Jump to content

esas

Members
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About esas

 1. Lapua Scenar i Oslo

  Er det noen som vet om noen som selger Scenar i 6,5x55 (ferdig ladet) i Oslo. Vet Landrø har på Lillestrøm, men håper å spare meg turen dit. Må få kjøpt i dag eller i morgen etter jobb for å rekke skyting i helga.
 2. Tilbakemelding på førstegangsrigg

  Har det blitt kjøp? Spennende å se hva du ender opp med. Selv går jeg med en ombygd M98 (.30-06) på jakt, og har nettopp kjøpt en 200STR med KKC til jaktfelt og mulig langhold i fremtiden. Originalstokken og diopteret var også med slik at DFS-skyting også er mulig. Kjempefornøyd! Jeg plukket opp et "utskutt" DFS-løp som ble kappet (og skal snart dreies ned). Etter kappingen var det mer en godt nok for jaktfeltskytingen min. Matchløpet som sto på sparer jeg til langhold, evt DFS-skyting. Nå har jeg ei allsidig rifle som kan brukes til det meste..
 3. Ja, det er ikke-terminfestede stevner jeg er ute etter. De som man vet om fordi de er samme helga hvert år, eller en annonse i lokalavisa eller noe. Jeg bruker å trene på Enebakk JFFs nye bane som er kjempeflott, men litt konkurranse er jo moro. Får spørre noen av gutta der om de vet av noe.
 4. Hei! Jeg er en nordlending som har forvilla meg til hovedstaden. Nordpå er det i tiden frem mot elgjakta massevis av jaktfeltstevner, dog tror jeg de fleste er "uoffisielle" (ikke i NJFF- eller DFS-regi). Finnes det noe slikt på Østlandet? Jeg har sett gjennom terminlistene til NJFF og DFS og finner ikke noe der. Denne uhøytidelige konkurranseformen er jo perfekt for å få øvd seg litt før jakta, så skulle jo tro at det arrangeres noe her sør også. Noen som vet?
 5. Avtrekk til mauser

  Takk for et meget bra svar. Men hva er forskjellen på timneys sportsman og Featherweight? Recknagel var for øvrig helt nytt for meg. Et rask google søk viser meg at de har flere spennende deler til salgs. Avtrekket er imidlertid ca dobbelt så dyrt som timney featherweight så tror det blir timney denne gangen.
 6. Avtrekk til mauser

  Skal bestille noen deler til mausern fra usa, men ble litt usikker på avterkket nå. Har bestemt meg for et Timney Featherweight avtrekk, men det fins to typer. Hos midway heter de henholdsvis: -Timney Featherweight Trigger Mauser 98 -Timney Featherweight Trigger Mauser KAR 98 På Timneys sider heter de: -F M98FN #201 -F M98K #202 Vil jo anta at det er #202 (KAR 98) jeg skal ha, men nettbutikken jeg handler fra har bare #201. På bildene hos midway ser de nok så lik ut. Hva er forskjellen? Kan jeg bruke et #201 avtrekk på mausern min?
 7. Handle våpendeler fra utlandet

  Da har jeg akkurat snakket med politiet. Det er fritt frem for å handle deler som ikke er registreringspliktige. Men som rolf sier her kan det være at selger krever en bekreftelse på dette fra myndighetene.
 8. Gammel M98 skifter drakt..

  Er det noen som har noen tips til ombygging av hevearm? Likte armen til HK416 men blir kanskje litt overkill til elgrifla.. Kan man kjøpe ferdig hevearm å sveise på eller lager dere selv?
 9. Handle våpendeler fra utlandet

  Aha! Ja det gjorde ting litt klarere.. Hehe. LOL! Litt morsomt da, men sikkert jævlig frusterende for den det gjalt.. EDIT: Fikk svar på mail nå. Var ikke noe problem å sende disse delene, men man måtte altså sjekke med lokale myndigheter om en kunne importere de. Løp kunne de som antatt ikke eksportere.
 10. Handle våpendeler fra utlandet

  Men hvilken deler er dette? Noen av de jeg har nevnt? Siden jeg skal bestille fra sier de sender internasjonalt. "we are accepting limited International orders".?? Jeg har sendt en mail for å høre hva de mener med dette, og om de kan sende de ønskede varene. Men lurer jo på om det er lov å importere dette da. Kan ikke se hvorfor det ikke skulle være det. Man kan jo handle alle disse delene uten våpentilatelse i Norge..
 11. Handle våpendeler fra utlandet

  Hvilke begrensninger fins det på å importere våpendeler fra utlandet? Tenkte å handle noen deler til mausern fra en amerikansk nettside. Magasiner, tennstempel, avtrekk, sikring og stokk.. Dette skulle vel gå greit eller? Blir vel verre dersom en prøver å handle løp o.l.?
 12. www.sporterexpress.com/

  Kom over denne siden, som selger mauser-deler. Er det noen som har erfaringer med denne? Er det noen restriksjoner på å handle våpendeler fra utlandet (USA)?
 13. Gammel M98 skifter drakt..

  Er selv i ferd med å sette i gang et mauser-prosjekt. Fint å kunne få litt inspirasjon her. Flere bilder hadde vært flott.. Foreløpig plan er Timney Featherweight avtrekk, Gentry "M70" sikring og speedlock-sett. Vurderer også ny stokk og magasin, får se hvor langt pengene rekker. @ Bamrud: Hadde vært flott om du kunne legge ut noen bilder av det blindmagasinet. Har du bygget dette selv eller?
×