Jump to content

Hotspur

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hotspur

  1. Vet ikke årsmodell da jeg kjøpte den brukt hos Børselars i 2012. Men den er pent og lite brukt av meg etter den tid og den fremstår også som pent brukt. 

     

    Det eneste jeg vet om når det kommer til mangler er at den krever spesiell ammo (SK) fordi jeg får funkfeil med annen ammo. Ellers er det en god matchpistol som har bidratt til en betydelig fremgang hos meg etter at jeg ble aktiv for ett år siden 

     

    Hvor mye kan jeg forvente å få for den om jeg nå selger den? Og hvordan går jeg frem ved salg av våpen? 

     

    Regner med det er mange kloke hoder her inne som kan hjelpe en dame med lite peiling på våpen :) 

  2. 3 minutter siden, Jbomb skrev:

     

    Ja, det er en måte å gjøre det på. Skal se om vi har noe lignende.

     

     

    Synes også det burde være unødvendig. Nå la jeg akkurat merke til punkt 3. i tilleggsskjemaet for førstegangssøkere så står det "Søkeren må selv fremlegge kopi av aktivitetslogg samt kopi av resultatlister fra stevner". Tror nok det er best å føre egen logg for sikkerhets skyld. Veldig kjedelig hvis man etter seks måneder skal søke og får avslag pga. mangel på aktivitetsdokumentasjon.

     

     

    Kunne i grunn gjort det, men er bare litt kjedelig å skyte i konkurranse med klubbens våpen da de er så forskjellig tilpasset.

    Hva med å delta på x antall stevner (som kreves for å få våpentillatelse) hos din egen pistolklubb? Vet om noen i min klubb som skyter stevner med klubbens våpen. 

     

    Stevner er også god trening :) 

    • Like 1
  3. 19 timer siden, ATnT skrev:

    Velkommen i klubben :)

     

    Du blir ikke en god skytter over natta. Det viktigste rådet jeg kan gi deg er å trene basic. Uten å lære deg det grunnleggende først risikerer du å innarbeide uvaner som du vil bruke betydelig med tid på endre om du har øvd det inn i muskelminnet. De beste skytterne i landet har fortsatt mest fokus på grunnteknikker da det er de som sammen gjør at kula sitter i 10'ern. Når du drar på banen for å trene skal du ha bestemt deg på forhånd hva du skal trene på og hva du ønsker å oppnå. Å dra på banen og bare slenge ut 200 skudd uten mål og mening gir relativt liten treningsverdi. I starten vil jeg anbefale at du konsentrerer deg kun om en ting pr. trening. Stilling, pusteteknikk, siktebilde, grep, avtrekk, løft. Hvor kulene treffer er sekundært i denne fasen. Ta gjerne og monter skivene bak fram slik at du bare har hvitbrun papp å sikte på.

     

    I tillegg til å trene på banen vil jeg sterkt anbefale å tørrtrene hjemme. Du kan trene på det meste utenom å avfyre selve skuddet i stua. Tørravtrekk mot en hvit vegg er helt uunværlig trening. Du ser med en gang om kornet beveger seg når du trekker av. I tillegg så vil jeg anbefale å trene på elektroniske skiver om mulig og gjerne med luftpistol. Det er veldig effektiv trening å få direkte feedback på hvert enkelt skudd. Etterhvert så skal du kunne avgjøre treffpunktet til kula før du ser på monitoren. Papp funker bra det også, men da gjerne med banekikkert slik at du ser hvert enkelt skudd. Skyter du en serie på 10 skudd og har 2 femmere og resten i svarten når du kommer fram for å lappe er det ikke lett å vite hva man gjorde feil når som nybegynner. Jeg antar du skyter .22. Med .45 er det mulig å se hullene fra standplass :D Men grunnteknikk trener man med luft eller .22. Større kaliber og du får rekylaspektet å hanskes med også. Spesielt 9mm er et vanskelig kaliber å mestre, men langt fra umulig.

     

    Lykke til!

    Supert innlegg! 👍😀

    • Like 2
  4. 8 timer siden, Erlend Meyer skrev:

    Patroner mister også kraft i kulda, er den marginal i varmt vær vil den lett kunne bli for svak når temperaturen kryper ned. Uansett årsak er konklusjonen klar. Test ammoen under de forholdene den skal brukes. Og trenger du en fiks har du den også, hold ammoen varm.

    Takk for svar :) 

  5. Jeg fikk det samme problemet idag da jeg skjøt utendørs, forrige gang også. Så lenge jeg hadde ammo'en i lomma gikk det bra, men da ammo'en lå fremme fikk jeg funkfeil. Jeg kjenner og ser på ammo'en at fettet (eller oljen?) blir tykkere, og jeg tror at det fører til at ammoen setter seg fast. Jeg hadde også en merkelig opplevelse på forrige stevne som også var utendørs - kula var forsinket, akkurat som at den satt fast litt for så å løsne rett etterpå. 

  6. Foreslår at man tar med dette i fremtidige sikkerhetskurs samt henger opp en lapp om det.

     

    Kan desinfeksjon (slik man har i feks sykehus) være en ide i stedet for håndvask?

     

    Mvh

    Nybegynner

×
×
  • Create New...