Jump to content

Liv i valpekassa


Funnsjødalen

Recommended Posts

Det ble liv i valpekassa vår, faktisk en god stund før det som var planlagt. Nå til helga er det ikke mer enn 14 dager siden første parring, så kompisene lurte fælt på hvordan det kunne ha seg at det allerede kravler 8 små nurk i valpekassa ?

 

Vel, vi fikk telefon fra en bekymret hundepasser, som begynte å spekulere på om hunden hun passet på, kunne være drektig. Hun tok med seg tispa hit, og man kan vel trygt si at det var liten tvil om tingenes tilstand, da tispa nærmest rullet inn døra :lol:

Valping var også så nært forestående, at det ikke var aktuelt å fjerne valpene. Kan si at eierne var litt frustrerte, da de fikk sterk mistanke om at far til denne engelsk setterens kommende småkryp, var intet mindre enn en Berner Sennen....

 

Vel, valpingen kom igang, og etterhvert befant det seg 8 små nurk, kravlende rundt pattene til den stolte mor. Det var på det rene at eierne ikke hadde anledning til å ta seg av et valpekull nå, så avliving var et nærliggende tema. Helt til min kone fikk høre om det.... :roll: Så da har vel de fleste nå klarte å gjette seg fram til årsaken til at disse valpene nå befinner seg i VÅR valpekasse... :)

 

Men det er alltid hyggelig med valper, og vi har god anledning til å ta oss av dem i 8 uker, så dette skal gå fint. Skal bli spennende å følge utviklingen til denne gjengen. De har jo fått flotte farger, så nå gjenstår det å se hvordan pels og kroppsbygning blir. Vil tro at dette blir hunder som er meget godt egnet for trekk og kløv.

 

Skal forsøke å legge ut noen bilder etterhvert, slik at dere kan få se hvordan de blir. Her kommer de første...

 

Den stolte mor

2s1vts3.jpg

 

En herlig mølje

11ilb3n.jpg

 

Mye svart, men også en del hvitt og noe brunt

2mq6mgl.jpg

 

Det ble 5 jenter og 3 gutter

312bhy1.jpg

 

 

To be continued...

Link to comment
Share on other sites

kan hende at dette kan være en ganske bra blandig ganske fint gemyt på begge disse hundene,berrnad senn er litt utsatt for sykdomer og kort levealder grunnet hard avl(få indevid som dem er avlet fra) dette kan bli en bra blandigs hund,stor kraftig og kan kan brukes til div;kløving,fugle hund må sikkert trenes litt på utstikket, fin fammilie hund :!: blir sagt at hunder fra blandings kull kan bli ganske forskjelig men dette er bare :!: blanding mellom 2 raser :!:

Link to comment
Share on other sites

Artig!

Mine foreldre har en blanding av Gordon Setter og Berner Sennen. Den er rundt 13 år gammel. Snill som dagen er lang, men noe egenrådig. Null jaktinnstinkt og har aldri vært særlig interessert i å løpe rundt i skogen. Elsker vann og bading!

 

Håper du legger ut litt flere bilder seinere!

 

Mvh

JT

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...