Jump to content

christian91

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by christian91

  1. Liten oppdatering, landet på mauseren i 308 jeg linket tidligere. Fikk den for 1500 så tok en sjanse på den er ok, har også den gammle o/u hagla mi fra tidligere så kjøpte ei billig pumpehagle av laber kvalitet til bruk på sjøen da jeg fikk den nesten gratis. Kjøpte å en diana 22r i 22lr å et raufoss basic 6 våpenskap. Så nå venter jeg bare på at allt skal bli levert neste uke 👌👌

    • Like 4
  2. Da er det lagt inn bud på 2 av riflene så får vi bare se hva som skjer videre. Takker å bukker for mye god hjelp. Nå må det bare ordnes våpenskap før det kommer våpen i hus. Noen som vet om noen gode tilbud, eller eventuelt skal selge et selv i Agder området 

  3. M67 skrev (4 timer siden):

    Hovedsakelig på Farvannet, men trener en del på Heddeland og Breland, og på en privat bane i Setesdalen. Og rundt forbi.

     

    K

    Ja ok blir nok å ta turen opp til farvannet noen ganger er en fin bane må jeg si, skutt mest på hortemo tidligere selv 

  4. M67 skrev (1 minutt siden):

    Samme. Stort sett på banen flere ganger i uka.

     

    Jeg syns en urovekkende høy andel av de Mauserene vi ser på banen for tida har ulike problemer relatert enten til alder, manglende vedlikehold eller ukyndig modifisering, og får meg bare ikke til å anbefale en til en relativt nybegynner. Risikoen for katta i sekken er høy.

     

    K

    Nei så gøy da at vi holder til på samme sted 👌 hvilken bane skyter du på? 

  5. Jegermeistern skrev (15 timer siden):

     

    Mitt (for tida sterkt nedsatte) falkeblikk kjenner igjen hevarmen! Dette er "i bunn og grunn" en Kongsberg M/67 (altså bygd på gamle, men utvalgte M/98-kasser). Pipa er tydeligvis dreid ned, ja. Skjeftet er et OK jaktskjefte. Kanskje også høy nok kinnstøtte til det for høyt monterte kikkertsiktet, som er i nederste divisjon. Jeg husker at disse siktene var "populære" da de kom, de var av de første "med lys". Som var ubrukelig, blendet skraks en slo det på. Men kikkertsiktet (uten "lyset") duger sikkert til en sesong eller tre som "stubbe-jeger". Våpenet er verd 2 store, du får solgt det for det også, hvertfall hvis du gjemmer unna det litt mediokre kikkertsiktet.

     

    Hvis det er en M/67, levert 1976 eller senere, har det Kongsberg finavtrekk, der sparer du en tusenlapp. Glem kapping. Skift kikkertsiktet, hvis du kommer over noe i mellom-klasse, til hyggelig pris, på Finn.

     

    Hvor i landet holder du til? Vi "skribentene" her inne er spredt over hele geografien, så det kan være muligheter for å treffes til "praktisk utveksling" av erfaringer! Og ikke minst skyting, "jegerprøven" har minimalt med 

    Ja blir nok å titte litt till på finn men må si jeg likte den mauseren litt ligner veldig på rifla jeg skøyt med som guttunge som forsåvidt å var 308. 

     

    Holder til i Kristiansand så bare hyggelig det om noen av dere holder til i området 

  6. M67 skrev (36 minutter siden):

    Her Winchester 70 i 308 selges | FINN torget er ei bra rifle til en OK pris. Bør ennå kunne prutes litt. 

     

    Dette Mauser 30.06 m kikkertsikte, Weaver 4-9×40 | FINN torget er billigere, og sikkert OK. Problemet med disse gamle Mauserne er den høye sannsynligheten for at en eller flere ukyndige har modifisert på dem i år(hundrenes) løp...

    Hvis du kan klare å vri ut penger til å komme over "M98", "HÆR", og diverse snart 150 år gamle konstruksjoner så gjør for all del det.

     

    Det er jo enda ei stund til jakta, og mitt råd er å henge på Finn til du finner noe optimalt, ikke forhast deg.

     

    Det er jo ingen problem - strengt tatt bedre å bruke en .30-demper på 6.5. Jeg har ingen rifler jeg egentlig bruker, i .30-kaliber, men 5 lyddempere i .30 - de brukes til alt fra 22LR til nettopp 308, men det siste er svært sjelden nå. Og skal jeg bruke den tar jeg sikkert en 338-demper.

     

     

     

     

     

    K

    Takker å bukker for gode råd å veiledning, skal la det synke litt inn å kommer tilbake  i morgen etter ei god natt med jaktdrømmer 😅

  7. Ja er er økonomien som gjør at jeg må prøve holde prisen nede, er desverre en uføre alenepappa så ungen kommer i første rekke så får far for nøye seg med det som blir igjen 😅 så er det jo endel utgifter nå i begynnelsen så får det heller byttes ut litt senere når man får spart opp litt 👌

  8. Egentlig nokså enig med deg ang 6,5 men om jeg har skjønt riktig kan jeg kutte pipa kortere på 308? Lydemper i 30.cal har jeg allt liggende en gammal demper som får holde med det første. Er nok ei enkelt løper hagle eller pumpe jeg ender opp med da jeg egentlig har ei nokså grei over under registrert på min far som jeg har bruk endel på leirduer tidligere, som egentlig bare er å skrive over. 

     

  9. Blir nok mye sjøfugl jakt å mink, men har også tilgang på rådyr, hjort og storfugl. Selve jakt delen har jeg sånn passe kontroll på men skal velge meg ut våpen på lavt budsjett så troler gjennom finn etter gode kjøp 😅 har 5 åpne søknader på rifle å 2 på hagle, ser nok ikke for meg at jeg kommer til å fylle alle men i første omgang trenger jeg ei billig hagle til å ha på sjøen å ei grei rifle til storviltjakt. Står vell mellom 308w eller 6,5x55. 

  10. Hei ny jeger hær som endelig har fått drad ut fingeren å tatt jegerprøven å fått innvilget våpen. Kunne trengt en våpenkyndig person som kansje kunne komme med noen gode råd å tips, å kansje kommet med noe god innput  på de våpnene jeg titter på, føler fort det kan bli mye forskjellig meninger å fort litt forvirrende å skulle forholde seg til i begynnelsen. Send meg gjerne en melding om dette er deg.

×
×
  • Create New...