Jump to content

Surplus

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Surplus

  1. Hei har tenk en stund på en ruger 10/22 , men siden jeg er 17 har jeg da lov til å jakte småvilt med den? altså alt som er under hare størrelse da?

     

    "Den som skal utøve småviltjakt må være fylt 16 år. Aldersgrensen 16 år er knyttet opp mot viltgruppene småvilt og storvilt, og ikke hvilken våpentype som brukes. Med storvilt menes elg, hjort, dåhjort, villrein, rådyr, bjørn, ulv, jerv, gaupe, (kongeørn ved ettersøk). Annet stortvilt er villsvin, muflon, moskusfe." så da kan jeg egentlig bruke dette våpenet alene? Vet at jeg kan bruke hagle alene men syns at det er litt for mye støy av den får å skyte skjære ( stort problem med skjære her hvor jeg bor)

  2. Hei, er det noen her som har noen erfaringer med Docter 3-12x56 VZF og Docter 3-12x56 Unipoint? Hva er den store forskjellen? Siden jeg er gankse sikker på at man kan få rødpunkt på VZF også?

  3. 1640 ble produsert fra 53 og ut på 60 tallet en fang (fecette ground bolt) men rifla jeg har har ikke det sluttstykke, så da tror jeg at jeg ville sagt at det er en 1640, men hva mener dere folkens? Er det et trygt våpen å skyte med uten å gjøre store oppusninger av våpenet?

  4. Den er lik på siden med den "bøylen" men ikke bak, det kan nok stemme at sen er fra 50-60 tallet. Er ikke helt sikker på om det er m96 kassa men ligner noe på den, vent m96 er lik mauser? Eller det m98 ????

  5. Har da arvet en Husqvarna rifle laget på 1900 tallet en gang som jeg aldri har skutt med, den tilhørte bestefaren min som døde i 1998, så den har ihvertfall ikke blitt skutt siden 98, men trur den har stått enda lenger enn som så. Har hørt at Husqvarna riflene har større sjangser til å gå i lufta en andre rifler, er dette noe jeg burde være redd for før jeg går å skyter med dette våpenet?

    Tenker at jeg skulle ta det med til en børsemaker og få restaurert rifla med nytt kikkertsikte og eventuelt andre *oppusninger*.

×
×
  • Create New...