Jump to content

T3X

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by T3X

  1. On 1/22/2020 at 4:28 PM, vavlo said:

    Nosler måler hylsekapasitet på en noe uvanlig måte, ved at de oppgir vannvekta (volumet) med aktuell kule satt til oppgitt COAL, så det er ikke så rart at dette ikke stemmer om en måler dette på vanlig måte. Nå skal det likevel sies at de har brukt Federalhylser til sine data og de er gjerne tunge ift feks Norma. (Feks på .300 Win Mag hylser skiller det over 30 gr på hylsevekta). I tillegg er kanerne gjerne svært konservative på ladedata til patroner som ofte kamres i gamle europeiske (surplus) våpen.

    Har titta i loggen og finner at hylsevekt og volum på Norma og Sako (Normaprodusert?) hylser er hhv ca 177 gr og 62,3 gr vann, iflg mine målinger. Kan nok variere litt mellom produksjonsloter.

    Fø har vi en samletråd for 8x57IS, det kan være verdt å ta en titt i.

    Edit; ser Kjella var før meg.

    Litt samme spørsmål fra meg. Brukte ladetabellen til Nosler, men fikk lavere fart enn de oppgir. Den eneste parameter som avviker er hylsevolum. Når jeg bruker faktisk målt volum så blir simulert og målt fart helt likt, lavere enn Nosler estimerer og ca 90% faktisk fyllingsgrad istedet for 100 % (Nosler) For dere som er drevne. Hva konklusjon kan man trekke ut av dette mhp hvor hardt man kan lade,  maxlading etc?

×
×
  • Create New...