fast i den som en jævla spindelvev! Jeg skjønner at det bunner i ergonomi på lange turer, og at de sitter godt hvis jeg fester alt sammen, men jeg kjenner bare at alt som henger og slenger på dem irriterer meg. Nesten så jeg savner den gamle skolesekken jeg hadde i 1.klasse på barneskolen. To under medium behagelige skulderreimer - og det var det. Er det noen som kan anbefale noe som ikke er så innmari befengt med reimer overalt?
 6. Sauer 404 har som mange vet integrertre fester til kikkertsikte. Jeg er helt grønn når det kommer til sikter, og derfor litt usikker på hva det betyr. Det ser ut som monstasjen er en anordning med baser og ringer i ett, i stedet for at disse kommer separat. Og det koster tydeligvis skjorta! Det virker også som om det fås kun fra Sauer selv. Baser og ringer er typisk å få fra flere produsenter, så hvorfor er det angivelig bare Sauer som lager denne løsningen? Kan noen bekrefte om jeg har skjønt prinsippet riktig? Eller finnes det andre løsninger som passer på denne rifla?
 7. Skal ikke utelukke at det kan bli interessant med løpsbytte i fremtiden, og det kan jo muligens være fordelaktig med tanke på senere videresalg. Hva med sikringen på 202? Forstår at det har vært noe kritikk mot den uten at jeg helt vet hva kritikken går på. Jeg har kjent på den selv, og den er rimelig lydløs. Der vet jeg ikke hvordan sikringen på 101 stiller seg. Den eneste "frykten" jeg har for sikringen på 202 er at mekanismen blir løs over tid, og at sikringen vil "falle ned" av seg selv, men jeg tror egentlig den frykten kun eksisterer i mitt eget hode.
 8. Antakelig står valget på rifle mellom mellom Sauer 101 eller 202. Det jeg vet er at de har ulike løsninger for sikring, og at 202 er en systemrifle. Nå er ikke løpsbytte så aktuelt for meg, så er det da i det hele tatt andre kvalitative forskjeller på dem som rettferdiggjør prisforskjellen?
 9. Jeg veier for og imot mellom Leupold VX-R og VX-3. Det første har batteri, noe jeg bare misliker av urasjonelle årsaker - liker ikke tanken på å ha elektriske ting i jaktutstyret. Det jeg er mest usikker på er utslaget av at midtrøret (fordi jeg ikke aner hva det egentlig heter) er noe tynnere på det ene enn det andre. Kan det ha stor påvirkning på hvor mye lys som kommer gjennom? Er det andre vesentlige forskjeller på de to? http://www.midwayusa.com/product/136214 ... 50mm-matte http://www.midwayusa.com/product/136225 ... 50mm-matte
 10. Omtale i ABC Nyheter: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/0 ... en-landene
 11. Hvordan er politiets pistoltrening lagt opp? Har de et antall treninger i året eller noe sånt? Noen som vet hvordan denne skytingen er lagt opp, og hva slags konkrete krav som foreligger hva gjelder resultat? Jeg er bare nysgjerrig
 12. Fikk kortet for den ene pistolen (av to) i posten i dag - tok med andre ord én måned. Litt rart at jeg bare fikk det ene ettersom jeg kjøpte begge pistolene samtidig hos PVAS. Oh well, dukker sikkert opp snart.
 13. Kan bekrefte dette. Jeg hadde kun med kopi av blålappen på XXL i forrige uke, og fikk beskjed om at jeg egentlig burde hatt originalen. Han ga etter siden datoen på lappen var så nylig, men da eksisterer jo egentlig ingen løsning på hva man gjør når originalen etterhvert blir uleselig...
 14. Den umiddelbare tanken er jo rust, men jeg vet ikke hvilken reell fare det innebærer hvis det tørkes godt etterpå? Det virker bare veldig nærliggende demontere den og skylle komponentene under vann, men har aldri hørt snakk om det som metode, og det er kanskje en grunn til det?
 15. De av dere som kjøper utstyr som klistrelapper, innstikk, og den slags forbruksvare, er det en nettbutikk som er de facto standard, eller kjøpes det litt her og der? Har googlet meg frem til landro.no og skytterlinken.no, men ønsker bare å unngå at jeg overser den som eventuelt "alle" handler hos