Jump to content

Ajo

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ajo

  1. Nå er det ikke akkurat som om Forsvaret har monopol på dårlig våpenhåndtering og vådeskudd. :roll: Har aldri følt meg mer utrygg enn den ene gangen jeg var på skytebanen sammen med en gjeng jegere. Og det er ikke akkurat som om jegerprøven siler ut "alle mulige slags folk", heller.

     

    Men, så lenge liksom-demokratiet Norge AS vil ha verneplikt, så får man inn et nogenlunde bredt spekter av mennesker. Ikke alle av dem burde ha våpen, barn, bil eller ansvar. Tenk på det neste gang du er på butikken. Du møter dem alle der.

     

    Enig her. Husker første gang jeg skulle skyte som jeger. Det bare Texas heile greia. Folk start å skyte før klarsignal er gitt(mange uten høselvern ink meg og det skjedde flere ganger), dårlig kontroll og generelt elendig sikkerhet. Har heldigvis ikkje vert slik etter den gang. Men sikkerheten kan bli bedre....

  2. Hei Kammerfolket :D

     

    Jeg har ei rifle i 6,5*55 som blei kappet og gjenget før jeg kjøpte den. Gjengene på pipa er i 14x1,5 og lengda på gjenge er 20mm. Der er frispor på og fin brystning. jobben ser egentlig bra ut. Jeg har mer eller mindre bestemt meg for å sette på en A-tec ctm-4. Jeg har prøvd å sette på 3 forskjelige ctm-4, men ingen av dei går på. Dei entra kanskje med en 1/2 til 1 runde så stopp. Har også prøvd med hausken standard (4 stk) Dei har bare vert å skru på. Jeg målte gjengane på pipa i dag. Toppdiametern er ca 1/10 for stor. Prøvde også å skru inn en gjengetapp i 2 stk ctm-4 (med fingrene). Etter ca 2 runder var det stopp.... Er det noe jeg kan rette på selv? Jeg er Automatikkmekaniker og har tilgang til godt utstyr der jeg jobbet tidligere. Eller vil jeg da miste garanti på demper?

     

    Takker for svar:)

  3. Jeg funderer litt på å fjerne litt treverk i stokken på Blaseren min. Det er en R93 standard, og jeg kunne tenkte meg å få den ørlitegranne mer framtung.

     

    Men er det noe vits?

     

    Er det noe særlig treverk å hente baki kolben der? Blir den mye svakere om man huler den ut?

    Stokken er vel uthula. Der er plass til rekyldemper i stokken.

  4. Velidig enig at det er for lite info hjemmesidene til produsentane. Jeg er på jakt etter en liten og lett demper som bygger lite framover til 6,5x55. noen gode forslag der?

  5. Her er bilde av reven som jeg skaut i går :D . Første reven min. Det er en hann rev på 7,5 kg. Den kom på lokk etter ca 10 min (peeWee fløyte). Skutt med 6,5x55 bly. Kjempe forhold her. Ca fullmåne og skare snø. Det spørrs om det ikke blir ut i kveld også å prøve.

    25s0we8.jpg

×
×
  • Create New...