Jump to content

audrew

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by audrew

  1. On 3/22/2021 at 10:27 PM, panserjager said:

    Hei Ashton,

     

    Du etterlyste informasjon om maskinpistoler i hæren før krigen. Jeg har forsøkt å finne dokumentasjon i arkivverket samtidig med et annet skriveprosjekt jeg holder på med. Noe har jeg funnet. Jeg har også lest litt om "Samfunnsvernet" og blir litt forvirret når jeg sammenligner informasjon i tilgjengelig litteratur med Samfunnsvernets eget arkivmateriale. Blant annet blir det skrevet i diverse litteratur at Samfunnsvernet hadde 26 maskinpistoler. I dets egen oversikt så lister de 25 maskinpistoler mht bevæpning. Men nok om det nå.

     

    I perioden rundt 1938-1940 så ble det, som nevnt tidligere i tråden, vurdert anskaffelser av både selvladergeværer men også maskinpistoler. Her er et interessant dokument fra generalstaben til generalinspektøren for infanteriet som bekrefter at man skal utføre prøver med 4 modeller maskinpistoler på Terningmoen. Modellene er Thompson, Schmeisser, Suomi og "Parabellum". Merk datoen på dokumentet; 6. april 1940. Dato for prøver var forøvrig fastsatt til 22. april 1940. 

     

    Jeg har flere detaljer rundt spesielt Thompson maskinpistolen som ble anskaffet samt øvrig korrespondanse fra 1939-1940. Det får bli en annen gang. 

    1940, 6. april - Prøver med maskinpistoler.jpg

    Parabellum maskinpistol

    Belgia på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet var en av verdens mest anerkjente produsenter og eksportører av håndvåpen, hovedsakelig på grunn av innsatsen til det berømte firmaet Fabrique Nationale i Liege. FNs serie med rifler og pistoler var alltid populært, men selskapet hadde store vanskeligheter med å ta seg inn i det fremvoksende maskingeværmarkedet i mellomkrigstiden; Til å begynne med tok de opp designet til en Karl Heinemann, en tysk ingeniør, men dette klarte ikke å tiltrekke seg noen kjøpere. https://www.reddit.com/r/ForgottenWeapons/comments/f3ayf8/fns_first_submachine_gun_the_toggleaction/

     

×
×
  • Create New...