Jump to content

DasRuger

Members
  • Posts

    180
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DasRuger

  1. 7 minutter siden, Jompen skrev:

    Vapenansvarlig, poenget er at jeg først og fremst skal bruke børsa til jaktfelt. Så er suget etter å begynne med småviltjakt kommet etter mange års opphold også. Jeg vil først og fremst finne meg ei børse som kan fungere til begge deler (feltskyting og jakt).  Jeg tror ikke jeg skal begynne med dynamisk nei (jeg er ikke typen). Jeg har meldt meg opp til jaktprøven neste måned, så får vi se.  Utrolig det skal være så problematisk å velge seg ut ei børse etter egen fri vilje.  Jeg kan ikke skjønne at for eksempel fem patroner i magasinet er noe å la seg skremme av. At man skal bli tvunget til å melde seg opp i dynamisk for å kjøpe ei børse med halvautomat er ufattelig idiotisk. Kan nevne at kona opprinnelig er fra Litauen, men født i Norge. Familien hennes har gård og jaktterreng  i Litauen og jeg tenker på villsvinjakt. Derfor er halvautomat foretrukket blant annet. Så liker jeg å skyte litt hurtig på jaktfelten for å utfordre meg selv. Likte i alle fall det før, så får jeg se om jeg treffer like bra nå om dagen - sannsynligvis ikke. 

     

     

    Om tanken også er jakt på gris ville jeg gått for noe litt grøvre en 223.. en BAR av noe slag i 3006 kanskje? Evnt sauer 303, kjempe børse. :)

  2. 44 minutter siden, Bygdagutt skrev:

    med original lengda på løp og folde stokken ville den da i teorien vert lovlig!? 

     

    Så lenge totallengden er 84cm eller mer så ja..  Hvor mange cm er det fra pistolgrepet til munningen på kragen din da?

  3. 7 minutter siden, ko-stens skrev:

    24 sider er mye å se gjennom, men skulle hatt et kjapt svar da rifla forlater meg så fort som mulig.... 

     

    Har solgt et våpen og har skrevet på tillatelsene. Blå del skal til kjøper, jeg skal ha gul. Politiet skal ha hvit og rosa.

     

    Jeg har fått papirene, men det rosa mangler. Er vel politiet i søkers distrikt som har dette. Men hvor sender jeg den hvite? Til mitt politikontor eller kjøpers? Husker aldri dette... Mener jeg har sendt til eget, sammen med våpenkort.  

     

    Politiet beholder en del etter godkjenning så ikke søknaden kan endres i etterkant.  Du skal sende til eget

    • Like 1
  4. 31 minutter siden, gert skrev:

    Jeg har lest tråden. Blant annet innlegget til emonsen som startet den. Praksisen til Oslo, som jeg nevnte i mitt innlegg, løser problemet han beskrev.

     I Oslo trengs foreløpig ikke dokumentasjon på skap. Hjulpet 3 stk med søknader siste 2 månedene, den ene min samboer. ( registrert på forskjellig adresse). Ingen spørsmål søknad som vanlig og kom i retur som vanlig.   Ingen av ovenstående hadde våpen fra før.  Ringer jeg å spør tante om hun vil ha bilde så vil hun så klart det. Jeg skjønner ikke vitsen med å spørre igrunn

  5. Hva er størrelsen på kammeret?  Er det 12/70/76 eller 89?  Kan det tenkes den er 89 og du mater med 70 lengde og derfor får inn fler?  Du får jo tak i rimelige korte patroner som gjør at du kan fylle fler en 5 i tuben på en vanlig 70 hagle uten at det gjør det ulovlig.  Så lenge du ikke fyller med fler..

     

    uten at jeg kan mye om hagle utover at jeg har en over og under selv.. bare en tanke som slo meg

  6. 1 time siden, Wubbern skrev:

    Mulig «Beskyttelse»? mener å huske at det står noe om selvforsvar eller lignende i søknaden. Regner med det er noe gammelt som henger igjen fra malen til søknaden ble laget.

     

    Ikke umulig.. Isbjørn? Jeg kaller det foreløpig Bekstra våpen i jaktgarderoben

×
×
  • Create New...