Jump to content

Brosmebeistet

Members
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Brosmebeistet

  1. Jeg skal innrede ett våpenrom. Det skal inneholde følgende:

     

    kjøkkenbenk med vask ca 2 meter i bredden av rommet

     

    Benk med skuffer under og 1 posisjon der jeg kan ha bena under. 
     

    1 vegg til å plassere våpen

     

    har ett par spørsmål:

     

    Hva vil være fornuftig å bruke til å kle tak og vegger med ? 
     

    Burde eg tenke overskap over både kjøkkenbenk og arbeidsbenk ? 
     

    rommet er ca 220x470 cm

  2. spindrift skrev (13 minutter siden):

    Det var jo synd.

    Men du fikk iallefall et høflig og informativt svar! 

    Ja det er egentlig utrolig at noen svarer i slike tider. 
     

    Løsningen ligger nok i å klare å lage ringer som kan tres innpå. Har tilgang til maskinering og det begynner å forme seg litt ulike løsninger i hodet. Det første som skal prøves er å lage en kon som kan utvide ett kapp fra en hylse. Ideen er å kappe ut en høyde i en hylse som svarer til 95 % av materialvolumet som mangler og tre dette utpå 450 M hylsen, for så å presse den sammen, slik at

    rett høyde oppnås. Den må være ca 80 % høyere på grunn av tykkelsen på magnum beltet. Dette burde være en nokså kurant sak. Verste er antagelig selve kuttingen, på en måte som gjør at man ikke mister for mye materiale. 

  3. Vargen skrev (4 timer siden):

    Få dreid noen skiver av messing og tre nedpå for å forlenge beltet? Jeg mener å huske at "the Chap" på Bloke on the Range, på YouTube, gjorde noe sånt for å lage hylser til et sært gammelt kaliber. Funket visst bra, ved første gangs avfyring utvidet hylsa seg nok til at den satte seg permanent fast i ringen.

    Det burde gå, men kanskje det hadde vært bedre å stemple de ut av en messingplate som har rette tykkelsen. Ett slikt verktøy kan man få laget, men det koster fort 4-5 lapper. 

  4. VestlandsSmellen skrev (7 timer siden):

     

     

    Ja, for jeg trimmer hylsene ned til 2.04" eller kortere når jeg lader Hornady FTX, da de mater ikke skikkelig ved full lengde. 2.04" blir jo 51.81mm.

     

    Hvordan er vegg tykkelsen på 300/338 win mag kontra 450 Marlin da? Kan sikkert google og se, men stemmer beltet overens?

    Beltet er litt kortere, så håpet er at hylsen viser seg ut og fyller tomrommet.

  5. VestlandsSmellen skrev (38 minutter siden):

    For FTX patroner så må jo det være helt perfekt?

    Ja det bør kunne gå bra. Eg skyter kun sub med denne, så volummessig er det bare ett pluss. Spørsmålet er vel kanskje heller om noe kan gå galt…

  6. Chiefen.v-2 skrev (7 timer siden):

    Ganske interessant. Dette kan gå

    bra. I mitt tilfelle må messingen strekkes for å forme den ekstra lengden på beltet. Antagelig kan dette gå i en operasjon. Litt usikker på hvordan maismelet ble brukt her, om det var en deig oppå svartkruttet eller om det bare var pulver. Får prøve å kappe ett par hylser og lade svakt med en liten blykule og 13 grain n32c. Noen anbefalinger for hvordan og hvor på hylsen man bør varme ? 

  7. -64 skrev (På 25.5.2023 den 9.50):

    Har fått prøvd noen i 8x57 is 175 gr med 11,4 gr N32c gav 1050fps blei lydløs den 43 cm løp og hausken demper   Skutt i en snøskavl ca 50 cm inntr .har ikke fått testet presisjon enda.

    87B79F06-9CE2-42CF-8657-7C0262EA5C4B.jpeg

    Ser lovende ut. 

  8. gissmo79 skrev (På 25.5.2023 den 8.44):

    Har du fått testet noe på denne kulen nå? Ser det lovende ut? Hvilken vekt har du bestilt?

    Hei! Tror de kommer uti juli. De bestiller de fra Sør Afrika og det går ca 2 måneder. Bestillingen gikk vel inn midt i mai. 500 grain tror eg vekten var. 

  9. Humbo skrev (1 time siden):

    Det eg fann ut at om ein heilpressar hylsene kvar gong, så er ikkje levetida så veldig mange omladingar, det er trass alt ikkje ei 100% rettvegga hylse det er snakk om. Heilpressar ein, så veks hylsene med nokre tusendels tommar kvar omlading, som er teikn på at messingen flyt framover. Og det var nettopp det som skjedde, eg fekk sprekkdanningar, og desse faktisk i lengderetninga, på hylsene nær beltet. Så no pressar eg hylsene kun langt nok ned til å få tilstrekkeleg kulehald, det er ikkje naudsynt å presse hylsene ned til rundt .450" ID for så å utvide dei igjen for å ta ei .458"-.459" kule. Etter eg byrja med dette, har eg endå til gode å finne ei hylse som har sprukke.

    Bruker du en annen die, eller skrur du kun ned til det kamrer OK ? Hvor avhengig er man av at alle hylsene er

    like lange ?

  10. Det er hylsene som er problemet ja. Min er bygget opp med muffe hos Rafdal. Om det er mulig å korte inn den millimeteren på slik muffe er eg usikker på. Får håpe Starline setter i sving.

     

    Er det noen som har en ide om hvor mange ganger man kan lade om hylsene ?

×
×
  • Create New...