Jump to content

El Grill

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by El Grill

  1. Jeg er også av typen som svetter mye på beina. Nå har jeg begynt med dampsperreposer, og det funker! Spesielt når man er på telttur vinterstid, er det skikkelig luksus å kunne tre på seg skisko som ikke har blitt til isklumper i løpet av natta. Også folk som ikke svetter særlig mye, bør bruke dampsperreposer når man skal overnatte utendørs. Jeg bruker ett par tynne ullsokker innom posen, og ett par tykke raggsokker utenpå. Vil tro det funker bra med nylonstrømper innom posene også.

  2. Hei!

     

    Flytter snart tilbake til Norge fra Grønland. Her holder ammunisjonsprisene et hyggelig lavt nivå, så derfor lurer jeg på om hvordan det er med tanke på innføre ammunisjon som en del av flyttegodset. Hvilke skjemaer skal utfylles (finner ikke noe inne på politi.no), og hvor mye kan man ta med?

     

    Håper noen her inne vet noe om dette!

  3. Jeg har også god erfaring med CCI subsonic. Pleier å sikte etter kroa for minst mulig kjøttødeleggelse. Har også brukt CCI stinger, den blir litt for voldsom til rypa, men den funker bra på hare (jeg vet det er forbudt i Norge, men dette dreier seg om jakt i Grønland).

  4. Det kan være mye mygg og knott i Grønland. Hvor ille det blir, avhenger av hvor fuktig sommeren blir. I de to siste åra, har det vært tørre somre, og ikke så alt for mye mygg. Men hva som er mye mygg, kan jo være litt subjektivt. I værste fall kan det bli skikkelig "Finnmarksvidde-tendenser". Så hvis du planlegger en grønlandstur i juni-august, bør du være forberedt på selskap fra noen millioner mygg og knott.

  5. Det er vel ingen tvil om at minken kan herje voldsomt med fugl som hekker på bakken, men den har vel neppe skyld i nedgangen hos fugl som hekker i fuglefjell (krykkje, lomvi, lunde osv.). Hos disse artene, blir det nok mer naturlig å se på fiskeriets påvirkning.

     

    @lekkim

    Jeg har sett litt på Havforskningsinstituttets hjemmeside, for å se hva de har å si om noen av fiskebestandene i Nordsjøen/Skagerrak.

     

    Nordsjøsilda har hatt dårlig rekruttering siden en sterk årsklasse i 2000. Når det gjelder torskebestanden i Nordsjøen/Skagerrak, så befinner gytebestanden seg på et kritisk nivå. Kysttorsken sør for 62°N sliter med rekrutteringa, noe som viser seg i nedgangen hos de yngre årsklassene i de siste ti åra. Seibestanden i Nordsjøen/Skagerrak ser derimot ut til å være mer stabil.

     

    Lenke om nordsjøsilda:

    http://www.imr.no/radgivning/kvoterad/kvoterad_for_2011/ices-rad_nordsjobestander/nordsjosild/nb-no

     

    Lenke om torsk i Nordsjøen/Skagerrak:

    http://www.imr.no/radgivning/kvoterad/kvoterad_for_2011/ices-rad_nordsjobestander/torsk_i_nordsjoen/nb-no

     

    Lenke om kysttorsk sør for 62°N:

    http://www.imr.no/temasider/fisk/torsk/kysttorsk_sor_for_62n/status_rad_og_forvaltningstiltak/131545/nb-no

     

    Lenke om sei i Nordsjøen/Skagerrak:

    http://www.imr.no/radgivning/kvoterad/kvoterad_for_2011/ices-rad_nordsjobestander/sei_i_nordsjoen/nb-no

     

     

    Eigil

  6. Det er ingen tvil om at dette er harespor. Neste gang du finner ferske harespor, skal du bare følge etter, for da er det en god sjanse for at du finner pusen til slutt. Utrolig spennende jaktform, og selv om du ikke finner haren, lærer du masse om hvordan den beveger seg i terrenget.

  7. Det er nok ikke at den tar mye fisk som er motivet for de som ønsker å jakte lom, men derimot at den sprer fiskandmark. Fiskandmark er cystene man finner på magesekken, og noen ganger i kjøttet, hos hos aure og røye. Laks- og siland sprer også denne parasitten. En nært beslakta parasitt er måsemarken - som spres med måse.

×
×
  • Create New...