Jump to content

Kristure

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kristure

  1. Ny lov 1.feb 2014, trenger ikke søke for ny pipe lenger

     

    Har handlet og prøvd dette allerede, og fått våpenkort på de nye :)

     

     

    https://lovdata.no/dokument/LTI/forskri ... 12-20-1723" target="_blank

     

    I forskrift 25. juni 2009 nr. 904 om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) gjøres følgende endring:

    § 22 første ledd skal lyde:

    Hos autorisert våpenhandler kan innehaver av våpenkort uten politimesterens tillatelse erverve geværpipe, revolverpipe og pistolpipe kamret for samme kaliber som den som skal skiftes ut, mot å fremvise våpenkort og legitimasjon. Forhandleren skal i tillegg til de opplysninger som er nevnt i § 40, også protokollføre våpenkortets nummer og utstedende myndighet. Dersom våpeneier beholder gammel pipe, skal dette noteres i forhandlerens protokoll, og ny pipe registreres hos politiet etter melding fra forhandler. Ved distansesalg skal kopi av våpenkort og legitimasjon vedlegges bestillingen, og forsendelsen skal skje som rekommandert post.

    II

    Forskriften trer i kraft 1. februar 2014

     

    Takk for veldig utfyllende og bra svar

  2. Takk så mye. Dette oppklarer mye! Lurer forøvrig på om dersom man anskaffer seg 9mm først, kan man da selge denne for så å søle om en .45ACP til Grov og derretter kjøpe 9mm til militærfelt igjen?

     

    Så forøvrig også at det lå ute et rundskriv fra Politiet med således greie forklaringer rundt lover og regler i forbindelse med våpen. Noen som har denne tilgjengelig?

×
×
  • Create New...