Jump to content

zliver

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zliver

  1. Litt OT her, Hvordan kan man sjekke om hagla tåler stål? brukte stål på andejakt i fjor å det funket fint, men ble litt småred når jeg leser her. Jeg hadde den oppfaningen at alle hagler som tålte bly også tålte stål. hva kan man eventuelt bruker dersom den ikke tåler stål?

  2. Jeg fant dette forumet for noen uker siden.

    Etter det har jeg tilbrakt mye tid foran skjermen, i hovedsak fordi det er et skikkelig saklig forum. man kan stille spørsmål åpent om ting man lurer på og man får gode svar. Det er mye mer gode jakt historier enn i noe som helst blad. Endelig tenkte jeg.

    Men at tråder blir stengt bare fordi noen mener at all publisitet er dårlig publisitet er ikke bra.

     

    Dette gagner ingen, og ihvertfall ikke forumet som skal være en samlingsplass for seriøse jegere å skyttere

  3. Heisann

    Lurte egentlig på om det var noen der ute som var i samme situasjon som meg, nemlig at det ikke er så mange kompiser som har kommet seg på jegerprøven. Og derfor er på jakt etter nye jaktkamerater i området.

     

    Nye venner er alltid morsomt og hvertfall hvis de deler samme interesse inne jakt.

     

    Har både rifle og hagle så jeg er med på de fleste typer jakt :-)

  4. Det funker veldig bra. Det viktige er at det ikke er trangboring i hagla. Jeg bruker det hver vinter til å skyte ned is fra fjellsiden bak hytta slik at det ikke bygger seg opp for mye.

     

    Men det er jo ikke særlig brukbart til så mye annet

  5. hei jeg har også kjøpe en slik kikkert fra millitæret. men det er et annet merke. OFUNA made in Japan 6x30 med en slik skala i høyre linse. og justering på høyre og venstre øye. kikkerten ser nesten ikke brukt ut og er meget bra å se i. men jeg finner ikke noe om dette merket. ps! skalaen er lik som på den kikkerten som tidligere er nevnt. er det noen som har kjennskap til denne kikkert og den skalaen hadde vært gøy å kunne. det står også 8.5grad tegn på den hva er det??

     

    kanskje et sted å begynne å lete dette

    http://www.camerapedia.org/wiki/Ofuna

  6. Har sittet å kikket på det som står i og rundt den nye våpenloven, som så mange andre blr jeg egentlig bare forvirret..

     

    jeg har en marlin 70PSS

    img_selfloading_model70PSS_70pss_Case.gif

    http://www.marlinfirearms.com/Firearms/SelfLoading/70PSS.asp

     

    Denne er genial å ha i sekken når man er på jakt etter fellrypa.

     

    Men spørsmålet er: Er ikke denne lovlig lenger? siden den er halvauto.

    jeg vet at loven ikke har tilbakevirkende kraft så den trengs jo isåfall ikke leveres inn, men er den da lovlig å bruke på jakt.

     

    Er den fremdeles lovlig så er jo siste spørsmål anske overflødig.....

     

    Håper noen har forstått endringene rundt dette edre enn meg

  7. Var å besøkte en bonde på Rennesøy i Rogaland som var plaget av at det kom store mengder gås som satte seg og dreit og ødela beite hans. Da vi gikk nedover mot sjøen lettet sikkert 25-30 gjess med en gang, og da vi kom ned til ein steingard lettet 5-10 stk på 10 meter. Hvordan kan jeg hjelpe bonden til å få skadeløyve osv. Hvem skal kontaktes ect ect. Frustrerende å se den stakkars bonden lide på denne måten, og jeg føler jeg må hjeøpe han :D

     

     

    Du får sende en PM hvis du vil ha selskap når jakta strater. Kunne godt tenkt meg å prøve gåsejakt :-)

×
×
  • Create New...