Jump to content

Kiro

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kiro

  1. Er vel "selvpåført" problem. For ca 8år siden kjøpte jeg meg rifle hos WV. opplevede ved dette kjøpet MEGET GOD service.

    Da jeg bestemte meg i høst for å gå til innkjøp av en Sig Saur til bruk i feltløypa, falt valget på Winge Våpen, som hadde aktuel modell inne(trodde jeg) Bestilte igjennom nettbuttikken deres, fikk bekreftelse på min bestilling(alt bra så langt...) da jeg to dager senere besøker nettbuttiken deres, registrerer jeg at hele sortimanget deres av produkter ifra SIG er borte... Sjekker så ordrestatus; den er registrert som "NY" dvs ikke behandlet. Ringer dagen etter; opptatt 2 ganger, 3 ganger "abonenten kan ikke ta telefonen bla,bla,bla" Sjekker status dagen etter, fortsatt "ny", ringer 2 ganger og ingen svarer....

    Etter ca en uke forandres status; "rest" Hurra! Nei, egentlig ikke. Siden dette ikke sier meg så mye om fremgangen, så sender jeg dem en mail. Saklig og vennlig spør jeg om de vet når de får inn den aktuelle modellen igjen. Nå over en uke senere, så har jeg fortsatt ikke oppnådd kontakt, eller fått svar på Mail.

    Jammen! dette er ingen krise sier sikkert dere. Nei, var det ikke for det at jeg var så (over)ivrig, at jeg sendte godkjent "søknad om ervervelse av våpen" til dem. :oops:

     

    NB! ser at det er "tomt" for SIG Saur hos norske forhandlerer, noen som vet hvorfor :?:

×
×
  • Create New...