Jump to content

emarkus

Members
  • Posts

    282
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by emarkus

  1. Jeg har hatt 1 funkfeil på min unique. Ca 1000skudd har den gått i mitt eie. Men den har ikke mulighet for kaliberbytte. Deletilgang har jeg ikke hatt behov for å finne ut av.

  2. Et spørsmål som er litt OT i denne tråden, men har brukt litt N32C i .45 LC, og har reagert litt på lukten. Etter at jeg har skutt lukter det kraftig av amoniakk, er det noen flere som har kjent dette, eller er kruttet mitt i ferd med å bli endret i en slik grad at det bør destrueres? Svar mottas med takk. :?

     

    MVH Lobo

     

    Samme lukta av 3 bokser til .38 special.

  3. Akkurat. Og det er fordi det ikke står noen steder at : "revolveren skal følge kravene til grovpistol når ikke annet er beskrevet ", det skal derfor kun ses på siktemidler og skjefte når det henvises til ISSFs reglement, som det også står i det nasjonale reglementet.

     

    Her er jeg ikke enig. De generelle nasjonale reglene sier:

    8.25.4.3.3 Løp og løpslengde: Se punktene under 8.25.7 og tabell for våpenspesifikasjoner, art. ISSF 8.12 og 8.13.

    Så kommer eventuelle tillegg og/eller unntak i de spesielle reglene for grenene. Revolverfelt gir unntak for LøpsLENGDE, vekt og sikteradius.

  4. 8.25.4.3.3 Løp og løpslengde: Se punktene under 8.25.7 og tabell for våpenspesifikasjoner, art. ISSF 8.12 og 8.13. (Generell regel i nasjonalt reglement)

     

    8.13 viser kjernelinje.

     

    Revolverfelt

    8.25.7.1.4.1 Revolver kal. 9 mm - 11,56 mm (kal. 0.355” - kal. 0.455”).

    Ingen begrensing på løpslengde og totalvekt.

    Siktemidler, og skjefte i hht. ISSFs bestemmelser for 25m grovpistol, ref. ISSF 8.12 og 8.13, dog ingen krav til avstand mellom siktemidler (sikteradius) pga. fri løpslengde.

    Avtrekkesvekt 1360 gram.

     

    Jeg ser ingen fritak fra kravet om kjærnelinje...

  5. Fra forskriften:

    Er det registrert flere enn 25 registreringspliktige våpen, uansett type, i samme husstand (boenhet), skal oppbevaringsstedet være beskyttet av FG-godkjent innbruddsalarmanlegg med overføring til døgnbemannet alarmstasjon som med egne vektere, eller etter avtale med enkeltpersoner eller foretak, kan sikre at det blir foretatt utrykning ved alarm. Politimesteren kan dispensere fra kravet til alarm til døgnbemannet alarmsentral dersom særlige grunner foreligger.

×
×
  • Create New...