Jump to content

Allan-S

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Allan-S

  1. Hei Jeg har skut med beggedeler og synnes ikke der er noen serlig forskjell. Av den ammo man for kjøpt er der jo heller ikke den store forskjell på hagelladning. Men går det an og lade selv så man får en noe kraftiger 12/76 eller kan begge lades opp til nermest det samme ?

  2. Hei,

    jaktet fra fem om ettermiddagen og utover i går, og avfyrte ca. 15 skudd mot 8-9 duer. Fikk kun ei due med hjem :shock:. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg å være verdens beste skytter, men det går grenser. Dessuten vet jeg at jeg traff flere av duene (fjær i lufta + masse flaksing), men de dalte ned et par meter, før de fikk samlet seg og fløy videre som om ingenting hadde skjedd. Jeg fulgte ei due jeg ganske sikkert traff, med blikket, og den fløy minst 1 km uten å vise tegn til skade. Har jeg bedømt avstanden helt feil, slik at kun få hagl har truffet, eller er det flere som har opplevd det samme? Det lengste holdet nekter jeg å tro at var lenger en maks 30 m, de andre kortere (er vel litt i lengste laget for lerdueskudd :oops:).

     

    Jeg brukte Eley VIP Trap Steel nr. 7, 12/70. Har dere dårlige erfaringer med denne ammoen? Kan det ellers være at jeg traff duene for langt bak, altså utenfor vitale organer?

     

    Hva tror dere jeg gjør feil, dersom det er mulig å si noe om det? Takker for alle tips!

     

    Vil tippe du skyter litt bak og fort gjort på litt langt hold ja :) Ammoen stål nr 7 er etter min smak for småt til all jakt bare til trening. minimum nr 5 i stål 28g og ikke trenings ammo på 24g:) egentlig er det best med nr 5 32g etter min mening :)

  3. Mine erfaringer er du må gå utt på eftermiddagen og se hvor de sitter, da går du utt på morgen 1 time før solen står opp og setter utt dine lokkegås så mitt på åkern som mulig eller der du så de sitte dagen før så du er klar når solen står opp. Det ideelle er og plasere seg mitt i lokkefuglen eller på en av siderne. Du må huske og sette de mott vinden og gjerne i en v fomasjon så de danner et stort v eller u men ikke stil de snore rett som soldater :) da vil gåsa lande inn i v`en, men ikke forvent de lander ta de på vei inn for landing. Bruk en 12 til 24 stk. Du må være så godt som usynlig under jagten, bruk det som er på åkern til og kammoflere deg med. Det er en fordel med et bra gåsetelt det er det beste men du kan og bruke en ghillie som passer inn i det terring du er i + og bruke det som er i åkern. Gåsa ser VELDIG BRA så vær nøje.

     

    Det er veldig vanskelig og få ned gåsa hvis de ikke sitter der fra dagen før men har bestemt seg for et annet jorde selv om du setter utt 50 lokk så vil de ta det sted de har bestemt seg for, bort sett fra de som virkelig kan bruke fløyte. Kan du ikke bruke den vil jeg ikke andbefale deg og gjøre det men heller trene med den i forkant for det kan gjøre vont værre:)

     

    Dette var litt av min erfaring, håper det hjelper deg litt på vei.

  4. Om det går må du neste bare teste utt selv, det er veldig forskjelig hvor mye lys der er når solen har gått ned. Siste gang jeg var ute siste onsdag var jeg ute og satt til 20:30 kl 20:00 kom der 2 rever inn man da var det simpelhent for mørkt til jeg ville skyte. 2 dager før det var det en hveldig lys natt da hadde jeg kunne skyte hele natten. Det er mange ting som hvor mye snø er der, klart, måne, kikkert erfaring osv. :)

  5. Forsåvit enig. Ser ingen vits i og ha fler tider pa samme dag, og man har jo sett mange forskjellige forsøkk på forvaltning som har en ting til felles, mye mer gås. Men hva er egentlig til grund for den litt seine jakt start på noe som man egentlig ønsker og ta utt mye mer av ? det skjønner jeg ikke.

  6. Etter min mening er det ufornuftig at noen få jegere får ta ut skadegås kort tid før den ordinære jakta starter. Jeg tror dette fører til et mye lavere uttak under den ordinære jakta, siden gjess lett kan skremmes til å forlate området, og andre jegere ikke får beskattet disse. Bedre om skadefelling foregår på et tidligere tidspunkt på ikke-hekkende fugl.

    Om noen får jakte på plasser andre ikke får er det jo ikke noe minus det, da blir der jo en felling som ellers ikke ville ha blit. Og da blir de jo "skremt" til de som starter litt sener og de som hadde ubudne gjæster er glade jægern er fornøjd:) Jeg er for noen sterter før:)

  7. Noen som har erfariner om der er forskjell på og bruke kaninskrik istedet for haraskrik ?[/quote

     

    Hei, Allan.. Jeg har skutt flere rever med kaninskrik og ingen av dem har brydd seg om å gå rundt for å sjekke vinden. Bruker kaninskrik både sommer og vinter og det er en av mine absolutte favoritter.

    Bruker ofte kaninskrik hvis det er litt ustabil vind, eller litt uoversiktlig terreng. Hadde jeg brukt hareskrik på de postene hadde det vært større sjans for at jeg hadde blitt avslørt på vind, da reven tar runden rundt for å sjekke vinden. Mindre sjans for å bli avslørt på vinden ved bruk av fugle og kaninlyder da reven kommer mer rett mot lyden fra der de er når de oppdager lyden.

     

    Hei Tor Ola Dehli

     

    Takk for svar. Det var det som ante meg :) Da vil jeg gå til et straks inkjøp av en haraskrikfløjte :)

  8. Har jaktet en del med andelokk og lokker inn ænder fra mer enn 500m kommer svømmende. Det er denne fløjte jeg har brukt og den har virkelig været bra men den har en svakhet når den blir litt våt av ånde inni mister den "stemmen" litt. http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2740

     

    Du må sette deg litt inn i hvordan de "snakker" så vil du få det til. And er en ganske enkel fugel og lokke på. Når du har fått det til kan du bryne deg på gåss det er vanskelig :)

×
×
  • Create New...