Jump to content

ArcticBear

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ArcticBear

  1. Jeg hadde også en Fox i .222 en gang i forrige årtusen. Jeg målte aldri vekten på direkteavtrekket, men snellert var innstilt så lavt at det trengte bare litt kraftig utpost for å avfyre.

    Boltgangen var helt grei, men i bakre stilling kunne bolten brukes som grøtsleiv.

    Med en Bushnell Banner 1-9x og kulefallskompensator ble det en del hare og skarv på bordet i løpet av den tiden den var i mitt eie.

    Den ble byttet ut da mine uskyldige blå siktet seg inn på en gullbefengt Winchester 94  i .30-30.

    • Like 1
  2. boble skrev (22 timer siden):

    Dette her er jo nærmest som å lese erotiske noveller i Vi Menn om "min første kjærlighet..."

     

    Min første Brno var en Fox i 222. Seks kilos avtrekk og boltgange som minnet om å tygge grus med tannregulering. Det var grader så harde som gamle tånegler og maskineringsmerker som viste at om folkerepublikken Tsjekkoslovakia kunne forme stål, så gadd de ihvertfall ikke polere det. 

     

    Treverket hadde vært bedre brukt til appelsinkasser eller fyringsved, med linjer smekre som Olga med hangover om morgenen den andre mai. Men den fungerte alltid og gikk godt nok til å jakte gås på 150 meter. 

     

    600-serien var nok bedre og jeg ville ikke nøle med å ta det foran en kjellerbygget mauser. 

     

  3. Bly skrev (På 2.3.2022 den 13.27):

    Jeg synes det er ganske utrolig at forvaltningen ikke er i stand til å lage en Våpenforskrift som er tydelig og umulig å misforstå.

    De kunne brukt "og"  og "eller" mellom punktene så hadde alt blitt mye klarere😏.

    Hvis jeg leser det slik "jeg" vil så kan jeg ha 25000 skudd hvor 5000 er salong. 5kg krutt, 10000 tennhetter og 3 kg svartkrutt. 

    Hvis du leser sakte og nøye, vil du se at det faktisk er skrevet et "eller" i slutten av pkt. 1 🙂

  4. Tomas skrev (5 timer siden):

    Har jeg forstått det riktig at man kan oppbevare 5 kg røyksvagt krutt, 5000 ferdigladde skudd, samt 3 kg svartkrutt? Det siste skal ikke oppbevares i boenhet.

    Svartkrutt kan nå oppbevares i boenhet, i låsbar kasse (feks trekasse) med 3 adskilte rom som hver kan inneholde 1 kg krutt. Ved oppbevaring I godkjent våpenrom kan kravet til lås frafallet, men type oppbevaring må opprettholdes. Ref. ny våpenlov/forskrift og epost fra POD.

×
×
  • Create New...