Jump to content

Mistermordi

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mistermordi

  1. BP skrev (På 5.3.2021 den 20.38):

    Tyngere og grovere kule i like høy eller høyere fart vil alltid være bedre.

    Så da skal jeg bruke min 470 nitro ekspress eller ville du brukt 700 nitro? 
     

     

    nhd skrev (På 6.3.2021 den 11.03):

    Jeg har hatt utmerket erfaring med Lapua Naturalis i 308W. Har skaffet meg den samme i 6,5 og har lyst til å forsøke denne.

    Sist jeg sjekka så får du ikke ferdigrulla naturalis som når kravet

  2. Østledningen skrev (På 16.9.2021 den 11.43):

    Etter veldig mange uker med venting ringte jeg i dag det lokale våpenkontoret for å høre hvordan det lå ann med søknaden. Joda, den var behandlet og resultat på vei i postkassa. Hun kunne også informere at svaret ikke var positivt.

     

    Jeg er fersk jeger, søker om våpen for første gang. 6,5x55 og cal.12 pumpehagle. Begge til jaktformål. Våpenskap, og alle formaliteter i orden sånn sett.

     

    Grunnen til avslag var mitt rulleblad.

    Jeg har kun 1 ting på rullebladet, og det er en dom fra 2018 hvor jeg kjørte veldig fort på motorsykkel og undro meg kontroll. Å stikke av på godt norsk. Tatt ble jeg etter noen dager. Tilståelsessak, jeg bare nikka og smilte hele veien til de 28 dagene med forlenke var ferdig. Sånn er det da man er ung og dum.

     

    Uansett så er jo saken sånn at jeg på min side gjerne ville hatt dette innvilget. Og da må det klages og begrunnes. Lovverket er meget tynt skrevet, men juridisk i politiets favør selvsagt.

     

    § 16.Krav til vandel og personlege eigenskapar

    Politiet kan berre gje løyve til å erverve og ha løyvepliktige skytevåpen, våpendelar og ammunisjon etter §§ 5, 6 eller 7 til personar som oppfyller krav til vandel og edruskap, og som ikkje av andre grunnar er uskikka. Med uskikka etter første punktum meiner ein helsemessige forhold, tilknyting til kriminelle miljø eller andre forhold som påverkar evna til å bruke, eller tilliten til at vedkomande vil bruke gjenstanden i samsvar med vilkår eller føresetnader for løyvet.

    Politiet kan i samsvar med forskrift fastsett i medhald av tredje ledd bestemme at personar som ikkje kan dokumentere kravet til vandel etter første ledd, må oppfylle krav til butid før det kan gjevast løyve til å erverve og ha løyvepliktige gjenstandar etter §§ 5, 6 eller 7.

    Kongen gjev forskrift om kravet til vandel etter første ledd og kravet til butid etter politiregisterloven § 36 andre ledd.

     

    "Skikkethet" er stikkordet her altså.

    Så kan man sikkert diskutere i mange dager om hva jeg har gjort gjør meg skikket i ettertid.

    Spørsmålet jeg har derimot er om noen her inne kjenner til praksis hvor folk med tidligere dommer har fått våpentillatelse?

    En kjapp prat med kollegaer på jobben forteller meg at man absolutt ikke trenger rent rulleblad for å få våpen. Både vold og fyllekjøring går fint om det har gått x antall år siden lovbruddet virker det som.

     

    Som kjent, her finnes det ingen fasit på hvordan det behandles, men er det noen som kjenner til saker, praksis, osv som kan gi meg et lite bilde av hvorvidt jeg skal klage denne behandlingen eller ikke?


     

    ut fra slik du beskriver det så er det enormt mye du ikke forteller her. Dog vet jeg at de er jævlig strenge når du har unngått kontroll. Ville ikke bli overasket om de ikke er gira på å gi deg tillatelsen i det hele tatt. Når vi søkte for å få tillatelsen utvidet til en til ansatt så fikk vi nei pga en fartsdom han fikk 12 år tidligere. 

  3. havardma skrev (3 timer siden):

    Det ser ut som en moderne eske med raufoss-patroner. Husker ikke når de byttet, men jeg har en forrige-generasjons eske (med 20 skudd i hver) her som har lotnummer fra 2011 (og hylser merket RA11).

     

     

     

    50 stk i hver. Så har drøyt 100 slike stående etter kjøpet. Bare fant det rart at alle jeg har skutt er 06

  4. Skulle funnet noe ferdig ammo til 6.5x55 for rev. Helst V-max. Noen som vet av noe? Er ikke fornøyd med helmantel på 8gram. Så skulle fått noe ekspanderende. 
     

    Ladde selv blir vurdert. Men skulle funnet noe som er ferdig rullet 

  5. KF skrev (På 20.7.2022 den 21.36):

    Kan jo legge til en kommentar for de som søker opp denne haglen seinere:

    XXL tar EGE FX12 og EGE E60 ut av sortimentet sitt pga en for mye reklamasjon.

    Ser xxl har alaska inne på tilbud. Noen som har testet

×
×
  • Create New...