Jump to content

Ivan2000

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ivan2000

  1. Har ingen erfaring med elektroniske ørepropper, men har brukt elektroniske hørselvern i flere år. Det fungerer veldig bra på jakt. Der har du tilstrekkelig demping av lyd. Men på skytebanen er det ikke godt nok. Det er kun ørepropper og hørselvern som er godt nok. Lyddemper er forresten absolutt å anbefale om man ønsker å ta vare på hørselen..

  2. Har inntrykk av at det er blitt mer og mer vanlig å prøve å beskytte hørselen. Noen velger å gå med lyddemper noen velger elektroniske hørselvern eller elektroniske øreplugger. Noen velger begge delene. Personlig Liker jeg å bruke begge deler. Både lyddemper og elektronisk hørselvern. Noe signalfarget er også lurt å bruke slik at vi unngår at jegere skyter hverandre. Det skjer for ofte. Elgen seg ikke signalfarger.

  3. Ja uttak av sel vil jo minke mengden av parasitter, for sel er mellomvert for det som vi kaller kveis

    i torsken. Det er også sjeldent at det ikke er lov å jakt selv om det er verneområder ol. Dette er noe som

    man må/kan undersøke med fylkesmannen i det aktuelle området.

  4. Så dokker havert på turen? Har vært en del rundt Tromsø området til alle årstider, men eg har sett lite havert. Og vet iallfall ikke hvor dem holder til. Eg har som mål å få skutt iallfall en i år, men trenger nok hjelp til for å finne ut hvor dem holder til.

  5. Hvor har du tenkt deg å dra? Hvor bor du i Troms ? Kunne tenkt meg å jakte, men det er jo så steike kaldt. Frister nesten å vente på at det skal bli varme i været. Skal du jakte steinkobbe eller havert?

  6. Er det noen som vet hvor det ikke er tillatt å jakte i Troms? Har hørt at det er Fylkesmannen som er rette å spørre ,men nu er det helg.. :D Er det noen som vet om noen gode plasser for jakt av sel i området rundt Tromsø? Betales det for kjeven også i år?

  7. Kjenner også til jakt på Grønnland. Det brukes 222 til det meste. Erfaring med 222 og rein er at det fungerer godt. Min erfaring med Grønnland er at dem brukte grovere kaliber når dem skulle skyte moskus. Opplevd mye god jaktmoral ,men der som her så er det vel forskjeller på folk.

  8. Oryx er en kjempe fin kule. Er dyr å kjøpe,men fungerer supert. Har selv skutt rein med oryx 222 og den gikk vel 2meter. Den gikk nesten gjennom, stod l skinnet på motsatt side. Grønnland bruker dem mye 223,er vel stort sett moskus dem bruker større kaliber på. Så det er en kule jeg kan anbefale.(Reinen er skutt på Grønnland)

  9. Er det noen som har erfaring med at det er litt ulik praksis rundt om på de forskjellige politi distriktene? Eg har også registrert 3 våpen etter svigerfar,som igrunnen fyller opp garderoben min. I tromsø fikk eg igrunnen kun svar at eg kunne levere inn eller plombere de. Det ønsker eg ikke. Finnes det noe man kan vise til av paragrafer?

×
×
  • Create New...