Jump to content

Preeben

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Preeben

  1. Hei!

     

    Noen her inne som kan hjelpe meg litt? Er på utkikk etter ei antikk rifle (helst Winchester) da jeg alltid har hatt lyst på ei slik rifle.

     

    Men har et par spørsmål, som hvilket kaliber er det "beste" mtp ammunisjon o.l? Og kom noen av disse før 1890 i .22LR (ikke le av meg hvis dette ikke eksisterer :roll: )?

     

    Kanskje noen her inne har ei rifle å selge? :)

  2. ingen som svare eller tar ansvar i den klubben lell.....virker nesten som de har laget en klubb for seg selv...meld deg inn i aureosen skytterlag istedenfor ,og bruk anlegget når du vil..

     

    Tja, jeg gir ikke opp etter to dager, hehe :)

     

    For meg som ikke er jeger (enda) og er mest interessert i langhold skyting så må jeg være knyttet til en klubb som holder på med det? Eller kan jeg melde meg inn i Aureosen Skytterlag og kjøpe rifle til langhold bruk? :)

    Hei Preben.

    Meld deg inn i Nidaros benkeskytterklubb! Kjempe fin gjeng! Trivelige og inkluderende! Så melder du deg inn i Aurosen skytterlag også! Da kan du bruke anlegget der!

    Har fått nyss i Aurosen benkeskytterklubb muligens skal ekskluderes pga rot og manglende oppfølging av medlemmer og kontakt med moderklubb!

    Slik det ser ut nå er klubben startet i ervervelses øyemed........ Dersom det er slik, ødelegger det forholdet til myndigheter og oss sportskyttere!

    Har fremdeles ikke mottatt kontingent for 2012 eller 2013!

    Ta kontakt for skyting! :-)

     

    Hei igjen!

     

    Takk for info! Har nå sendt mail til Nidaros :)

  3. ingen som svare eller tar ansvar i den klubben lell.....virker nesten som de har laget en klubb for seg selv...meld deg inn i aureosen skytterlag istedenfor ,og bruk anlegget når du vil..

     

    Tja, jeg gir ikke opp etter to dager, hehe :)

     

    For meg som ikke er jeger (enda) og er mest interessert i langhold skyting så må jeg være knyttet til en klubb som holder på med det? Eller kan jeg melde meg inn i Aureosen Skytterlag og kjøpe rifle til langhold bruk? :)

  4. Hei!

     

    Sendte akkurat en mail til aureosenbsk@hotmail.no, men ser den posten ble postet for et halv år siden, så vet ikke om den er i drift?

     

    Uansett, ser artig ut dette! Mulig å komme på en trening å se? Og hvordan er det å bli medlem? :)

     

    Holder til i Molde, så er ikke lange veien!

     

    Mvh

    Preben

     

    Ingen som kan hjelpe meg? :)

  5. NVS sine statutter åpner for at folk som bor grisgrendt til, (les Molde :mrgreen: ) har mulighet til å omgå møteplikten. Send dem en epost der du forklarer situasjonen og samtidig informerer litt om hvilke interesser du har, så ser jeg ikke bort fra at dette kan løse seg.

     

     

    Haha, kan kanskje kalle det grisegrendt til :lol:

     

    Men dette var jeg ikke klar over, så nå skal jeg sende de en mail å høre :) Takk for tips!

  6. Hei!

     

    Interesant tråd! Har en stund lest litt om dette å være våpensamler, og har veldig lyst til å bli dette.

    Problemet mitt er at jeg bor i Molde, altså ingen lokallag i nærheten og en jobb hvor jeg har 200 reisedøgn spredt utover hele året..

     

    Hvordan skal jeg da kunne møte opp på x antall møter osv? Interessen er her for å si det slik :)

     

    Håper noen kan komme med et fornuftig svar og kanskje en løsning på mitt problem?

     

    Mvh

    Preeben

  7. :oops: Etter å ha tatt pistolen fra hverandre og satt den sammen x antall ganger på en dag, tatt masse bilder osv så presterte jeg å sette en fjær feil vei før jeg reiste på banen! :oops:

    Gikk ikke så bra da kan du si, så jeg har hatt den oppe igjen. Kom også på at "dingsen" som viser om det er skudd i kammeret eller ikke også må løftes indirekte med avtrekkeren og der var det også en ganske kraftig fjær. Så nå har jeg bøyd sear fjæren litt tilbake bare for sikkerhetsskyld og fjernet overføringen til den delen(som jeg ikke kan navnet på) som viser om våpenet er ladet eller ikke. Avtrekksvekten endte opp på omtrent det samme nå. Er usikker på når jeg får teste den igjen.

     

    Søren og :P Hehe

  8. Problematikken har vel vært oppe på kammeret før. Kan bli problemer ved senere søknader nemlig, spesielt siden de noterer seg bruksområder og beskrivelser som du legger ved søknadene.

     

    Ja ser den.. Det blir nok de to siste jeg kjøper, da er det fullt :) Men uansett greit å gjøre alt rett. Så blir en tur til de imorgen å få rettet opp i dette :)

  9. 8.25.7.1.3

    Grovfelt

    Pistol eller revolver iht. ISSFs bestemmelser for 25m Grovpistol. ref. ISSF 8.9 og 8.10

    Kaliber 7.62 mm – 9,65 mm (kal. 0.30” - kal. 0.38”)

     

    Bare pass på litt, mener de kan tilbakekalle tillatelse hvis den er godkjent på feil grunnlag.

     

    Nå ser jeg at jeg har gjort en liten feil.. Skal levere inn igjen/få redigert .45 søknaden imorgen da jeg har formulert meg feil.. Er 9mm jeg har fra før jeg skal bruke i Grovfelt og .45 i Militærfelt. Så da trenger dere ikke bekymre dere :)

  10. 45 kan du nok bare bruke i militærfelt og hurtig grov.

    Sannes Våpen på Åndalsnes er nok det nærmeste du kommer, han kan ha noe brukt av og til, visst ikke så må du nok svinge innom Børselars, det er nok det nermeste med godt utvalg og kompetanse på håndvåpen

     

    Er godkjent søknaden så.. Sannes våpen skal jeg snike innom :) kanskje det blir en tur innom børselars og, ser han har litt forskjellig :)

  11. .45 i grov. Litt uvanlig,men lagå! .357 mag i magnum 1

     

    For ordens skyld - .45 ACP er grovt med den går ikke i klassen grov, kun militær (hvis det er NSF vi snakker om).

     

     

    Hans Torslett: Hurtig grov har samme begrensinger som grovpistol ellers, for bane og felt. Regner med du mente hurtig militær.

     

    For ordens skyld - ligger en godkjent .45 tillatelse her :)

  12. Bortimot ikke eksisterende er nok mere dekkende.

     

    Om du er nybegynner, er det stort sett kun via medlemmer i klubben din du får mulighet til å se på og prøve håndvåpen. Om du er ute og konkurrerer får en se mye mer (ofte kjenne på og til og med prøve også). Spør de med erfaring i klubben din, helst de som konkurrerer mye.

     

    Hvilke bruksområder skal de brukes til?

     

    P.s. Hvilken pistol i 357m er det du har tenkt å kjøpe da? (DE er vel den eneste?) Om det er revolver du mener i 357m, er det normalt S&W686 eller Ruger GP100 som gjelder.

     

    Skjønte det egentlig :)

     

    Tja, har holdt på et par år..

     

    Pistoler/revolvere blir ikke kjøpt bare etter behov her, utseende og artigfaktor spiller en større rolle :) (.45 i grov. Litt uvanlig,men lagå! .357 mag i magnum 1)

     

    DE står på ønskelisten ja, men er også interessert i revolver..

  13. Heisann!

    Noen som vet om noen nettsider hvor jeg kan kjøpe deler til min Beretta? Er ute etter spareparts, men også på utkikk etter et nytt løp som helst skal være gjenget :)

    Har funnet noen sider i USA, men er litt usikker med tanke på eksporttillatelse osv..

     

    Mvh Preeben

  14. Hei,

    Ser at det har vært et par spørsmål om Kristiansund Praktiske Skyttere.

    Eventuelt interesserte kan kontakte meg med spørsmål (PM eller E-post).

     

    Klubben har sommerferie som følger skolekalender - dvs vi tar ferie nå og starter opp medio august.

    Det er ikke helt fastlagt per dato men fra høsten er det plan om nybegynnerkurs for å kunne delta på treninger og deretter plan om å arrangere godkjenningskurs.

    Treninger er mandag 18:00 til ca 20:00, lokale i Kristiansund sentrum.

     

    Tore

     

    Du vil høre fra meg :)

×
×
  • Create New...