Jump to content

Norma hylser 300wm


strandsivert

Recommended Posts

Til strandsivert

 

Har skutt 1000stk+ NORMA-jaktmatch 300WM gjennom pipa mi. ALDRI opplevd noe problem. Ikke allverden presisjon(30-50mm-100m), men noen av hylsene har nå gått 10-15 omladinger med 185grs scenar på ca 900m/s.

 

Etter hver 5-6 omlading(lader ca 100 patr. i slengen) så plukkes 1-2 hylser ut pga. "sprekkring" nedenfor skuldra, svart "sprekkstripe" på hals, romm/slapp hettelomme og/eller andre slitasjetegn. Oppfatter dette som normalt forbruk ift. egne ladevaner(ikke "anal-lading";-). Presser primært kun hals. Oppfatter at hylsene fra jaktmatch holder god kvalitet.

 

Hvordan vet du at du har løpsslitasje?

 

Har du et "standardkammer" eller "custom"?

 

 

AS

Link to comment
Share on other sites

Er ikke et øyeblikk i tvil om at hylsene holder god kvalitet. Har ca 120 Norma hylser i omløp her. Men halvparten av dem nærmer seg 15 omladinger og jeg opplever som deg sprekkring nedenfor skuldra og en del romme hettelommer. Halspresser hovedsaklig, men de er nok helpresset to ganger i snitt ila 12 omladinger. Har hovedsaklig brukt 220 gr kuler (Scenar og NCC) og ca 50 stk 190 gr NCC . Som sagt så var 5 av 5 hylser (jaktmatch) ubrukelig grunnet romme hettelommer og sprukne halser. Er nok et semitight custom kammer. Rifla er bygd med ett formål og det er langhold. Liker i utgangspunktet ikke tanken av å sende lette kuler i enorm hastighet igjennom pipa. 30-50mm på 100m er i mine øyne fraværende i en slik rigg. Når i tillegg hylsene er ubrukelig i etterkant så er det selvfølgelig utelukket. Men som sagt så er det jo mulig å trekke kulene...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...