Jump to content

El Niño

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by El Niño

  1. Er det noen som har prøvd denne dressen? Eller bare vært å klådd på den? Hvis noen har vært borti denne dressen hadde det vært flott hvis noen delte sine meninger om den.

     

    Jeg sendte en mail til angående dressen der jeg spurte om hva som var blitt endret, men ikke ikke noe spesifikt svar. Ikke annet en at den var blitt litt dusere i fargen og at passformen var bedret. :winke1:

  2. Ser at mange er kjepphøye i hatten, og anbefaler å stille med demper å gi faen i jaktleder eller jaktlags regler. Andre sier (like kjepphøyt) at man ikke ville valgt å jakte i laget med forbud om demper.

     

    Som regel er det eneste sjansen man har til storviltjakt, nettopp i akkurat DET laget der man har fått en sjanse. Naturligvis vil man ikke ødelegge det. Begge de to ovenstående vil garantert ødelegge sjansen til å jakte storvilt. Jeg synes derfor det er dårlige råd.

     

    Istedet ville jeg; akseptere fakta, og innrette seg. Det betyr ikke at man gir seg, men at Ting Tar Tid. Altså ikke satse på noen endring iår. Men som noen har påpekt, begynne å jobbe med bearbeiding av reglene. Ofte er det en eller to "høvdinger" som bestemmer. Man begynner derfor å bearbeide de andre. Får man resten på sin side, blir høvdingene ofte svært alene. By på deg selv, sørg for at du blir likt under jakta. Stå på med slakting og framkjøring, ta gjerne de postene som er lengst unna. Om du ikke kan alt, så gjør ikke det noe. Gjør så godt du kan, vis initiativ og entusiasme. Det kommer man langt med, spesielt om disse garvede jegere føler at de kan lære deg noe, og at du tar til deg det de sier. Det er ekstra pluss i margen.

    Så etterhvert snakker du om fordelene med lyddemper, ta den med i jakthytta og la dem se på den (i ett lag jeg var med satte den første lyddemper-jeger opp en sigar i premie til den som tippet vekta nærmest...). Hold kontakten gjennom året, og la dem prøve børsa med demper på skytebanen.

    Til årsmøtet vet du da hvilke argumenter som ligger (eller mangler..) for forbudet. Du skriver ett saklig brev til jaktlaget i god tid i forkant for årsmøtet, og begrunner saklig ditt forslag om å oppheve forbudet mot lyddemper.

    Dersom årsmøte ikke finnes, bør du bearbeide folkene og ymte frampå om det ikke er nødvendig. I ytterste fall, ta det opp muntlig på en felles samling (postrydding, saltstein utsetting, første jaktdag...). Ha dine argumenter godt forberedt og gjennomtenkt.

    Jeg er overbevist om at en saklig og høflig framtreden tar deg lenger enn en kjepphøy jeg-driter-i-dere-gamle-gubber-om-jeg-ikke-får-som-jeg-vil holdning.....

     

    Mvh Dagl

     

    :clap::clap:

  3. Ammunisjon går vel ulikt fra rifle til rifle/hagle til hagle. Prøv deg fram og test

     

    Er klar over det, det jeg mente var at jeg ville ha innspill fra dere her på forumet til og tipse meg om ammunisjon (fabrikk) som dere er fornøyd med og som jeg da senere kommer til å teste ut :smile:

  4. Hei,

     

    Har tenkt til å kappe børsa på 45 cm og montere en Maxim demper.

    Jeg lader ikke selv å lurer på om noen har tips til fabrikkammunisjon som går bra med 45 cm løp + demper og som mest sannsynlig oppfyller kravene.

    Børsa er forresten en Tikka M595 .308 win

     

    P.S Har søkt

×
×
  • Create New...