Jump to content

Dag 71

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dag 71

  1. Sesongens 4 mår :) Satte ei felle ved et ferskt spor fredag,i et helt nytt og ukjent terreng,i dag hang måren der :D.belise 160 i kasse veriktalt på granstammen ,honning+fiken i tøystykke+tørrfisk bit,eget komp luktestoff:-)

  2. Sesongens 3 hentet inn fredag :D ,hunn mår 1,2 kg.Tatt i belise 160 i netting kasse,montert vertikalt på stor gran.Orrhanehode,tampong trekkt i honning og malt stjerneanis som åte :D .Har vert dårlig fangst vær her, 20-25 minus hver natt i 14 dager,men nå snør det og er kun 5 minus,blir nok mere fart på måren nå,bare det blir oppholdsvær :)

  3. postkasse fangst? har noen her prøvd "postkasse"metoden?det vil si å feste ei kasse med smale slisser for fjærene til conibearen på en trestamme,med åpningen opp,netting i bunn av kassa :?:Metoden er beskrevet i en håndbok for pelsjeger av både John s Opdahl og Gunnar Darrud :!: Er selv usikker på hvordan rekylen fra fella vil påvirke slagsted`\treff på måren,da fjærene ligger helt i bunnen av slissene i kasssa og måren kommer ovenfra og ned i kassa :!:

  4. Lagde eget luktestoff som jeg brukte etter jul i fjord,før jul brukte jeg Hawbaker marten lur e.Tok 4 mår med hawbaker,og 4 mår på mitt eget. så det fungerte bra :lol: Brukte følgende:Matolje,knust tørket bevergjeld,hele anisfrø,malt stjerneanis,romessens.Kan nok være lurt å bruke fiskeolje istede for matolje,da fiskolje sies å være basis i de fleste luktestoff.Blandings forhold må du lukte deg fram til,men jeg personelig ønsker å ha en ganske fremtredende lukt av bevergjeld 8) ,da den er fremtredende i både hawbaker marten lure og Tom krause luktestoff :shock: Lykke til :)

  5. Du er nok ikke alene om å glede deg til 1 november :) .Er ny på forumet men ikke innen mårfangst,tok opp igjen fangsten ifjor etter 15 års pause, ble 8 mår ifjor kunne nok ha tatt noen flere men valgte å spare noen til reproduksjon :) .Bruker kun oneida og belise i cubby (kasser) på oppgangsstokk.Forer nå inn i 13 kasser,snadderet forsvinner etter 4-5 dager så får håpe at det er mår som spiser det :) Dag 71

×
×
  • Create New...