Jump to content

splae

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by splae

  1. 25% på alt av rifler og optikk og montasjer i dag på XXL dersom du har DNB mastercard. Bare minner om det.

    Jeg må få tillatelse til å kjøpe først, så det rekker jeg ikke :/

  2. Hmm, takk for svar folkens.

     

    Jeg tror jeg går for riflepakken dersom dette våpenet kjennes godt å "holde i" :)

    Dersom kikkerten ikke duger er den vel lett å bytte(?)

     

    Har noen en billig lyddemper som kan benyttes til denne riflen å anbefale?

  3. 1: .308, .30-06 eller 6,5x55. Vanlige kalibre med grei tilgang til rimelig ammo, det rimeligste nå for tiden er vel .308 om du skyter Barnaul til 4 kroner smellen. Sjekk om den går i børsa di før du kjøper store kvanta.

     

    2: Reis i butikker og prøv. Å skyte med børse som ikke passer rent fysisk er vanskeligere enn en som passer. Gjelder særlig om du har litt odde kroppsfasong (lang, kort, lange armer, korte armer, etc). Synes selv at alle våpen er for korte til meg. De fleste våpen kan fåes i mange kalibre, men så lenge den passer deg fysisk er det mindre vesentlig hvilket av de "tre store" kalibrene jeg nevnte over som velges. De gjør jobben så lenge skytter gjør jobben.

     

    Du kommer nok til å få høre at 6,5 er i minste laget på elg. Treffer du der du skal detter elgen, men vil du være sikker er det jo ikke noen stor forskjell i pris opp til .308.

     

    Og en ting til: Det er bedre å bruke fem tusen ekstra på en børse som gir godfølelsen, enn å kjøpe en du ikke er helt fornøyd med. Da ender du gjerne opp med å kjøpe godbørsa senere uansett.

     

    Det er naturlig å ville bruke minst mulig penger, men ikke bli overrasket om summen blir både femten og tjue tusen før du får første slaktet i fryseren. Du kan jo sjekke bruktmarkedet, da får du gjerne både kjenne på og prøveskyte våpen om folk er i godt humør. Penger å spare.

     

    Takk for svar :) Jeg ser at de har samme pakke i .308. Hva er det egentlig som skiller disse to? Pris? Treffsikkerhet (kulebane)?

  4. Ikke mye feil med den startpakken der. Optikken er kanskje ikke den fra øverste hylle, men den kan du jo bytte ut om du ikke er fornøyd.

     

    Vil det si kikkerten? :P

  5. Hei

     

    Jeg har nylig bestått jegerprøveeksamen, og skal gå til innkjøp av rifle.

    Jeg ønsker kun å eie én rifle, og skal hovedsaklig bruke den til rådyrjakt. Men jeg ønsker også mulighet til å kunne jakte hjort og elg.

     

    På jegerprøven fikk vi lite informasjon om valg av våpen. Jeg håper derfor at dere kan hjelpe meg å velge rett:

    1. Hva kaliber bør jeg velge? Og hvorfor?

     

    2. Jeg har et inntrykk av at 30-06 er korrekt valg. Er våpenet i følgende link et godt valg? http://www.xxl.no/Root/Jakt/V%C3%A5pen/ ... 15_1_Style

×
×
  • Create New...