Jump to content

kania

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kania

  1. Det er ikke noen annen mattilgang like i nærheten av farmen som kråkene finner mer attraktivt i stedet for å ta sjansen på å fly nedi fella?

     

    Hva forer du med?

     

    Første fangstsesongen trenger nødvendigvis ikke å bli noen suksess. Kråkene må venne seg til fella, og spesielt om det er nytt treverk kan det ta litt tid før de kommer nedi. Det er i alle fall mine erfaringer

  2. @Xesray

     

    Det kan være fare for at kråkene henger i nettingen på kortsidene og dermed lett kan fly ut om du har 20 cm mellom stigetrinnene helt ut. Uten å huske det med 100% sikkerhet tror jeg at jeg har 5-6 trinn på hver side med 7 cm i mellom

  3. Jeg har 28*20cm i mellom stigebeina og har tatt en del ravn med det. Om du vurderer å lage den med større avstand tror jeg det i hvertfall er lurt med ståltråd oppspent under stigen for å hindre at de slipper ut igjen.

    Har også 4"-bord skråstilt under stigen, så den effektive bredden blir enda litt mindre

  4. Jeg bruker å oppbevare honning på 1 kgs plastikkspann. Jeg setter et slikt over en varmekilde, og det tar ikke mange timene før du får en helt annen konsistens og sterkere lukt. For å få en skikkelig gjæring bør det nok stå en ukes tid med jevn temp.

    Bruker også noen ganger å legge f.eks et rypehode nedi spannet, for så å bruke det som åte.

    Vet også at det er en del som bruker å koke honningen for å bli kvitt alt av vann som er i den

  5. @matring:

    Henger en rypevinge (kan også være noe annet) i en grein like i nærheten av fella.Henger den opp slik at den vil svaie i vinden. Dette for å skape nysgjerrighet når måren ser noe som rører på seg.

    Gjæret honning får du ved å la honning stå på en varm plass over lengre tid. Eks foran en vedovn, på et varmt badegulv etc.. Da får du en mer tyntflytende honning som avgir mer lukt, noe som er en stor fordel i kaldt vær

  6. Sesongens første mår hang i fella i dag, en fin hannmår på 1,7kg :D Åtet var beverkjøtt, rypehode og gjæret honning samt anisolje på en rypevinge som innflagging. Fella var en haugenfelle, perfekt slag.

    Beklager dårlig bildekvalitet, hadde bare mobiltlf tilgjengelig..

    2ldu5cj.jpg

    2ez1mjq.jpg

  7. Snakket med en gammel revejeger en dag som sa at man ikke måtte blande reveåtet. Med det mener jeg at om man har tilgang til flere åtetyper, f.eks elg og fisk så skulle man ikke legge dette i samme haug men spre det i to hauger på åteplassen, ellers ville mikkel bli skeptisk. Har søkt rundt på forumet men ikke funnet noe om det, og spør derfor her om noen har erfaringer om dette?

  8. Viltart: Kråke

    Antall: 7

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Norsk kråkefelle

     

    Viltart: Ravn

    Antall: 4

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Norsk kråkefelle

     

    Viltart: Mår

    Antall: 1

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Haugen slagfelle

     

    Viltart: Skjære

    Antall: 3

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Salong

     

    Viltart: Grevling

    Antall: 1

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Grevlingbås

     

    Viltart: Rev

    Antall: 1

    Kommune: Holtålen

    Fangst/våpen: Hagle

     

    Totalsum (inkl. bonuspoeng): 122

  9. Var en tur ute i dag for å sjekke ei haugenfelle jeg har stående ute, agnet med rypehode og honning. Så at det var nye spor flere plasser i området, og håpet om fangst steg betraktelig. I fella hang en hunmår på 1,35 kg, årets første :D:D

  10. Jeg prøvde dette med hell under fjorårets sesong, men brukte da en hare og slepte etter meg. Om det var på grunn av haren eller åtet i fella er vanskelig å si, men det ble i hvertfall en fin mår på 1,7 kg.

×
×
  • Create New...