Jump to content

Hiawatha_82

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hiawatha_82

  1. 2 timer siden, T3 Varmint skrev:

    Har aldri jaktet på skogsfugl men det har blitt noen gås, skarv og andre «sjøfugler» med rifle. Primært 6,5x55. Og erfaringen eg har gjorde meg er at det er få bakdeler med ekspanderende kuler vs fmj. I vertfall om ein styrer unna dei aller hissigste varmint kulene.

    Treffer ein godt trenger ikkje ekspanderende kuler ødelegge noe kjøtt av betydning. Treffer ein litt mindre godt dør fuglen likevel raskt men ein ødelegger eventuelt noe kjøtt. Tilsvarende mindre gode treff med fmj gjør at fuglen kan komme seg et stykke før den dør og i skog kan vel resultatet fort være at ein ikkje finner fuglen med resultat i null kjøtt.

    Min konklusjon blir vel noe slikt: Ekspanderende kule gir noen ganger kjøtt-ødeleggelser, fmj gir noen ganger tap av heile fuglen.

     

    Ja har tenkt på ekspanderende kule, får prøve det. 

  2. 2 timer siden, Super XX skrev:

    Det at fuglen "drar videre" etter treff fra en 6,5 vill i 99% av alle tilfellene skyldes for dårlige treff/streiftreff. En så stor kule som rammer indre organer på ett såppas lite vilt (i forhold til patronen) vil gjøre det umulig å komme seg særlig langt.. Det at man av og til kan oppleve spesielle ting selv ved kurrante treff er selvfølgelig ikke umulig, men ikke 8 ganger på rad. Hvordan var treffene på de to du fant igjen? 

    Ja jeg er helt enig med deg. Det er sikkert noen av disse treffene som ikke er 100%. Men det forklarer ikke at jeg ikke har hatt samme problem med 223 og 243. Den ene som jeg fant igjen var skutt rett gjennom hjertet og hadde flydd 200 meter. Dette har aldri skjedd før 

  3. Dette her er garantert en tråd som har vært gjennomdiskutert tidligere, men nå begynner jeg virkelig å tvile på dette kaliberet til toppjakt. Jeg håper det er noen kyndige med erfaring som kan forklare. De siste tiurene jeg har skutt på topp har utelukkende flydd videre etter treff. Felles for alle er at jeg hører innslaget i fuglen og finner fjær/blod på samtlige skuddplasser. Holdet har vært mellom 140 og 250 meter. Kule; lapua fmj 6,5 gram og lapua scenar 8 gram. Har tidligere skutt mye fugl på topp med 223 og 243 og ikke vært i nærheten av å ha samme problem med ettersøk. Hva kommer dette av? 

    Takker for svar

×
×
  • Create New...