Jump to content

Munter

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Munter's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Før bly forbudet var det ingen tvil. Etter bly forbudet har jeg valgt rifla på rådyrjakt. Har gått mye ettersøk etter rådyr skutt med alternative hagl.
  2. Har hørt at 223 ødelegger så mye, men har brukt Sako gamehead kule og syns det passet bra til rådyr, sammenlignet med 308 min som det hender at du kan kaste begge bøgane.
  3. Takk for svar. Zalo? Skal jeg vaske demperen i Zalo?
  4. Jeg har egentlig aldri hatt sansen for dassrull på børsa. Men for å spare hørselen på dreveren når vi går ettersøk og når elghunden står i los skal jeg gi det en sjans. Dessuten har jeg kamerater som sier det er en annen verden i jakt situasjoner å ha lyddemper. Jeg sendte 308 til børsemaker i går å vi ble enige om å kappe løpet til 48 cm og en liten Hausken demper. Så etterpå sier en kjenning av meg at disse små Hausken dempere måtte jeg ikke finne på å montere, det kunne visst kula slå skall i og endre retning på kula. Da var a-tec en bedre løsning. Jeg har ikke peiling på dempere. Noen her som har erfaring eller kjenner seg igjen? Før jeg ødelegger børsa hehe.
  5. Norma har en jaktmatch i 8 grams kuler som går helt likt sako hammerhead 13 gram fabrikkammo som samler veldig godt. Så de har fått lett kule til å gå bra.
  6. Prøver å få tak i en god jakt ammunisjon til min mauser 8x57. Jeg synes det generelt er dårlig utvalg av fabrikk ammunisjon. Er det noen her som har noen forslag eller vet hvor jeg skal finne det? Har tidligere brukt Sako Hammerhead 13 grams kule, og Rhino 13 grams kule. Jeg synes kulene er tunge, høyt trykk og krum kulebane. Jeg tenkte en homogen kule med lettere vekt alla Barnes TSX, RWS eller lignende og en kulevekt på rundt 11,7-12 gram. Lader selv bane ammunisjonen min til 6,5x55 med norma 19 krutt, er dette et krutt jeg kan bruke til et lettere kulealternativ på 8x57? Vil hastigheten øke, kulebanen bli rettere, trykket synke og fremdeles opprettholde presisjonen? I så fall, hvor finner jeg ladedata på dette? Takker for alle svar.
×
×
  • Create New...