Jump to content

Reiwolf

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Reiwolf

  1. Kjøpte en ny Baikal MP-27 her om dagen.  Kosta 4999.-. En flott hagle som treffer like mange leirduer og annet du måtte ville sikte på (hvis kolben passer deg). Prøvde også hagler til 15-20 000 kr, men de satt ikke like godt som Baikalen. Så da ble det denne. Bonusen er at den var tre-fire ganger billigere. Den kan også skyte stål. Har skutt 100 skudd til nå, og leirduene detter ned :-)

    • Like 3
  2. 6 hours ago, asterix said:

    Siden den har 76mm kammer kan du med stor sannsynlighet også skyte "high performance steel" med riktig choker. (Sjekk hva løpene er testet for, >1000 bar.) At den treg å brekke er et godt tegn, det tyder på at den er lite brukt og slikt går seg til.

    Ok, takk for info. Testa hagla på leirduer i går, og d va herlig å skyte med. Etter noen (50 skudd) ladinger så er den bittelitt mindre treg å brekke😀 

  3. 14 minutes ago, Ei tohi varjata said:

    "МР" på kyrillisk blir "MR" når oversatt til det latinske alfabetet. På samme måte er "ИЖ" egentlig "IZh", men enkelte ganger - på grunn av eldre systemer for translitterasjon - blir det skrevet som "IJ".

    Samme feil begås ofte med "МЦ" som blir "feilaktig" oversatt til "MC", den korrekte oversettelsen i dag er "MTs".

     

    Derfor - børsa heter MR-27/IZh-27 avhengig av merking, og utenom forskjellige modellvarianter (pipelengder, kaliber, kolbetype, fortretype, avtrekkere og funksjon, osv osv) er det samme børse. Står det "MP-27" er den russiskmerket, "IJ-27" er den eksportmerket.

    MR/IZh er bare produsentnavn. IZh står for Izhmash som er fabrikken som lager disse våpnene.

     

    Ole

    Takker og bukker for godt svar og forklaring😀

  4. 43 minutes ago, asterix said:

    Ja, denne hagla kan du trygt skyte stålhagl med- både leirdueskudd og stål jaktammunisjon. Så lenge du bruker standard stålpatroner er dette ikke et problemer uansett børse. Stål leirdueammunisjon- og standard stålammuisjon kan altså skytes i alle hagler som er godkjent "nitroproof" uansett trangboring. Myten om at eldre hagler ikke tåler stål er som kjent- en myte 😉For ordens skyld, det er lurt å lese hva som står på ammunisjonseska. 

    Ok, takker for svar og info. Virker som en billig og bra hagle. Litt treg/hard å brekke, men regner med at d går seg til😀

×
×
  • Create New...