Jump to content

mosteen

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mosteen

  1. Tror ikke mange tenker på dette, jeg har snakket med mange som tror at faren er over når blyverdiene i blodet er nede igjen.

     

    Betydningen av bly som depositeres permanent i hjerne, nyrer, milt, lymfer, lever og bein / beinmarg, er vanskelig for mange å forstå.

     

    Når det er sagt; jeg vet ikke hvor farlig eksponering for blystøv en gang eller to i uka er for en normal person. Frem til 1978 var all maling full av bly...

     

    Men, jeg tenker litt sånn at når jeg vet om det, så gjør jeg noe med det, ha på maske er litt ukomfortabelt, men det blir en vane.

  2. Ankommer litt uti desember, bilder kommer da også ;)

     

    Blir lite 1911 treff da på klubben tenker jeg, mosteen du har obligatorisk oppmøte ;)

     

    Høres spennende ut, I'm in! Bør vel ha vendt meg av med den verste nappinga da... ;)

  3. Stort sett bra skytteruke overstått. Ny pers i hurtig fin (som jeg ikke hadde skutt på 364 dager) på mandag, som ble ytterlig forbedret med to poeng på fredag (selv med et langskudd). Fornøyd med resultatet på norgesfelt på torsdag (selv om jeg skjøt litt i feil skive). Sugde balle i oslo sportsskytteres 7-felt på lørdag, 6 poeng bak forrige dårligste resultat. Sugde balle på luftpistol på søndag (20 poeng bak målsettingen).

     

    Kanskje 5 stevner i uken er over hva jeg kan håndtere?

     

    Imponerende ukeprogram!

     

    Vedr. Norgesfelten torsdag, er resultater lagt ut noe sted enda?

  4. Men - Penger i hånda, innbretta i inntaksmeldinga til politiet, forhandler tar over ansvar, papirarbeid, salg osv. så er det en annen sak.

     

    Tenker jo at hvis forhandleren gir 10 000 for dette så blir det i utsalg uten påslag 12500 - for han skal vel svare moms for beløpet? Så skal han dekke andre utgifter samt ha en fortjeneste.

    Har sett hva kompiser har fått for våpen de har solgt til forhandlere så et samlet tilbud på 10 000,- en helt alminnelig sum - kanskje litt i overkant også :twisted:

     

    Med all respekt, dette er tullprat. Begrepet "moms" er feil, skatten heter merverdiavgift, forkortet mva.

     

    "Svare moms for beløpet" har ingen sammenheng med virkeligheten.

     

    Dersom man som mva.-registert bedrift kjøper en brukt gjenstand fra en privatperson, har innkjøpet ingenting å gjøre med mva. regnskapet til kjøpende enhet.

     

    Når kjøpende enhet selger brukt vare, er det vanlig å bruke "avansemetoden" for å beregne mva. Dvs. man rapporterer mva. (25%) av netto FORTJENESTE i enhetens mva.-regnskap.

     

    ...Derav navnet MERVERDIAVGIFT.

     

    Altså; 25% avgift på evt. FORTJENESTE som kjøpende enhet får når den videreselger en gjenstand.

  5. Jeg har vært aktiv siden 10. april og fikk innvilget 9mm etter ganske nøyaktig 6 mnd., samt .45 som reserve-/tilleggsvåpen i NSF Militær Felt.

     

    Jeg oppfyller kravene som konkurranseskytter med minimum fem klubbstevner og fem approberte stevner.

     

    Hvis du er sånn passe aktiv er ikke aktivitetsnivået til k-skytter noen sak å oppfylle, i hvertfall her på østlandet er det bøttevis med stevner, selv i vinterhalvåret.

     

    Lykke til :)

  6. Det mest irriterende med R1E er egentlig framsiktet, jeg kaller slike for hurtigsikter beregnet på alt annet enn blinkskyting. Det er rødt og stygt.

    Brant ut mitt og har nå et sort framsikte uten den irriterende runde ruka som lyser opp som ei julekule. Blir å bestille Targetsikte, antagelig fra Brownells.

     

    Det der kjenner jeg meg igjen i. Har skutt et par hundre med Les Baeren siden fredag, den har originalt grønn fiberoptikk. Jeg fikk med et Les Baer "normalt" fremsikte, det skal inn prompte. (Jeg skyter kun NSF).

     

    Sig'en min har aldeles nydelige sikter, ikke noe selvlysende plast der...

  7. De sertfikatene til Les Baer må man vel betale ekstra for? De garanterer så vidt jeg vet at de faktisk har testet at pistolen har den presisjonen de lover.

     

    Yep, men standard gis det garanti på alle Les Baer 1911 Premier II typer med 3" samling på 50 yards, og det er testet. Jeg tror den som jeg har; med garanti på 1 1/2" samling på 50 yards, koster omkring 300 USD i tillegg på prisen over there. I lista står min Hemi til 2750 USD, så 3050 med "extra tight fit".

     

    Den er meget tight, sleiden "sticker" skikkelig i fremre posisjon. Jeg skjøt mine første skudd i dag, ikke ett feilslag. På pistolen altså... ;)

  8. Ah, salgstriks fra nok en 1911-produsent altså.

    Lurer på om jeg skal file litt på min R1E og selge den som en 1911 Swede 940 Custom.

     

    Hehe, 1911 Swede 940 likte jeg :)

     

    Etter det jeg hører trenger ikke Les Baer å bruke salgstriks, årlange bestillingstider sier litt. Derfor heiv jeg meg rundt da en med kort km stand kom for salg.

     

    Hemi-referansen kommer fra Les Baers egenbygde grønne 'Cuda, han har en lang karriere på dragstripen, både som meget habil motorbygger og fører.

     

    1911 Hemi 572 modellen er i bunn og grunn en Les Baer Custom Premier II, leveres med garanti på 3" samling på 50 yards.

  9. Fikk akkurat beskjed om at søknaden på min Les Baer 572 Hemi som reserve-/tilleggsvåpen i militærfelt er innvilget. (Har en Sig P220S X-Six søkt inn på milfelt fra før).

     

    Gleder meg som et baern :)

×
×
  • Create New...