Jump to content

gruus

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gruus

  1. Dagens sak i Bergens Tidende.

    http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kritisk-for-sjoefuglane-1196796.html

    Hva sier dere folkens? Selv jakter jeg helt nord i Hordaland ut med havet, og ser tydelig en nedgang i ærfuglbestanden i år fra i fjor. Nå er jo allerede ærfuglen fredet her, men syns faktisk nedgangen er litt skremmende på bare ett år. Syns ikke storskarven har gått noe ned, og heller ikke merket noe spesiell nedgan i grågåsbestanden.

    Var det fjordårets kalde vinter? Er det bare måke, mink og ørn? Eller er det naturlige svingninger?

    Hva sier dere folkens?

  2. Vært uheldig med blandingen fri fra jobb og forsvarlig vær i området mitt i år, så bare to stykker hittil, men det er jo ikke over ennå :) Nysgjerrig bikkje alltid på plass :shock:

    CIMG0994.jpg

    Kanskje ikke det beste bildet av felt vilt, men gøy med bilder hva?? :lol:

  3. Kanskje derfor han trenger en råtass av en hund på besøk ;)

    Joda, ser den. Bare fisker etter mulighetene for heller å få besøk av en råtass av en bergenser med hagle :P

  4. Vil du jakte mink er du hjertelig velkommen på Askøy utenfor bergen.(ask / signalneset)

     

    Signalneset. Er ikke det fullt av hytter/hus der? Vet du hva naboene syns om skyting der ute?

  5. at?

     

    At eg hadde trengt en minkskrott for å prege bikkjen på. Og holder til i Bergen, så eg gidd ikkje kjøre til Tromsø for å få tak i en :lol: Så om nokken har en liggende et sted som de ikke skal stoppe ut/spise/gi til svigermor som pels-bikini så kan jeg overta skrotten :wink:

  6. Som nevnt er det ikke så bra å "forgipe seg" på naturen og å kunstig introdusere nye arter. Men det skjer jo hele tiden uhell. Øya vår var full av kaniner helt frem til en særdeles streng vinter. Noen unger klarer jo ikke lukke døren til kaninburet, og da skal det ikke mer til.

     

    Kjøpte meg desverre ikke inn i øyen før kaninene var vekke, ellers hadde det nok blitt noen kaninsteker :P

  7. Satser på å komme over en under skarvejakten i helgen da. Har sett mink på skjæret der jeg poster, så burde være mulig. Og skal bare se at det ikkje blir terrieren som blir giret på minken, men ulverotta :)

  8. Noen som har prøvd Cairn Terrier på mink? Min gamle mor har en som burde få frest litt fra seg. Den er i alle fall en j***l etter å å prøve å banke opp pit buller :lol:

  9. Siden vi har to tråder om skarvejakt i år gjenntar jeg forrige innlegg 8)

     

    Lokkerskarv. En hærlig syssel mens man gleder seg til 1 oktober. Malene ligger her:

    http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/98492.PDF

     

    Og blir seende noenlunde slik ut:

    CIMG0725.jpg

     

    Blir første gang jeg prøver med skikkelige profiler i år. Brukte colaflasker i fjor, men selv om de lokket så satt ikke skarven seg. Men i år regner jeg med at skarven setter seg, finner frem primusen og legger seg selv i gryten! :lol:

  10. Kampvarg: Om veiving med hagla i vinduet er noe å anbefale det er jeg jammen usikker på.. :roll: Ulovlig, neppe. Men naboer kan synes det ser litt merkkelig ut.

     

    Og som bergenser husker jeg og at det ble full utrykking til en fyr som drev på med akkurat det for noen år siden. Viste seg at barnefamilier ikke var så begeistret for folk som drev å viftet med hagle i blokkbebyggelsen :lol:

  11. PS! Er det noen som vet når de skal revurdere jakttidene og skattbare arter neste gang? Har en milliard ærfugl her som er fredet. De flakser rundt ørene på meg bare jeg vurderer å gu utfor døren :lol:

  12. Her er bilde av hva som hjelper. Oppskriften ligger forresten på njff (og er referert til i dette forumet ca en millX tidligere 8) ) Bær de ned i fjæra/på skjæret eller homen. De funker ikke i hagen 8)

    CIMG0725.jpg

    Både far og hund gleder seg.

×
×
  • Create New...