Jump to content

Okhotnik

Members
  • Posts

    802
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Okhotnik

  1. Hei. Er det noen som vet om det finnes info om hvilket trykk Normas 6g Evostrike er ladet til i 6,5x55? Spørsmålet er selvsagt linket til om hvorvidt denne patronen kan være trygg å bruke i Krag... Jeg har en Rafdal-bygget KJ med byttepiper i 6,5 og 9,3x57, så i verste fall kan jeg alltids bruke 9,3. Men jeg har en mulighet til å komme meg på en jakt på vårbukk i Transylvania, og da tenkte jeg at 6g kule i 6,5 kunne vært artig å prøve. 

  2. Bruker elektronisk hørselvern koblet til jaktradio når jeg er på post på elg- og rådyrjakt. Og på villsvin. Synes det ofte er en stor fordel med "dyrehørsel" - hører jo vanvittig godt på posten med disse hørselverna. Har også lange løp på mine rifler.

    Men for mer mobil jakt ville jeg nok gå for demper. Har en 6,5 med demper og den blir nok førstevalget - heller enn 9,3x62 uten demper - om jeg må bevege meg mye uten hørselvern.

     

    Sent from my SM-T815 using Tapatalk

  3. Dette startet ærlig talt som en ganske banal tråd, men jeg synes nå det har kommet overraskende mange balanserte, høflige og velformulerte innlegg :-)

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. Uten tvil .30-06, ikke fordi den i praksis gjør veldig mye som de andre to ikke gjør, men fordi ammo-utvalget verden rundt er størst og den håndterer det videste spennet av forskjellige kulevekter, ergo gir den størst fleksibilitet.

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. Til slutt kan jeg jo informere om at Jelenia Gora oversettes til Hjortefjellet.

     

    Sikker på at det ikke betyr "Grønnfjella"?

     

    Turberetningen kan jo tyde på at det er noe annet enn Hjortefjellet, i alle fall ;-)

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

×
×
  • Create New...