Jump to content

Bjørnbt

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bjørnbt

  1. Vargen skrev (17 timer siden):

    Hvis det er politiet som har tatt våpnene, så skal du ha fått informasjon. Denne gis ofte skriftlig per brev, i tilfeller der våpnene er inndratt uten at våpeneieren var til stede. Det kan selvsagt hende at noe ikke har gått i henhold til rutinen, men sjekk absolutt hele bunken med post som har kommet i perioden du var innlagt. Det du ser etter er et brev med en tittel som inneholder ordet "forhåndsvarsel". Er du riktig uheldig og har oversittet en frist for tilsvar så kan der også finnes et brev med vedtak om tilbakekall.

     

    Finner du ikke noe der, så fortsett å mas og eventuelt engasjer advokat.

     

    Hvis du ikke har hørt noe som helst fra politiet, hvordan vet du at det er politiet som har hentet våpnene? Et sted må opplysningen stamme fra, eller gjetter du bare? Spør vedkommende som har sagt at det var politiet, fikk de kanskje et papir i hånda fra politiet? I så fall er det papiret du må lese og forholde deg til. Hvis du ikke har noen som helst objektive holdepunkter for at det var politiet som tok våpnene, meld dem stjålet. Eller spør folk i slekta, har noen "tatt vare på" våpnene dine?

     

    Du nevner ikke hvorfor du var innlagt, men hvis det var noe psykisk så kan du stort sett glemme å få eie våpen før det er gått et år etter avsluttet behandling og du fremdeles er frisk. Etter min oppfatning en unødig stivbeint og urealistisk regel, mange med kroniske tilstander vil holde seg friske så lenge de fremdeles mottar behandling, men POD krever at du er medisinfri og frisk i ett år før du får ha våpen igjen. I praksis betyr det at du må selge de våpnene du har, og senere kjøpe nye (eller "selge" til noen du kjenner og senere "kjøpe" tilbake, hvis det er noen du stoler på som har plass i garderoben).

     

    Inndragning pga helse betyr ikke at du mister eiendomsrett til våpnene, så du står i så fall fritt til å selge dem. Med mindre politiet fant noe klanderverdig da de hentet dem så klart, jeg håper for din del at våpnene var innelåst i godkjent skap og at alle var lovlige/registrerte. Men om noe var ulovlig skal det i så fall ha resultert i en straffesak, som igjen genererer informasjon til deg. Jeg finner det litt merkelig at du ikke skal ha hørt noe som helst. Det var ikke noen innom sykehuset for å gi deg noen papirer om dette på noe tidspunkt?

     

    Jeg har ikke tilgang på forvaltningssaker utenfor eget distrikt, hadde du bodd i nærheten så kunne jeg ha slått opp saken din men her kan jeg ikke gjøre noe mer enn å gi generelle råd desverre.

     

    Nabo så at det var politi.. ingen brev skriv mottatt da/eller i ettertid..?..

    Ille, det lukter at de har tatt seg inn i hus/våpenskap uten tillatelser i orden.. 

    Ja her blir det nok en anmeldelse/advokat-sak for å finne ut hva/hvem.. Er vel slik at Politimester skal beordre oppdrag, før de(Politi) kan ta seg inn II hus, uten eiers samtykke.. ille , men rettsstat (personvern) i Norge er vel på vei nedover..:((

  2. bardp skrev (2 timer siden):

    For meg høres det ut som 3/4 av den totale historien mangler her. Men som nevnt over ta kontakt med en advokat.

     

    .. tror ikke noe mangler.. politiet låste/tok seg inn i hus for beslag av våpen /AMO mens jeg lå på sykehus. Hørte ingen ting før, eller etter.. ser bare at alt av våpen /AMO er tatt.. ved forsøk på å få uttalelse fra Politi (jurist) kommer det ingen tilbakemld.. Ille men er usikker på hva jeg hadde, så vet bare det er 3 hagler, 2 rifler , ++, samt mye AMO..(?)..

  3. Hei..

    Usikker på hva/hvem advokat i Kristiand-distriktet som er mest fornuftig å bruke. Innlagt på sykehus 6 mnd, ved utskriving/hjemkomst får jeg beskjed om at Politi har avhentet våpen/våpenskap. Tatt seg inn i mitt hus uten min tillatelse for avhenting av våpen /AMO ..Har ingen/-ikke fått noe tilbakemld iløpet av 6 mnd hva som er hentet-/ eller av hvem..(ingen tilbakemld fra Politi selv etter gjentatte forsøk)..

    Hva gjør jeg..?..

     

    mvh bjørn

×
×
  • Create New...