Jump to content

Eirik Hovland

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Eirik Hovland

  1. 1 minute ago, Sølvrev said:

    Denne hagla har veldig trang boring mht. støkkjakt på rype og skogsfugl, 1/2 og 1/4 ville passet bedre til variert jakt. Moderne haglpatroner med plastforladning hvor haglene ligger i en "kopp" har en tendens til å gi tette skuddbilder. Du bør prøve et lite utvalg av 12/70-patroner med tradisjonell forladning av kork eller filt i egnede haglstørrelser (blyhagl?) for å finne ut hvilke som gir best dekning (og spredning) i ditt våpen. Alternativt finne en børsemaker som kan brotsje opp løpene.

     

    Det ble opplyst om at det var 1/2 og 1/4 av selger, men stemplingen i løpet sier noe annet. Så dette skuffet meg litt ja, men ønsker fortsatt å få en oversikt over ammo og skuddbilder på papplater med denne hagla.  Skal sjekke opp patroner med tradisjonell forladning! Takk for tips

    • Like 1
  2. Hei!

     

    Fersk jeger, og har akkuart kjøpt meg ei Winchester 101 super grade hagle fra tidlig 70-tall. 12/70 med 1/1 og 1/2 choke. Lurer på om noen har erfaring med denne hagle og ammunisjon til den. Skal jakta duer, rype og storfugl. Alle tips og erfaringer mottas med stor takk.  

     

     

     

×
×
  • Create New...