Jump to content

Tikka762

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tikka762

  1. [*]Hei gutter. Er det noen forskjell på en vanlig T3 og T3 Lite, bortsett fra vekten? Jeg har akkurat kjøpt meg en ny t3 lite pakke, men jeg har veldig lyst til å kjøpe meg denne Boyds Thumbhole stokken. Er veldig glad i den. Passer den bra til, eller må justeringer til? Hva sier dere?

     

    Takk. :?

     

    Stokken som jeg bestilte,passet perfekt,ingen justeringer måtte til. :)

  2. Skal prøve å "tømme" en område på 300kvm for jerv og gaupe pga grunn av stort rovdyr press på reinsdyr kalver.

    Hvilket jakt form er mest effektivt?

    Har lagt ut 500kg åte,

    Skal montere viltkamera m MMS på åten.

    Området er så si uten noe form for skog.og er en halvøy med 70 % sjøkant

    Vi blir 10 jegere fra 1 feb til 15 feb, med gaupe og jerv som mål.

     

     

     

     

     

     

    Sove kan vi gjøre når de senker oss ned.

     

    Skal du jakte gaupe,er det viktig å lokalisere spor først. Da er du avhengig av gode snøforhold. Sjekk daglig/ofte lier/fjellsider gaupa bruker å krysse. Gjør dette gjerne tidlig på morgenen. Kommer du over ferske spor,gjelder det å sjekke om gaupa er gått ut av området i den retninga sporet går. Har den ikke gått ut av området,så er det å postere ut i terrenget,og så sende en mann på sporet for å støkke gaupa mot postrekka. Viktig å ha bakposter og,da gaupa kan runde støkkeren. Har og opplevd at gaupa kommer tilbake på baksporet sitt.

  3. jo mer mat om våren,jo flere kråkunger vil klare seg...hvis foreldrene til disse hadde vært skutt om vinteren,ville det vært 0 kråker i stedet for 6-8 ekstra.....

     

    det med at reven ikke kommer på åte hvis det ikke er fuglaktivitet er bare tull....reven lukter åte under 2 meter med snø på lang avstand.....skaut over 30 kråker på reveåtet i fjor,og 32 rev....er høvelig fornøyd,siden jeg da har luket ut 2 værstinger i eggerøving,i stedet for å gi værstingen (kråka) enkle kår......

     

    Vel vel,da har vi ulike erfaringer da... Jeg skyter en og annen kråke og ravn når jeg er på lokkejakt,så noen mindre av de blir det.

  4. quote]

     

    Rev og kråke funker fint som åte. Men som en erfaren åtejeger sa til meg,at skyt aldri fugl på selve åtet,da vil fugelen sky åta. Og det er ofte fuglaktivitet som trekker til seg rev og jerv.

     

    skyter du ikke kråker på åta,driver du ikke viltpleie....mener det best å la være å ha åte,hvis man hjelper 50 kråker å overleve vinteren,for å skyte bare 5-10 rev.....

     

     

    Det får være opp til hver enkelt å avgjøre. Jeg fokuserer på å få jerven og rev på åtet,og da har jeg erfart at har du stor fuglaktivitet på åta,kommer rovdyra også på åta raskere.

  5. Jeg lurer egentlig litt på, kan man bruke rev og kråke som åte for åtejakt på rev og kråke? har lurt på det en stund! noen svar?

     

    Rev og kråke funker fint som åte. Men som en erfaren åtejeger sa til meg,at skyt aldri fugl på selve åtet,da vil fugelen sky åta. Og det er ofte fuglaktivitet som trekker til seg rev og jerv.

  6. photo.php?fbid=10152269922015527&set=o.2454822038&type=1&theater

     

    Skjøt min første rev på lokkejakt idag. Hadde rigget meg til i ett steinbrudd. Etter 5 minutters bruk av Twisted syco fløyta,dukker plutselig mikkel opp i skogkanten ca 150 meter fra meg. Kommer mot meg,men forsvinner bak noen hauger. Da den dukker opp på oversiden av haugen,slipper jeg skuddet og det blir knall og fall. :) Avstand ca 130 meter i sittende skytestilling. Artig!

×
×
  • Create New...