Jump to content

Odd Rune

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Odd Rune

  1. På 26.11.2010 den 8.40, Pathfinder skrev:

    Kan trygt anbefale denne patronen , har skutt en 30 talls hjort med denne , skudd høyt i bog. midt i bog . bakom bog , resultatet er meget fine slakt og de minste ødleggelser rundt skuddhull jeg har sett, skjerer vekk ca en halv knyttneve eller noe sånt. Det er også knall og fall reaksjon på dyret. Har testet litt av hvert opp igjennom åra men dette er mitt førstevalg uten tvil. Legger litt kobber igjen i løpet , men hvor mange skudd skyter du i løpet av jakta ? Kan ikke tenke meg noen som skyter så mange at det skulle vere et problem :mrgreen: I min rifle går den meget presist, fra korte til litt lengre hold .

    Hvilket kaliber? Kulevekt? Ladedata? 

  2. På 17.12.2014 den 21.15, SuperHansen skrev:

    Og da har han sjekket at Naturalis i 6,5x55 holder kravet til storvilt??

    ...... Det er ingen hensikt å fin regne på om 140grs holder kravet i 6.5x55!

    Vurder virkningen i viltet!!! 

  3. På 22.12.2014 den 0.30, Rino Hals skrev:

    Jeg brukte Naturalis hele forrige sesong i Afrika (kaliber 30-06) og skjøt et førtitall dyr i alle størrelser med den kula.

    Alle som en døde, og etter det jeg kunne se så var alle like døde som dyr jeg har skutt med andre kuler og kalibere.

     

    Nå har jeg skutt såpass mange dyr at jeg har lært meg at det ikke går å forvente knall og fall på større dyr så sant man ikke treffer rygg, nakke ol. Jeg forventer faktisk at dyrene går eller løper et stykke før det er slutt. Dette gjelder faktisk dyr skutt med grøvre kalibere også.

    Jeg fant igjen noen få kuler, og alle som en så ut som de skulle vært klippet ut av en reklame. Altså perfekt.

     

    God kule for de som vil bruke politisk korrekte kuler.

    E

    Blir det noe mer mantelavsetning i løpet med Naturalis? Den har jo ikke riller så kontaktflaten mot løpet blir stor

  4. På 18.12.2014 den 0.58, ladebenken skrev:

     

    I 66cm pipe ja.

     

    Når gjennomsnittsjegeren har mellom 40-50cm pipe i sin 308 og skyter på 50-200m så blir det tilfeller hvor kulen ikke ekspanderer tilstrekkelig.

     

    I 308 bør man ned på 150gr hvis man skal bruke homogen kule.

     

    Selv Nosler accubond (som er en av de kulene som åpner lettest) sliter når hastigheten kommer under 550ms, ved 510 m/s åpner den til akkurat over kaliberdiameter.

    Bruk Barnes så er det OK. 

  5. På 4.5.2017 den 16.43, Jibrag skrev:

     

    Føler jeg har litt piggene ut når det gjelder begge. Såvidt jeg kan skjønne er Tipstrike egentlig ei helt vanlig blykule som i liten grad skiller seg fra Nosler Ballistic Tip, og som ikke ser ut til å ha noen spesielle fordeler (eller ulemper, kanskje med unntak av prisen). Ecostrike ser ikke ut til å være så veldig forskjellig fra andre kobberalternativer på markedet, men ut fra reklamebildene synes jeg det ser ut som om den ekspanderer veldig lite, og det kan gi problemer om en strekker holdet litt (mindre fart = ekspanderer enda mindre...)

     

    Mine 2cent: Skal du ha ei vanlig blykule, kjøp noe billigere som er utprøvd. Det finnes mange alternativer, Mega, Fusion, Oryx, Hammerhead.... De tre siste er loddet. Skal du ha homogen er det vel enklest å få tak i Naturalis, vet ikke hvor mange som evt fører Barnes X i ferdigrulla. Jeg har prøvd flere alternativ men endte tilbake på Mega i 6.5, og jeg kommer til å prøve Sako Super Hammerhead i 8x57JS.

     

    Fasiten ligger med fire bein i lufta til høsten.

     

    Vortex har Barnes 150grs tsx i 308.

    Super kule. Vi har felt ca 40 hjorter med den i flere kaliber, men mest 308.

×
×
  • Create New...