Jump to content

JoeHugin

Members
  • Posts

    1,131
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JoeHugin

  1. JonasB skrev (1 time siden):

    Ikke mtp DSSN, men mot politiet. Politiet bryr seg jo bare om stevneantall, de har vel sluttet å telle poeng og teller stevne som stevne etter hva jeg har fått opplyst som var via en telefon vedr riflesøknader i fjor. Nå gjør de jo litt forskjellig her og der da.

     

    Eksempel; du har brukt 36 mnd for å klare DSSN kravet. Og så har du siste 24 mnd som politiet bryr seg om. Ingenting som tilsier at du må ha f eks 2 lvl 3 siste 24mnd

     

     

    Jeg snakker ikke om level 2/3, men at praksisen som følges er rullende 24 mnd hos politiet.

     

    Det er iallefall hva jeg har hørt fra flere den siste tiden.

  2. Torf skrev (1 time siden):

     

    Hvis man har unger forandrer hverdagene seg hele tiden avhengig av antall, alder  og barnehage/skole/aktiviteter.

    Noen av mine våpen har hatt pauser på flere år pga dette. Nå bruker jeg de igjen.

    Det å vente med og skaffe våpen til man er "pensjonist", og får tid til mye skyting, er en risikosport fordi det med stor sannsynlighet kommer ytterligere restriksjoner på anskaffelse av spesielt halvauto sportsrifler ettersom tiden går.

    De restriksjonene kommer nok raskere om vi har mange våpensamlere i en konkurransedisiplin.

     

    Har forståelse for at livet forandrer seg, for all del. Men siden tidenes morgen har det vært et stort problem for å erverve våpen, at folk faktisk må skyte. 

  3. JonasB skrev (På 26.6.2022 den 13.47):

    Er jo ikke per år? Er vel 24 poeng i løpet av karanteneperioden på 2 år. Om man velger å bruke 3 år på det sier vel ikke forbundet noe på det. Men forbundet har krav om lvl 3 og det har ikke politiet. 

    Det er rullende 24mnd, bruker du 36 så har du fremdeles ikke nok stevner. Men du kan bruke 12, eller 10, eller 6 mnd, du må bare sanke nok poeng.

    (Edit - du må afaik fremdeles også ha minimum 24mnd sammenhengende betalt medlemsskap hos DSSN, i samme periode)

     

     

    Forøvrig syntes jeg det er litt rart at man skylder på dårlig tid i hverdagen for å få nok poeng til å kjøpe rifle, problemet blir jo ikke noe mindre når man får rifla og skal bruke den til det man har ervervet den til.

     

    Det er jo ikke på langt nær like mange konkurranser for rifle i Norge, så det vil jo være et ekstremt mye høyere inngripen i hverdagen om man allerede sliter med å få til med alle de pistolmatchene man kan skyte.

     

    /Mine 2 lire som ingen vil høre.

  4. Tja... Se litt på hva Robert Vogel skyter med:

     

    USPSA Production/IDPA SSP&ESP

     

    Glock 34 Vogel Dynamics sights (FO front); 147gr bullets loaded to135PF; Safariland 5189 holster.

     

    IPSC Production

     

    Glock 17 Vogel Dynamics sights (FO front); 147gr bullets loaded to 135PF; Safariland 5189 holster.

     

    IDPA Custom Class (CDP)

     

    Glock 21SF Vogel Dynamics sights (FO front), 230gr bullets loaded to 170-175PF; Safariland 5189 holster.

     

    USPSA Limited/Limited 10

     

    Glock 24 Seattle Slug Plug;Vogel Dynamics sights (FO front); TTI basepads; 200gr bullets loaded to 170PF; Safariland 014 Competition holster and Safariland mag pouches.

     

    USPSA Open Class

     

    Glock 17 KKM barrel; SJC Major Compensator; J-point/Doctor slide mounted optics; Dawson Ice Magwell; TTI basepads; Safariland 014 Competition holster and Safariland mag pouches.

     

     

     

    Sent fra min D6503 via Tapatalk

     

    Ja? Hva ønsker du å få frem?

  5. Jeg mener at det å legg inn klikkskudd ikke sier noen verdens ting. Det du i værste fall oppnår er at skytter begynner mentalt å forberede / fokusere på et eventuelt klikkskudd i stede for de riktige arbeidsoppgavene han bør fokusere på. Igjen så bommer man av minst en av tre årsaker; feil siktefokus, feil avtrekksprosess eller feil bevegelses timing.

     

    Trikset er å la en kompis lade magasinene, og fortsatt fokusere på det man skal fokusere på. Hvis tankene farer over på "nå klikker det snart", så vil man jo forsåvidt fortsatt ha gode avtrekk, da man fokuserer på siktene for å se hva som skjer NÅR det klikker.

     

    Men det er som med alt annet innen skyting, man må konsentrere på de riktige tingene, til enhver tid. Klikkpatroner er et hjelpemiddel som KAN gjøre underverker.

     

    Jeg har brukt det mye selv, men ikke på hurtigskyting/ipsc, kun under trening på basic ferdigheter.

     

    Man bommer ikke pga feil skytestilling / grep alene, men man vil ofte vanskeliggjøre arbeidsoppgavene.

     

    Jeg vil videre påstå at svært få skyter bedre i foroverlente stillinger med en eller annen fot foran den andre. I dynamisk skyting kan det av og til være at man må kompromisse fordi forflytning eller skiveposisjoner krever at man må gjøre unntak. Hvis man bruker litt tid på videoer av Max Michell, Ben Stoeger, Nils Jonasson og andre så er de ganske entydige mht skytestilling og.... grep.

     

    Disse har alle ett ben litt bak det andre, for å ha en bredere og mer stabil base under skyting. Brystet skal rett frem, men underkroppen og bein er litt vridd, med ett ben litt bak det andre.

     

    Mht grep så er kraftfordeling 30-40% / 60-70% på hhv høyre og venstre hånd. Venstre hånd skal låse grepet og høyre skal "kun" holde og være såpas løst at avtrekkerfinger kan operere ledig Jfr Jerry Miculek.

     

    Man kan ikke bestemme for mange prosent man griper med hver hånd. Det er lettere å tenke at man skal holde pistolen i sterkhånden, med et fast grep. Støttehånden kommer rundt, og presser på sterkhånd og pistol, såpass hardt at man egentlig vil "knytte neven". Jeg holder pistolene mine så hardt jeg klarer med venstre hånd, og ganske så hardt med høyre hånd - MEN! under dynamisk skyting varierer jeg styrken i sterkhånden, avhengig av hvor fort jeg kan engasjere skivene.

     

    Men til presisjonsskyting uten tidspress, skal BEGGE hender bare holde pistolen foran skytterens øyne. Griper man for hardt begynner man å dra pistolen rundt, og man vil se at man skjelver på siktene.

     

    Jeg ville foreslå at TS starter med de grunnleggende tingene som han lett kan gjøre noe med, skytestilling, grep og skuddavlevering uten tidsbegrensning. Hvis skuddene sprer over hele skiva så ville jeg jobbe med siktefokus og avtrekk. Hvis det er konsistens i treffbildet så er det kanskje noe systematisk feil i timing (her kan justering / sjekk av grepet hjelpe..?) - nedladet ammunisjon bør gi et annet treffbilde..

     

    Hvilken timing er det du mener? Den som gjør et kontrollert push om til napping? Under presisjonsskyting er ikke noe av det vits i å trene på, da man har et hav av tid til å få fullført skuddene. I presisjon, som sagt, skal man bare holde våpenet foran øynene, trykke avtrekket rett bakover uten å forstyrre siktene. Når skuddet har gått, begynner man prosessen på ny. En rekyl som vil se "voldsom" ut er helt ok, til skytingen TS skal bedrive er ikke raske oppfølgingsskudd prioritert overhodet.

  6. Jeg er ikke helt enig. Jeg skøyt .22 i ca 6 måneder, kjøpte meg 9mm og har vel kanskje skutt maks 200 .22 skudd siden den gang, det er nå... 3? år siden.

     

    Der jeg lærte meg rekylkontroll og å mestre et avtrekk var å skyte endel med 9mm, mye tulleskyting på stål som ikke velter og noe på presisjonsskive.

    Jeg vil si det kommer veldig an på hva man ønsker å mestre. Ved fokus på presisjonsskyting burde det ligge et såpass lite fokus på rekylkontroll, og såpass mye fokus på et bra avtrekk og skarpt forsikte, at alt annet bare "får være som det er".

     

    Ved presisjonsskyting er det viktigste å dra avtrekket RETT bak. Hvordan du holder våpenet er absolutt ikke kritisk, ei heller hvor bra du absorberer rekylen og hvor fort du er klar for neste skudd. Med i bunn og grunn ingen tidspress på skuddene, bør dette være fokuset. La rekylen jobbe, og bare observer hvor siktene reiste opp - lær deg å lese skudd/"shotcalling" som amerikanerne sier.

     

    Jeg vil anta at TS har fokus på forsikte, og med to hender i langt større grad drar av skuddet når siktene er der de skal være. Det kan også være at TS strammer hele sterkhånden samtidig som avtrekket gjennomføres, og da får en sideveis forflytning.

  7. Fullstendig avsporing, men er det vanlig å ta blodprøve for å finne blyverdier? Gjør dere det bare for gøy, eller er det i forbindelse med noe annet ?

     

    Følger dine tanker her og tror nok fort at denne tråden kan bli brukt mot oss i neste omgang :!:

     

    Jeg vil derfor oppfordre medlemmene på kammeret til ikke svare på det spurte spørsmål :!:

     

    Får håpe ingen snakker om leverskader av alkoholkonsum, eller lungekreft av tobakk, eller andre lignende saker.

     

    Paranoia er ikke bra for deg.

     

     

    For å være OT, så skal jeg selv til legen neste uke. Vært mye trøtt, sliten og glemsk i det siste. Greit å få sjekket litt.

×
×
  • Create New...