Jump to content

BjornJ

Members
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BjornJ

  1. På 4.3.2020 den 10.41, tiders skrev:

     

    Tenk lenger. Hva er formålet med å begrense magasiner? Hvis politiet har godkjent hver eneste person og hvert eneste våpen den personene har kjøpt, hvorfor er magasiner relevant? Hvorfor kan ikke en jeger stoles nok på til å ha et magasin på 20 skudd? Han har kanskje en rifle som potensielt kan ta livet av noen på 100 meters hold. Hvis han likevel er godkjent av politiet til å eie våpen hvorfor er 10 skudd ok men ikke 11?

     

    Det viktigste med dette tror jeg er å skape en forskrift som man kan vise til når ny forskrift kommer ut, samt skape aksept for en idiotisk og unødvendig regulering. "Sånn er det i den eksisterende, da laget dere ikke noe støy".  Slik lages lover i dette landet og det er snikete og jeg liker det ikke. .

     

    Jeg ser egentlig ikke behovet for å regulere dette med tanke på at det egentlig bare medfører mer byråkrati, som igjen gjør ulike skytesporter enda mer kostnadskrevende og eksklusive. Jeg er klar over EU-direktivet, men mener fortsatt at det burde holde med våpenkort. 

    • Like 1
  2. 8 timer siden, petrol skrev:

    Slik jeg tolker det, ikke studert forskriften i dybden så det kan være noe feil 😇;

     

    Rifle

    Konkurranse :

    Magasiner kjøpt før 01.04.20 - beholdes uten registrering.

    Magasiner kjøpt etter 01.04.20 (over 10 skudds begrensing, konkurransekrav med aktivitet i 2 år og tillatelse fra Politi.

     

    Jakt:

    Magasiner kjøpt før 01.04.20 beholdes uten registrering.

    Magasiner kjøpt etter 01.04.20 (over 10 skudd) ikke tillatt!

     

    Pistol

    Omtrent det samme, bortsett fra maks 20 skudd, utover 20 skudd 1 år aktivitet og tillatelse fra Politi.

     

    Kan ikke huske å ha sett det i denne forskriften, og det er uansett noen få paragrafer den gjelder i denne omgang, men EU sier det er fyfy å eie høykapasitetsmagasiner til et våpen du ikke har tillatelse til å eie og vi kan sikkert se en slik tilnærming her og.

     

    Slik jeg ser det blir det mer byråkratisering for å få tak i magasiner til konkurranseskyting. Hadde det ikke holdt å framvise våpenkort for riflemagasiner over 10 skudd til sportsskyting til våpenhandler? 

  3. En annen sak jeg ikke helt skjønner står på side 7 i PODs Våpenkompendium: For eksempel er halvautomatene Browning Bar og Browning Bar Match lik i grunnkonstruksjon, men spesifikasjonene gjør at det bare er den ene av dem som er godkjent i Norge. https://dssn.no/wp-content/uploads/2019/04/VÃ¥penkompendium-POD-LoRes.pdf?fbclid=IwAR2IKdjilVbJuwTzwqTUPCnZK1WdrzZ6ew3RNJsAFGIlMZI_x0ncEifKJLU 

     

    Så vidt meg bekjent selger f.eks. Winge Våpen begge riflene..? http://www.wingevapen.no/index.php?do=cat&category_id=212&subcat=1&topcat=40 

  4. Jeg fant et "Våpenkompendium" fra POD, som bla. refererer til at "Sluttstykker blir registreringspliktige når ny våpenlov trer i kraft" og "Når ny våpenlov trer i kraft vil høykapasitetsmagasiner bli registreringspliktige."  -det er nytt for meg.

     

    https://dssn.no/wp-content/uploads/2019/04/VÃ¥penkompendium-POD-LoRes.pdf?fbclid=IwAR2IKdjilVbJuwTzwqTUPCnZK1WdrzZ6ew3RNJsAFGIlMZI_x0ncEifKJLU

    • Like 1
  5. På 26.12.2018 den 19.54, Thor skrev:

    I utgangspunktet ingenting. Jeg foretrekker Hex mags med oransje followers og bunner for denne patronen så jeg ikke dytter et magasin inn i en 5.56 eller .223 ved et uhell.

     

    Hvorfor?

  6. Kanskje bufferfjæra er litt stiv enda slik at sluttstykkebæreren ikke går langt nok bak? Låser sluttstykkebæreren i bakre stilling når du drar ladearmen bak når det er tomt magasin i?

  7. På 11.11.2018 den 20.41, Bly skrev:

    Aktivitetskrav er «livsfarlige» greier!  Ta Tromsø som et eksempel her klarer altså de lokale politikerene å tippe lasset for Tromsø jeger og fisk og Tromsø pistolklubb. De får trumfet gjennom en stenging av et større baneanlegg. Jeger og fisk er fri for leirduebane og pistolklubben er fri for utendørsbane. De fleste som skyter leirduer har nok heldigvis hagla registrert som et jaktvåpen, men man kunne jo se for seg at de som har hagle registrert som et konkurransevåpen for konkurranseskyting fort kan komme til å miste grunnlaget får og ha disse? 

    Pistolklubben har ikke lengre eget bane for de som skyter med grove kalibre. Jeg tror de leier en bane langt unna for å ha et slags tilbud. Hvem vet hva det kan medføre på sikt?

     

    Nå ligger det i kortene at det arbeides med nye baner, men for å være helt ærlig så begynner jeg å tro at det ligger, som det meste i Tromsø, minst 30 år frem i tid.  

     

    Det er mange som uforskyldt har mistet muligheten til å trene og konkurrere med sine våpen. Er det riktig at de skal måtte avhende våpnene sine om det er det som blir resultatet? 

     

    Nå er ikke den saken angående skytebaner endelig avklart. Det pågår også arbeid med å få ny/nye skytebaner. Det ligger baner innenfor kommunen som nyttes, men ikke uten betydelig transport tid. Men om man tar en titt på kart over Tromsø kommune vil en kunne finne en rekke skytebaner som burde vært mer tilgjengelig. 

  8. Hvordan er det å få tak i ulike retikler i disse? Conquest V6 2.5 – 15 x 56 ser ut til å bare tilbys med belyst retikkel 60. Må man opp på de større brødrene V6 3–18×50 og V6 5–30×50 for å kunne velge på retikkel ZBR og ZMOA?

  9. Ny HMR i hus, riktignok i 308. Men kvalitetsinntrykket er svært godt. Har ikke fått testet den ut, men jeg har montert picatinny og neste blir å finne demper som passer gjengene på pipa på 20". Må sjekke ut hvilke gjenger den har før jeg går til innkjøp. Kikkert er også en prioritet. 

  10. 1 time siden, Chiefen.v-2 skrev:

    Klarer ikke å se at det at du skriver at du er enig med Hassel endrer innholdet?

    Du hevder vi får en liberalisering, det er fullstendig umulig å vite før en har en ferdig forskrift. Ingen, ikke engang de som stemte i stortinget, vet hvor dette ender.

     

    En liten seier ligger i selve jaktgarderoben. Ja, forskriften gjenstår slik at et aldri så lite "svingslag" kan komme der. Så var det dette med forslagene som Hassel nevnte som det aldri ble noe av, som ville vært radikalt. I tillegg har det de senere år blitt enklere å erverve våpendeler i form av piper uten å måtte søke. Det har jo ikke noe med den kommende loven å gjøre i den forstand, men likevel oppfatter jeg det dit hen at selv om regelverket er strikt er det noe mer liberalt enn det har vært praktisert. Så gjenstår det da å se hva den kommende forskriften vil gjøre. 

×
×
  • Create New...