Jump to content

Ullregin

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Ullregin's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har byttet fra DL til GL. Det er viktig å være oppmerksom på at GL kulene har høyere friksjon, dvs. sitter hardere fast i hylsa. Derfor må du redusere kruttladningen dersom du bytter fra DL til GL. Hvis ikke risikerer du overtrykk. Forøvrig funker GL kulene akkurat som de molybelagte DL kulene.
  2. Det er et poeng at dersom noen kunne klare å vinne over en AG-3 skytter i denne øvelsen så er det jo nettopp Ågotnes, men da må han nok trene. Når man klarer å ta seg til en finale i LS uten betydelige mengder trening slik jeg oppfattet at var tilfelle med Ågotnes i år - da blir et slikt utbrudd litt merkelig når man vet hvor mye trening som er nedlagt blant AG-3 finalistene. Å skyte slik med AG som vinneren gjorde i år klarer man rett og slett ikke uten å ha trent enormt mye og målrettet. Jeg klarer ikke å se den store urettferdigheten i at man konkurrerer med Sauer mot AG-3. Spesielt ikke når Ågotnes med all sannsynlighet klarer å tukte AG menigheten-hvis han hadde investert like mye tid i dedikert trening som gutta i grønt har gjort. Så får enkelte heller surmule for at man ikke får tilgang på AG - det er en politisk avgjørelse som er vurdert at gavner skyttersporten og Heimevernet. Det tror jeg vi klarer å leve med i noen år til, frem til dagen da alle AG-3 geværene blir pensjonert. Det er neppe så veldig lenge til.
  3. I våpenskapet ja, der står det et par sauere i 6.5, ei hagle s/s og et par børser i .22. Også en ombygd mauser da selvsagt, som er redskapen i oktober. Ikke all verden, men det dekker for det meste de behovene jeg har.
  4. Jeg skyter med Sauer i 6,5 X 55. Jeg leter etter ladedata for N19 krutt og NORMA 130 grs. Golden Target. Har benyttet 130 grs. DL og ladet dette til 900 m/s og ønsker nå å prøve GT i samme hastighet. Lite å finne på nett, så jeg forsøker meg her. Antar at DL kan ta noe høyere ladevekt pga molycoatbelegget som gir noe lavere trykk før kula løsner. GT skal jo ha noe høyere friksjon og i mitt hode er det derfor logisk at trykket blir noe høyere med samme ladning som kan brukes på DL kula. Er det noen som har noen erfaringer og tips? Jeg har også tenkt å teste den nye Lapua Scenar L i 120 grs med samme kruttet, hensikten er å få flatest mulig kulebane. Er det noen som har gjort seg noen erfaringer?
  5. Ullregin

    Nytt medlem

    men ikke helt ny, har vært registrert i forumet i mange år, men har ikke vært aktiv. Har lest mange nyttige tråder og funnet svar på en god del av det jeg har lurt på. Aktiv jeger i nærmere 35 år, DFS-skytter like lenge. Bor på østlandet.
×
×
  • Create New...