Jump to content

Blinkskytter

Members
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Blinkskytter

  1. Er det noen som har, eller har testet accurize shooting system som selges hos landrø. Noen som vi dele erfaringer? Det ser jo ganske genialt ut. 

    Men kom til å tenke på siden dette er ei laserpatron som sender lys frem til målskive, er laserlyset for rask i forhold til en reell kule. Altså ved et dårlig avtrekk så blir en ikke så hardt straffet som ved å skyte skarp ammunisjon?

  2. Er det noen som har brukt ASV+ programmet til Zeizz for å finne ut hvilken ring en skal montere på balistic tårn?

    Har lastet ned XL- programmet men får det ikke til å fungere. Bruker Windows 8.1 Har fått det til å fungere før men får det ikke til lengre.

    Er det noen Data eksperter som kan hjelpe meg ??

  3. Takker for raskt svar. Har sitt det punktet i 8.2.2 men så ikke at det stod noe om sporterklassen der. Men grunnen til eg lurte er at eg skal gå i innkjøp av ny rifle Blaser R8 professional success, ser at en kan få Atzl match-jakt avtrekk til R8. Den har max vekt på avtrekk på 650g. Så med andre ord kan en ikke bruke denne type avtrekk i jaktfelt :)

  4. skyter selv med S&L og 108grs scenar. Vihtavuori N-140 Det gir hull i hull .

    Har prøvd masse kuler og krutt og det meste fungerer meget bra i S&L. Men har også vert frustrert av kuler og krutt som gir hull i hull på 100 meter og sprer til 30 mm på 200 meter(skyter i benk når jeg tester ladninger)

    Dette irriterte meg noe jæ..., da jeg syns 30mm spredning på 200 meter var mye.Og hvorfor skulle det skje når jeg hadde hull i hull på 100 meter?? Brukte mye penger på krutt med forskjellige ladninger men det samme skjedde.

    Men så skiftet jeg kikkertsikte på rifla og da forandret hele saken seg. Skiftet fra Zeiss viktory til Sightroon.

    Zeiss er paralaksefri på 100 meter.Med Zeissen må en ha pupillen 100% i senter på kikkerten om det skal være paralaksefri på andre hold. Mens sightron har paralaksejustering, som en stiller inn på den aktuelle avstanden og da trenger en ikke å tenke på å holde pupillen 100% i senter på kikkerten som etter min mening er umulig.

    Etter jeg skiftet til kikkertsikte med paralaksejustering så skyter jeg hull i hull på 200m i benk.

    Ikke alltid krutt og kuler som gir eit godt resultat :)

  5. Men siden bolten låser i løpet så stemmer vel ikke den teorien helt ?

    Se feks på sauer out back, den har alu kasse........

    Ja den har alukasse og er ingen presisjonsrifle på lange hold.Har selv hatt outback og skal aldri ha det igjen. Men den er plenty god nok til jakt.

    Og teorien "min" stemmer :) det er faktisk ikke min teori, det er teorien til langholdskyttere som skyter på meget lange hold.

    Det stemmer det du sier med at bolten låser i løpet, men løpet er festet i kassen og da kan du tenke hva som skjer med rekylet som forplanter seg bakover i bolten og kassen om kassen ikke er stiv nok.

    Men ikke missforstå meg nå, det er mange andre faktorer som gir god presisjon.

  6. Ser at de har kommet med en tactical som ser ok ut.

    En av forbedringene er blandt annet mer gods i kassa (?)

    Spiller egentlig det noen rolle, låser ikke bolten i løpet da ?

    Mer gods i kassa betyr stivere kasse og bedre presisjon. Rekylen som oppstår når kula forlater hylsa vil først bli tatt opp av bolten og låskassa, da er det viktig at kassa ikke bøyer/vrir seg. Tactical er ei langholds(semi) rifle. I ei vanlig jaktrifle kan låskassa vri/bøye seg litt og det går ut over presisjonen. På ei jaktrifle vil ikke dette ha noe særlig betydning på hold opp til 400-500 meter. Men på lange hold 700-1500 meter vil ei svak låskasse ha betydning for treffbildet. Rekylet som oppstår må ha ei rett linje heilt bak til skulderen,ikke forandre retning under veis til skulderen. Med ei svak låskasse vil rekylet kunne forandre retning før det blir oppfanget av skulderen.

  7. Skal hente Beagle tispe om to uker og har lyst å høre hva andre hundeeiere mener om hvor gammel hunden bør være for å starte jakttrening med hunden. Valget ble ei mellomstor tispe pga. vil ikke at den skal være for rask i drevet. (det er sikkert noen som mener rasevalget burde vert en annen hund) Men nå er valget avgjort :)

    Har tidligere hatt en del støvere og en Beagle som jeg kun brukte på hare jakt.

    Men nå skal jeg prege hunden først og fremst på rådyr og hjort. Den skal også få jage hare og rev. Men inntrening blir på rådyr og hjort. Der jeg kommer til å ta med meg hunden i skogen og ikke slippe den før jeg har visuell kontakt med rådyr eller hjort.

    Har bestemt meg for at skikklig grunndressur skal være på plass før hunden blir tatt med i skogen, der innkalling skal være 100% før den får jakte.

    Med mine tidligere hunder så har eg vert for slurvete med dette, og det har resultert i at eg har hatt hunder som slår for stort ut og jakter for seg selv. Lurer litt på om jeg startet innjaging av mine tidligere hunder i for ung alder??

    Det er sikkert forskjellige meninger om dette, men hadde vert greit å hørt andre sine meninger :)

  8. Sitter her og kikker i jungelen av kikkertsikter og lurer på om noen har erfaringer med Zeiss HT 3-12x56 og Meopta meostar R1 3-12x56. Begge kikkertene jeg ser på er med lys.

    Zeiss kikkertene er jo kjent for sitt merke, men er det verdt pengediferansen mellem desse to kikkertsiktene??

    Zeiss HT 3-12x56 får en for 14890,- hoss XXL.

    Meopta meostar R1 3-12x56 får en for 8399,- Hos flere selgere.

    Begge kikkertene kan fås med retikkel i andre billedplan som jeg er på jakt etter (ikke medforstørrenes retikkel)

    Zeiss skryter med høyeste lysgjennomgang på linsene med ca 95% som er er markedsledende på linser.

    Men så ser jeg Meopta Meostar R1 har lysgjennomgang på 99% ?? stemmer dette?

     

    Pris diferansen er over 6000,- Er zeiss-en verdt det?

    Ønsker høre fra Dere som har erfaringer med en av de kikkertene, eller har erfaringer med begge :)

  9. jeg har to slike kamera og solskinn kan gjøre at det tar bilder. Det kan og være greiner på trær eller gress som beveger seg.

    Jeg stilte sensetiviteten til høy og da blei jeg kvitt problemet.

    Men det er fordel å sette opp kameraet slik at det ikke peker mot øst eller vest. Da kan solskinn utløse kameraet i det sola står opp og går ned.

  10. Her er svar fra NJFF som jeg fikk i dag.

    Foreningene skal sende resultatrapport til sitt fylkeslag innen 14 dager etter avholdt stevne. Fylkeslaget videresender til klasseføringsdatabasen. En må derfor påregne at det kan ta litt tid før resultater er lagt inn i databasen.

    Det er en kjensgjerning at det er enkelte foreninger som er seine med innmelding av resultater, eller at de samler flere rapporter om de har flere stevner.

     

    Kan også nevnes at det gjøres en jobb fra NJFF/fylkeslagenes side med purring på resultater slik at klasseføringa skal bli mest mulig korrekt.

  11. Er det noe krav til når en melder inn resultater etter et stemne til Jaktskyting.no? Ser det er flere foreninger som er trege med å melde inn resultater der.

    Var på et jaktfeltstemne for 7 uker siden og resultater er ikke meldt inn enda.Vil ikke oppgi navn på forening,er ikke ute etter å henge ut noen foreninger men bare lurer på hvorfor de er så himla trege med å melde inn resultater.

  12. styre pinne i mine også, det er ikke det jeg tenker på. Det er når jeg setter inn pipa, så setter jeg så langt inn i låskassa som jeg kan. tar noen ladegrep, men selv om jeg gjør dette er sluttstykket tungt å spenne. slik at jeg ender ofte med å dra pipa en mm. ut, så prøve noen nye ladegrep, men fremdeles er sluttstykket tungt å spenne opp.. så dytter jeg pipa en halv mm lenger inn igjen fremdeles tungt å spenne opp sluttstykket og slik fortsetter jeg til at der mjukt og fint å spenne sluttstykket uten at jeg føler at det "gnager" i pipa..

    Sjekk den lille settskruen som er under der låsemekanismen (der hvor klemskruene til pipa er).Jeg hadde litt problemer når eg skiftet fra 6,5x55 til 7Rm pipe.Den lille skruen må ikke komme i kontakt med sluttstykket.Skrudde den ut en omdreining og da gikk sluttstykket som en lek :)

×
×
  • Create New...