Jump to content

Turistproviant

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Turistproviant

  1. On 4/2/2014 at 9:08 PM, ko-stens said:

    Jeg har brukt N110 til de letteste kulene (Berger 30 og Vmax 40), samt til fuglekuler hvor jeg har brukt Sako Speedhead 50, ladet til ca 800 m/s.

    Hei, hvor mange grains har du ladet med for å få den kula ned i 800m/s?

  2. 2 hours ago, Austergården said:

    Dempere krever lisens, men du kan søke om införselstillstånd

     

    Takk for godt svar!

    Hvis jeg forstår dette rett så kan .222 brukes på omtrent det samme som i Norge.

    Dette med lyddemper: vi har vel ikke noen registreringsordning i Norge, men hvis jeg forstår deg (og svenskene) rett, så holder å beskrive i søknaden om våpeninnførsel, at du har en demper til det våpnet. Er det rett?

  3. Jeg eier en .222 og prøver med å finne svar på om den er "innafor" ift jakt på blant annet storfugl i Sverige. I Norge kan en skyte opp til gaupe, jerv, rådyr etc med dette kalibret (kravet er 980 joule på 100 meter). Er det noen som kjenner til om samme regler gjelder i Sverige?

    Og så er det dette med lyddemper. Jeg har forstått det slik at det kreves en egen lisens for denne i Sverige? Stemmer det, eller har jeg misforstått? Vi har jo ikke en slik lisens i Norge - så hva gjør en eventuelt om dette kreves i Sverige?

  4. 13 hours ago, t-trim said:

    Om du skal skyte lette kuler så er en 300winmag litt skivebom. Da du fyrer veldig for kråka. Og sliter unødig på løpet. 300winmag starter og skinne med kuler fra 190grain og oppover. Brukt mye 200grain Nosler Accubond i min 300.. om du skyter rett så blir det ikke så mye søl med denne. Men om du får kjøpt den som ferdig laddet vet jeg ikke.  Til elgjakt i dag med 300winmag så hadde jeg brukt 180grains Ttsx.. men jeg ladder jo selv..

    Takk for dette! Ja, jeg har også forstått det slik at det er fra omkring 200gr at børsa kommer til sin rett. Jeg har vel også mer eller mindre bestemt meg for å begynne å lade selv. Alt skal jo ha sin plass i et hus og nå synes det å herske en viss enighet her i huset, for hvor dette skal foregå:)

  5. 2 hours ago, Mas-36 said:

    Ikke det beste kaliber om du skal skyte mye da ammo er DYRT.

     

    Til jakt ville jeg sett på noe med solide kuler. Type Barnes og lignende.

     

    https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/riflepatroner/300-win-mag/300-wm-federal-trophy-bonded-tip

    https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/riflepatroner/300-win-mag/300-wm-barnes-vor-tx-ttsx-165grs

    https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/riflepatroner/300-win-mag/300-win-mag-federal-trophy-copper

     

    Noen gode valg, men finnes mye mer.

     

    Til trening så er vel dette ca det billigeste du får tror jeg?

    https://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/riflepatroner/300-win-mag/300-win-power-shok

     

    Takk! 

  6. 2 hours ago, M67 said:

    Mye bra jaktammo i 300WM. Holder en knapp på TTSXen - den burde gå greit på 800m også. Det fins også en 180gr LRX, og Norma har jo Bondstrike "Extreme" https://www.norma-ammunition.com/en-gb/products/dedicated-hunting/centerfire-rifle/norma-bondstrike/norma-bondstrike-extreme-300-winchester-magnum-180gr---20176332

    Men den er nok dyr å trene med...

     

    Langholdssammo er ikke-eksisterende

    Sikkert helt optimal på 800m den der - not. Folk som bruker 300WM til langholdsskyting har av og til brukt Norma Jaktmatch som kortholdstrening, og kilde til hylser - gode hylser har ikke vært i vanlig slag før nylig. Kjøpeammo til treningspriser fins ikke i 300WM, og langt mindre som er egnet til langholdsskyting.

    Jeg tror Federal lager noe "Premium Gold Medal Match" med Bergerkuler, men jeg kan aldri tenke meg at den er å få her i kongleriket - iallefall ikke til en anstendig pris.

     

    K

    Takk! Mht TTSX, som jeg har hørt mye godt om - finnes den i 200gr? (Stemmer det at lettere kuler - under 200gr - i dette kalibret. Gjerne medfører endel kjøttødeleggelse?)

  7. 2 hours ago, Mas-36 said:

    Det er den sikkert ikke, men når folk kjøper et så sært kaliber som 300 win mag uten å lage ammunisjonen selv så må de ta det de får. Kunne tenkt meg en 300 selv, men nå lager jeg patronene mine selv og hadde puttet ei 175grs Sierra MK eller noe i mine patroner ;) 

    Det kan du godt si, men jeg tenkte å kartlegge muligheten for å finne brukbar fabrikkammo før jeg eventuelt begynte å lade sjøl

  8. Jeg har bestilt ny rifle. Blaser R8 Ulitimate i kaliber .300 winmag. Kalibret er primært tenkt til storviltjakt - og gjerne på jakthold ut over 100 meter + moms. Åpenbart må en grave dypt for å kjøpe ei så dyr rifle. Men det ene leder til det andre...

    Til dette har jeg en Swaro Zi6 2,5-15 x 56 - som jeg kjøpte for noen år siden - som jeg synes fungerer bra til elgjakta i vårt terreng (i midtnorge)

    Jeg er imidlertid en minst like ivrig småviltjeger: rype, hare og storfugl.

    Og da dukker 2 spørsmål opp:

    1. Til småviltjakt ser jeg for meg at jeg trenger et ekstra løp - og kaliber. Men hvilket kaliber skal jeg velge? Og kan dette kalibret eventuelt kombineres med langholdskyting: mao presisjon ut over 500 meter?

    2. Og mht kikkert; bør jeg se etter en til? Feks en langholdsvariant med mange klikk, mye forstørring og retrikkel i ffp? Eller er jeg all good med swaroen?

    Kammeret synes å husere mange med kompetanse, så jeg er spent på svarene!

×
×
  • Create New...