Jump to content

magne

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by magne

  1. På 13.12.2009 den 0.18, Woff skrev:

    G-26 er jo herlig da! Koselig lille baby-glock'en min.... God natt... :mrgreen:

     

    Heisan:-) Ser du liker G26. Hvilken Gen er det? Altså de er Gen4 Gen5 det er vel størrelsen. Men fant ut G17 mag passer ikke i G26.  Å G26 er vel egentlig en råere utgave.  El åssn er det med disse?  Har prøvd en G26 i full størrelse. Fantstisk. Den svikter aldri. Vær forsiktig tørrfyr disse.  Men har du noe meninger om dette for jeg kan ikke så mye om denne..?  

  2. hei. har den nye regelen tråd i kraft?????? det har ikke jeg hørt noe om. har masse pistoler liggende å vente på den regelen. hvis du har en link eller noe så jeg kan se at 1891 regelen har trådt i kraft så har berga meg så utruli da aner ikke:):):)

    Hei,

     

    Først om verdien til børsa, om du ikke kan dokumentere når og hvor den kommer fra. Så tviler jeg sterkt på at den er verdifull ettersom man kan få tak i en "nesten ny for" rundt $1000 i statene, og en slik som din ligger nok ikke på mer enn rundt $500-$700 så for din så kan du jo legge til 10% om du skal ha norsk verdi med frakt og 5%moms inkludert.

    Og angående regplikten så er det for modellår 1886 og nyere. Mauser 71/84 ble satt i produksjon i 1884 dermed ingen regplikt. Og den nye våpenforskriften sier produksjonsår 1891.

    Så der er du trygg.

     

    For kaliber så er det antagelig 11 x 60 mm R også kjent som .43 Mauser

    Hylser kan kjøpes for blodpris på midway: http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=554625

     

    Her er en mint en:

    http://collectorsfirearms.com/admin/pro ... emID=27836

     

     

    Mvh.

    jULF

  3. Helt enig. det er galskap. en kompis av meg hadde snø i hagelløpet å fyrte av. det var det!"!!! VIS STOR RESPEKT FOR GAMMLE VÅPEN SPESIELT!

     

    Hvis du begynner å skyte med møkk i løpet som en del andre smartinger her sier, så er du ikke helt lur, første betingelse er å pusse løpet helt reint.

    Krag er ikke noe av det sikreste du kan bruke, den tåler jo ikke Mauser patroner engang.

    Mitt råd er hvis ikke løpet blir bra skift løpet eller dropp å skyte med våpnet.

     

    Folk som oppfordrer til å skyte ut møkk fra et løp bør holde kjeften, for hvis man har så lite greie på våpen bør man ikke

    anbefale til andre hva man skal gjøre :? . Husk at det ikke er et luftgevær det er snakk om

  4. du må ikke pusse for mye!! farlig!! er sme å visst du lurer bare spør.tlfnr:97542260. ser du tydeli rusten? er det grav rust? visst du kunne ta et bilde å sendt av løpet med et bra kamera da- skal gå. har fått sånne bilder før. å klart å se. bare ver forsiktig uansett!kan kanskje være behjelpelig med nytt løp å:)

     

    Hei,

     

    Jeg har fått en krag fra min bestefar. Han hevder at den ikke er funksjonell pga det han kaller "gravrust" i løpet. Jeg er imidlertid i tvil om riktigheten av dette. Uansett holder jeg på å pusse ned løpet. Etter min mening ser det ikke så verst ut (men nå vet jeg heller ikke hva som er greit løp og hva som ikke er greit). Jeg bruker fin stålull uten såpe og noe som heter carbon cutter (etter anbefaling fra våpensjappen). Dette tar imidlertid mye tid ettersom det virker som det er utømmelig mengde med drit i løpet. Er det noen metoder jeg kan bruke for å få fortgang i prosessen? Noen som har noen formening om når man bare skal innse at et løp er dødt? Sagt med andre ord: kan jeg risikere at det aldri blir tilstrekkelig rent?

     

    Marwe

  5. Hei. kanskje du kan hjelpe meg..? har en colt 1911us army 45cal. plombert.! hvor mye kan den være verd i penger?? Mvh: Magne

     

     

     

    Jeg har 3 pistoler i .22, 9mm 0g .45ACP.

     

    9mm er en Beretta F92 som så veldig tøff ut for en nybegynner for mange år siden.

    Desverre er den ikke serlig presis. Mye slark i løpet.

    Stiller litt større krav nå enn før og er samtidig i ferd med å bli innbitt 1911 fanatiker.

     

    Jeg har en 1911 i .45ACP men skulle hatt en 1911 i 9mm også.

     

    Hvordan går jeg frem?

     

    Er det slik at jeg kan søke på en ny 9mm allerede nå, og dersom jeg får søknaden innvilget, så får jeg 3 måneder på å selge eller plombere det gamle våpenet? Hvordan fungerer egentlig dette?

     

    Jeg vil nødig selge eller plombere 9mm'en før jeg vet at jeg får kjøpe en annen.

    Jeg vil heller plombere enn å selge siden Berettaen var et av mine første våpen.

    (En får jo desverre ikke ha 2 pistoler i samme kaliber i dette landet!)

    Er det noen som vet hvem som er godkjendte til å plombere våpen i Norge?

×
×
  • Create New...