Jump to content

ErlendBA

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ErlendBA

  1. On 4/25/2023 at 6:54 PM, B.Hansen said:

    8 magasiner er det jeg har, skulle hatt 9 men det er ingen av the usual suspects som har hatt originale på lager når jeg har vært innom.  Laster 8 magasiner, skyter 8 magasiner, laster 8 magasiner, osv. osv.  Har knapt med tilmålt treningstid (ca. 1 time onsdager, ca. 2 timer torsdager i innesesongen) og har valgt å trene inn 1-2 nye momenter og deretter automatisere disse ved å gjenta om igjen og om igjen.  Dermed blir det ikke lange pauser underveis, annet enn til lading.  2. februar i år skjøt jeg 55 tiere på rad, deretter 349 poeng på vanlig DFS-program, totalt 95 skudd.  19. januar startet jeg med 40 tiere på rad og avsluttet med 249 poeng, totalt 177 skudd.  Jeg forstår at dette ikke er anbefalt, men jeg har fått god trening i å holde fokus uansett hvor sliten jeg er etter jobb eller hvor lite jeg har sovet.  Planen for sommersesongen er å trappe ned til 10+25+10 skudd slik en konkurranse er (når man får lov til å skyte finale). 

    Hvor langt uti en slik seanse er det du blir nummen i pekefingeren? Hvis det er etter 10 skudd er det et reelt problem mtp. konkurranser, hvis det er etter 80 skudd med kun ladepauser så må det vel kunne kalles et konstruert problem som skyldes treningssituasjonen, etter min mening.

  2. 54 minutes ago, BaconErGodtNamNamNAm said:

    Nå har jeg brukt den kalkulatoren hos Berger litt og fikk det ikke til å stemme.
    Det var kanskje viden kjent men nytt for meg: Kalkulatoren til Berger er ikke nøyaktig for kuler med "plastspiss". Kuler som egentlig er stabile kommer ut som ustabile eller marginalt stabile.

     

    Jeg fant denne alternative kalkulatoren som tar høyde for plastspiss/tupp, der en legger inn lengden på tuppen.

     

    https://www.jbmballistics.com/cgi-bin/jbmstab-5.1.cgi

     

     

    Den viser at 178 grains ELD-X er stabile i 1:12

     

     

    Aha, det visste jeg ikke, beklager villedningen.

  3. Jeg fant ut at jeg er høyrehendt med venstredominant øye jeg også, etter en enkel hjemmetest - hold armene strake foran deg og lag et hull som på bildet under, gjerne mindre også. Hvis det du "sikter" på når du lukker høyre øye ikke forandrer seg så er venstre øye det dominante.

     

    Bruker selv samme løsning som deg, med tildekking. Linksrifle var totalt feil for meg som høyrehendt. Det finnes også utbygd sikte til 200 STR: https://www.landro.no/magne-landrø-as/106668/sauer-str-utbygd-sikte-for-venstre-øye

     

    hands_0.jpg.b470fcc56d593fc92542eedf2e4318ae.jpg

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...