Jump to content

Akevitt

Members
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Akevitt

  1. 1. Mauser M03 i diverse standard og magnum kaliber.

    2. Finn Classic kombi i kaliber 12/76.7x57R.

    3. Beretta Xplor Light i kaliber 12/76.

    4. Sauer 303 Elegance i kaliber .8x57IS.

    5. Ruger No. 1 i kaliber .450/400 nitroexpress.

    6. En dobbelrifle i kaliber .450 nitroexpress eller større !

  2. Jeg valgte 450/400 3" siden det er en fantastisk anvennlig partron samt det faktum at jeg bestilte en Ruger No1. i den patronen, men den ble aldri levert før de gikk ut av produksjon.....

     

    Våpen-Søilen har en No.1 i 450/400 NE på sin nettside og Ruger har på nytt stilt inn maskinene slik at dette kalibret nå er tilgjengelig igjen.

     

    :EDIT:

     

    Bestillingsvare ser jeg ... sorry :wink:

  3. Kaliber over 375 blir for meg skikkelig stort og da assosierer jeg det med storvilt eller vilt som kan ende ditt liv, fra Afrika. Skulle jeg mot alle odds jakte storvilt der nede, så ville en dobbelrifle i 470 NE stått øverst på ønskelista. Mest pga tilgjengeligheten av ladekomponenter her til lands...

     

    Min stemme ble 470 ...

  4. Vi har mange fine klubber her inne, men ingen om ingenørene Hansen fra Vestfossen i Buskerud. Drister meg til å starte en klubb tråd som tar for seg Hansen's våpenbygg. Jeg har dessverre ingen rifle derfra pdd, men ved gode pms mellom brukere her inne så ligger nok planene spikret om i allefall ei rifle i fremtiden.

     

    Link: http://www.magnumhansen.com

     

    Noen som har Hansen våpen og vil skrive litt om de ?

  5. Jeg vurderte å kjøpe 17hmr eller 22H og valgte 22hornet. Ammo er litt dyrere så om du skal ha børse til tullskyting på blink. Da er 17hmr best, men til jakt er hornet er bedre en både 22wmr og 17hmr. 17hmr blir litt kleint til større småvilt som rev, gås, skogsfugl, ol på lengre hold. Skal du jakte kråke: 17hmr. Skal du jakte matvilt: 22hornet.

     

    Hva med .17 Hornet, .17 Ackley Hornet og 22 K-Hornet ? Til storfugl er eneste krav at det er minst 924 J (joule) anslagsenergi på 100 meter. Dermed er 22 Hornet svakeste patron som er tillatt.

  6. Jeg bruker nok mest tid og penger på rådyrjakt med hunder, høsten blir liksom ikke komplett uten denne jakten selv om jeg ikke eier hund selv :-) Vi har 4 terreng som vi pendler mellom, så alt faller ikke i samme terreng.

     

    Det blir nok kjempe artig med selskap i helgen mar.j.kar. Alltid litt ekstra moro når flere kan ta del i dette. Post gjerne et lite innlegg etter jakten, uansett utfall og tvi tvi ! :)

×
×
  • Create New...