Jump to content

TobbenTobias

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TobbenTobias

  1. På 23.11.2017 den 9.33, balter skrev:

     

    2de haren til Balder i høst, tett med hare i fugleterrenget..

     

     

     

    Det er galskap å skyte hare for en setter... Da får man aldri noen god fuglehund. 

  2. På 24.8.2017 den 14.59, sealie skrev:

    Kanskje litt på siden av det som ellers blir skrevet her inne, men prøver meg likevel.

     

    Vi er et par kompiser som skal på storfugljakt i Sverige i slutten av August. Siden vi begge har bakgrunn som rypejegere, har vi bare med oss to stående fuglehunder (Breton) som kanskje ikke er den ideèlle hunderasen for denne type jakt. Men her kommer også spørsmålet. Er det noen som har erfaringer å dele med jakt på storfugl med stående fuglehund? Og ikke minst generelle tips om hvilke type habitat man avsøker først. Vi har vært der to år nå, og hundene skjønner relativt fort "gamet" etter et noen situasjoner. Men utfordringene er de samme hvert år, og vi har lært oss følgende.

     

    - Om hunden(e) har stand, må man komme seg fort i stand siden storfugl springer mye på bakken når den fatter mistanke. Om hunden(e) "presser på", er vi derimot litt mer tilbakeholden for å ikke stresse fuglen.

    - Ved stand på kull, kan man oppleve at det kommer opp fugler rundt hunden(e) i stand i større grad enn på rype (som trekker sammen), siden kull ofte sprer seg i langt større grad enn rypekull gjør når dem blir stresset.

     

    Ellers med biotop, har vi hatt gode erfaringer med:

     

    - Gammelskog med "sumpbunn"

    - Myrdrag, skille mellom gammelskog og myr

    - Myrområder med "bjørkeøyer"

     

    Setter stor pris på generelle tips som kan gi oss "Eureka-opplevelser" til neste tur om noen dager :-)

     

    Det går helt fint å dele på hund når man jakter skogsfugl, det kan i mange tilfeller være en fordel at man er to jegere med tanke på posisjonering i forhold til skudd muligheter. Husk å tenk sikkerhet, avtal hvem som "går til høyre og venstre" slik at man alltid vet hvor makkeren er, og på denne måten unngår unødige ulykker.

     

    Tiuren har en lei tendens til å sitte på toppen av bratte skrenter/ høyder i terrenget, og på denne måten kunne ta til vingene uten å lage mye lyd.

    Biotopene du nevner ellers er erfaringsmessig gode for undertegnede ;) 

  3. 9 timer siden, Pøl skrev:

    Hei! Er det noen som har peiling på hvordan skogsfuglen takler snøvær i eggleggingen? Passa ekstremt dårlig med den snøen som kom nå. Røyene blei parra 23. Apr. Ei uke etter kom 60cm nysnø ?. Hadde kamera på orrleik. 5. Mai kom det høner tilbake på leiken da var mesteparten av snøen borte, men i dag kom nye 30cm snø?. Må si jeg er lite optimist i år.

     

    Hei. 

    Såfremt eggene ikke er klekket vil jeg tro det ikke har så mye å si. Høna ligger vell å ruger, og da vil jeg ikke tro eggene skal ta noe skade av snøen.

    Etter klekking mener jeg å ha hørt at kaldt vær vil være negativt, da mor må ut av redet å finne mat, noe som utsetter kyllingene for kaldere temperaturer.

    Sikkert noen andre her inne på Kammeret som kan bekrefte, eller avbekrefte den teorien jeg her har presentert :) 

  4. Det varierer litt, men går sjelden midt på myra, holder meg stort sett i kantene.

     

    Hva angår biotoper er jeg ingen ekspert, men det er vanlig at orrfuglen kan sitte plassert i bjørk i myr kanten ( gjerne store kull med fugl), mens tiuren sitter på topp i furu. Tiuren kan også sitte nedover i furen men de er da mer krevende å se.. Orrfugl sitter også på topp.

     

    Jeg har ingen erfaring med noen av delene. Bruker stort sett å legge ann på trær i myrkanten og har brukt sekken som støtte ved noen anledninger.

  5. Når jeg er ute på toppjakt pleier jeg som oftest å jakte på myrer. For meg har det da vært naturlig å benytte meg av telemarkski for å gjøre fremkomsten i snøen lettere, dersom det er nok snø til dette. Videre vil jeg anbefale en kikkert, dette er et must og gjør speidingen etter fuglen mye enklere. Dersom du har en avstandsmåler er dette også veldig kjekt, da det er vanskelig å vite avstanden til fuglen.

     

    Personlig vil jeg anbefale å ikle seg kamuflasjeklær, da jeg har erfart at fuglen er veldig observant på omgivelsene rundt seg når den sitter på topp.

    Ellers er det alltid kjekt med muligheten til å lage et bål og nyte en varm kopp kaffe i skogen, dette hører med til turen.

     

    Til slutt vil jeg nevne at en godt innskutt rifle, er helt avgjørende for å lykkes. Vet ikke hvor godt du kjenner riflen din, men jeg ville brukt litt tid og blitt godt kjent med den. Husk at det fort blir skudd på lange hold, så det er en fordel å kjenne til kulas ballistikk.

     

    God tur, og skitt jakt når den tid kommer

  6. Jeg har skutt på 3 av 3 rev i mitt liv med 17hmr, de har falt på stedet uten så mye som en krampe. Skjøt forøvrig en mår på 70m med samme børse forrige helg. Riflen er av merket CZ American 455. Kan forøvrig bytte løp til 22LR meget enkelt.

  7. Har opplevd noe av det samme som du beskriver Bluto. Skal ikke gå i detalj på hva som skjedde/ble gjort i mitt tilfelle. Kan nevne blant annet tukling med årsmodell, ble lovet nyere utgave Honda men endte opp med en eldre til DYRERE pris... Daglig leder virker kjempe hyggelig i det du gjør handelen med han, men når han har mottatt pengene forsvinner raskt denne gode kunde servicen.

    Uansett ville jeg satset på å kjøpe Honda eller Yamaha da disse er ledende innenfor ATV. Merk dere det at crossbutikken ikke er "godkjent" honda importør, da de importerer brukte atv'er feks ( en 2005 modell Honda Rincon 680, som de deretter registreret på norskeskilter og da fremstår som "2014" modell i vognkort osv) En annen ting som er verdt å merke seg er alle finn annonsene til crossbutikken, de er fulle av skrivefeil og CAPSLOCK. ( Det er ikke måte på all velstand i firmaet når det gjelder priser og garantier)

  8. Jeg har et Spypoint HD-7 viltkamera, kjøpt nytt for ca.2 måneder siden hos Jaktfall. Kameraet ble hengt ut på åta med en gang. Viste at det var aktivitet der noe jeg fikk erfare allerede andre natten det hang ute. Da slang det en mår innom. Legger ved et skjermbilde ifra videoen som ble tatt på nattestid.

    Noe redusert kvalitet på bildene siden det er ”skjermdump”

    r0yqg0.jpg

    2h3r3u9.jpg

  9. Du kan bare dyppe dem igjen ja.

     

    Spraylakk fungerer helt topp. Fellene er raskere luktfrie med spraylakk. Men skal du ha en del feller er det mer lønnsomt og mindre arbeid med dye.

     

    Oki! Tusen takk for svar! Har ikke så mange feller at det gjør noe.. Får ta turen ned på europris/biltema og kjøpe noe klar lakk :)

  10. Har noen connibear feller liggende som jeg kjøpte i våres. Hadde tenkt å snekre noen kasser og gjøre meg klar til vinteren litt god tid i forveien. Har forstått det sånn at fellene må behandles for at det ikke skal komme rust på de noe som skremmer dyrene, samt reduserer kvaliteten på fellene.

    Er det nokk å bare spraylakke de med blank lakk eller eventuelt bruke rustbeskytende lakk? Har dette noen innvirkning på dyrene iform av lukt? Eller må jeg handle såkalt dip-dye, har så få feller at det ikke lønner seg :P

    Gutt 16år :)

  11. Hvis du ikke har handlet hagle ennå så ville jeg anbefale deg en hagle i enten 12 eller 20 kaliber. Til skogsfugljakt må man ofte gå i ulendt terreng. Det er da en fordel med en 20kaliber siden den er lettere enn en 12kaliber. Når det kommer til rekyll, er det mindre rekyll i 20 enn 12. Men dette er noe Jeg syntes er uvesentlig. Ikke bry deg om rekyllen, du vender deg til den etter noen skudd. Det er ikke så ille som alle skal ha det til ;)

  12. I kveld kl. 20.20-20.35 skjøt jeg min første bever. Det endte med årets første svømmetur i samme slengen, da beveren fikk noen kramper. Fantastisk opplevelse. Satt å så på den i ca.4 minuter før skuddet falt.

  13. Nå har jeg sett meg lei på at hundene mine løper å spiser av åtet når jeg slipper de utenfor huset. Derfor skal jeg lage en foringsautomat som skal festes i et tre eller på en påle.

    Målet her er selvfølgelig ikke å fore' kråkefugl, men ha et åte beregnet kun til fugl. Tar det som en del av viltstellet å skyte kråkefugl.

     

    Har sett på muligheten til å lage en sylinder av hønsenetting med plass til å legge åtet inni. Slik at kråken går inn for å spise, og ikke bare plukker åtet å flyr videre.

     

    En annen mulighet kan være å lage en boks/fuglebrett liggnende gjenstand av armeringsjern eller treverk. Problemet da kan være at den snapper med seg åtet og flyr.

     

    Hvis noen har erfaringer med dette temaet fra før er det bare å komme med ideer. Åtet skal som sagt ikke ligge på bakken.

  14. Det å jakte uten hund på hare og skogsfugl krever særdeles mye av jegeren. Å jakte med hund er enklere så lenge hunden er godt trent. I disse dager er det veldig dårlig med skogsfugl så å jakte uten hund er etter min erfaring som "å jakte etter nåla i høystakken".

    Nå som du ikke har jaktet så mye før ville jeg ha prøvd meg på kråkejakt, da du får mye gratis trening iform av skyting. Åte jakt på rev er også en veldig spennede jaktform som krever litt av jegeren, veldig artig når du lyktes. Både kråke og rev er predatorer så du bidrar også med å holde bestanden nede.

×
×
  • Create New...